eitheer Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Sprawdź czy nie masz czasem napisane "Bootloader unlock allowed: no" a jeśli będzie "yes" to spróbuj zrobić to za pomocą flashtoola wg tego poradnika:Instrukcja: (poprzez flashtool)Przechodzimy na stronę SONY dot. odblokwoania bootloader http://unlockbootloa...sonymobile.com/ Przechodzimy na sam dół, tam jest opcja "Start Unlock Bootloader" - wybieramy ją Kolejno, jesteś pewien , następnie akceptujemy warunki i ostrzeżenia Wpisujemy swoje dane, numer IEMI *#06# i e-mail - gdzie przyjdzie kod odblokowujący (czasem nie wpisujemy ostatniej liczby z IEMI) Następnie sprawdzamy swoją skrzynkę pocztową. Jeżeli mamy kod odblokowujący zapisujemy sobie go gdzieś w notatniku. Teraz uruchomiamy program Flashtool Podłączmy urządzenie pod port USB i sprawdzamy czy program znajduje nasze urządzenieTelefon musi być w trybie debugowania USB Wciskamy na BLU Program wskaże przełączyć telefon w flashmode wiec: Wyłącz telefon (nie wyłączaj programu) Trzymając VOLUME UP podłącz go pod port USB (zobaczysz niebieską diodę) Flashtool rozpozna urządzenie i poprosi o kod odblokowujący Wpisz i go i zatwierdź Masz odblokowany bootloader!! Tylko w 11 punkcie nie trzymaj VOLUME UP, tylko przycisk który trzeba przytrzymać żeby wejść do flashmode'a, jakby co: http://xperiahealthcentre.weebly.com/fastboot-and-flashmode.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Telefon nie jest z orange... jest sklepowy Imei sprawdzałem 10x :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Spróbuj zrobić to za pomocą flashtoola wg tego poradnika:Instrukcja: (poprzez flashtool)Przechodzimy na stronę SONY dot. odblokwoania bootloader http://unlockbootloa...sonymobile.com/ Przechodzimy na sam dół, tam jest opcja "Start Unlock Bootloader" - wybieramy ją Kolejno, jesteś pewien , następnie akceptujemy warunki i ostrzeżenia Wpisujemy swoje dane, numer IEMI *#06# i e-mail - gdzie przyjdzie kod odblokowujący (czasem nie wpisujemy ostatniej liczby z IEMI) Następnie sprawdzamy swoją skrzynkę pocztową. Jeżeli mamy kod odblokowujący zapisujemy sobie go gdzieś w notatniku. Teraz uruchomiamy program Flashtool Podłączmy urządzenie pod port USB i sprawdzamy czy program znajduje nasze urządzenieTelefon musi być w trybie debugowania USB Wciskamy na BLU Program wskaże przełączyć telefon w flashmode wiec: Wyłącz telefon (nie wyłączaj programu) Trzymając VOLUME UP podłącz go pod port USB (zobaczysz niebieską diodę) Flashtool rozpozna urządzenie i poprosi o kod odblokowujący Wpisz i go i zatwierdź Masz odblokowany bootloader!! Tylko w 11 punkcie nie trzymaj VOLUME UP, tylko przycisk który trzeba przytrzymać żeby wejść do flashmode'a, jakby co: http://xperiahealthcentre.weebly.com/fastboot-and-flashmode.htmlWszystko jest na tym forum nie musisz niczego z innych kopiowaćTelefon naładowany i odpalasz go w trybie fastboota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Otworzyć sie nie da :/ ... a 3 Lata temu nie miałem problemu z SE NEO V a teraz arc mam ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Wyłączyło ci telefon z trybu fastboot to sie nie dziw że nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 sam odpiołem bo nie działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 robisz sobie problemy, zaktualizuj flashtoola w nowej wersji łatwiej jest znalezc odblokowywanie bootloadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 WTF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 WTFPrzenieś firmware z folderu gdzie jest zainstalowany Flashtool do: C:\Users\grzegorz\.flashTool\firmwares - Tutaj wklejaj firmware'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 a teraz następny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Czyli zapewne masz bootloader status: not allowed czy cos :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Sprawdź co masz napisane gdy wpiszesz: *#*#7378423#*#* następnie Service info -> Configuration -> Rooting Status Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 I kolejnyMam "Yes"WTF !!!!!!! Co mam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Na pewno wpisałeś dobry kod do odblokowania Bootloadera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Kopiuj wklej mnie nigdy nie zawiodło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 masz już odblokowany dlatego ten errorSproboj wgrac cm'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 nie da rady :/ Non Stop Próbuje CM12 i nie daje rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 14 czy 15 cyfr imei wpisales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 tyle ile miałem w fonie i Klucz sam wyskoczyłRoot-a mam już i CWM i nie wiem dla czego nie widzi root-a z tą moje próby odblokowania BT ... Root-owanie robiłem ERootem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jak bylo ich 15 to daj bez ostatniej cyferki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 spróbowałem z 14 cyferkami i nic nie dało :/ i pokazałem jak wygląda próba wgrania CM-a a telefon mam zrotowany za pomocą E-Root Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 roota masz.. a zaktualizowałeś binary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur faska Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 kurcze nie pamiętam jak to sie robiło :/ W superUser ?Moge mieć brak BusyBox ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tak, polecam supersu, jest bardziej intuicyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 tak.Możesz pobrać aplikacje su binary i w tedy zobaczysz czy root ci działa. Bo w tym jest sęk, iż flashtool nie widzi uprawnień administratora. ps. sprawdź czy masz debugowanie włączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi