MARI0 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Dzięki, tylko własnie z tym flaeshtool"em mam problem- z instalacją na kompie. NIE MAM GO super! chętnie poczekam do 16 tylko ja na spokojnie będę mógł zasiąść przed kompem od 19.30 ;))) dzięki za chęć pomocy info dla Ciebie: plik ftf właśnie pobiera mi się lepiej poprzez przeglądarkę - trzeba trochę poczekać- bo to ponad 900 MB ale pobiera - potem wyskakuje ten komunikat o braku programu do jego otwarcia chyba że popełniam błąd i zamiast go otwierać mam 'kliknąć zapisz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Tak. popełniłeś błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Dzięki, tylko własnie z tym flaeshtool"em mam problem- z instalacją na kompie. NIE MAM GO super! chętnie poczekam do 16 tylko ja na spokojnie będę mógł zasiąść przed kompem od 19.30 ;))) dzięki za chęć pomocy info dla Ciebie: plik ftf właśnie pobiera mi się lepiej poprzez przeglądarkę - trzeba trochę poczekać- bo to ponad 900 MB ale pobiera - potem wyskakuje ten komunikat o braku programu do jego otwarcia chyba że popełniam błąd i zamiast go otwierać mam 'kliknąć zapisz" Ok. DaRkShAdOw- próbowałem , lecz coś mi nie wychodzi- to czekam , na "zdalną pomoc". dodałem zdjęcie ale też "obróciło" mi się ;( zakladamy więc ,ze startuję od zera.. pozdr ( a chcę się też czegoś nauczyć :) to faja rzecz- jak się umi ;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Masz go pobrany po raz 10, Ty nie musisz go otwierać, w folderze flashtool jest folder firmware i tam wrzucasz go i wlazisz w flashtool, klikasz w piorun, opcja flashtool i wybierasz soft, czekasz na komunikat o podłączeniu telefonu i się wgrywa dokładnie pisze w poradniku który podałem wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Zobacz zdjęcie . Przepraszam , że odwrócone na tym etapie koniec instalacji .( u mnie) Robie tak : klikam podatny przez Was link - otwiera sie strona firmware yips- klikam firmware- pojawia sie nazna sony( D5503) , ponizej jest link : "14.2.A.1.114 Dostosowanie FR"- klikam to - "lewą myszą" - pojawia sie kumunikat ( zdjęcie), ze potrzebuje skojarzonego programu klikam "prawą myszą"- 2 opcje: kopiuj adres linki, zapisz jako ... i tu sie kończy moja kompetencja :)) co mam zrobic ? pliki .tft - fakt 10 razy zapisane w folderze: Pobrano ale chyba jednak puste ( biały plik 23 kB) , chyba nie tak ma wyglądac plik 900MB JA MAM PROBLEZM Z ROZPOCZĘCIEM PROCEDURY. Nie jestem komputerowiec . Wy piszecie jak bym wszystko kumał ( dla Was to juz banał) TOTAL nowość coś takiego dla mnie. 1 raz takie rzeczy robię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Nie rozumiem jak Ty to robisz.. Od początku, masz flashtool'a zainstalowanego i zainstalowane sterowniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Witam! "klikam" linki jakie podajecie > pojawia się strona> klikam "firmware"> jako pierwszy jest link dla D5503 [o treści: 14.2.A.1.114 Dostosowane FR] na dziś; w folderze "pobrane"- mam takie pliki: 1. [z tego linku] https://mega.co.nz/#!ElR0QTjJ!Genap4CzcOtHjWEcHjH0Bt6uYHnNSIapsGfK0ol1bzc ftf 1a. [ ten plik] D5503_14.4.A.0.108_Generic_UA_1279-4053.ftf [962,9MB] 2. [z tego linku] http://flashtool.net/ program do flashowania - z tego linku : 2a. [ ten plik] D5503_14.2.A.1.114_Customized_FR.ftf.torrent [ 36kb - co teraz mam zrobić? kto cierpliwy -proszę niech napisze "idiot-instrukcję". ( od punków lub myślników najlepiej) - co >gdzie> mam zapisać? czy mam stworzyć podany poniżej folder ?? : C:/Users /nazwa twojego konta /.flashtool/firmwares > nie mam takiego folderu [ o jakie konto chodzi???] - mam laptop Acer chodzi może oto : C:\Usurs\Acer\.flashtool\firmwares ??? mam stworzyć taki folder znalazłem tylko to- link: http://stumskikarol.blogspot.com/2016/01/instalowanie-oprogramowania-na.html flastool'a nie mam (nadal) zainstalowanego- nie potrafię tego zrobić a jeszcze ktoś pisał o "wipach"...czyli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Masz tu filmik: Masz tu pokazane jak to "wygląda" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 panowie może ważne pytanie: Dziś odkryłem taka rzecz: USTAWIENIA> INFO O TELEFONIE> CERTYFIKATY mój certyfikat ma takie parametry: w panelu głównym [ZAKŁADKI ; INFO O TELEFONIE] widnieje : MODEL TELEFONU dla porównania kolega wysła swój certyfikat [sieć orange]: D5503 D5503 - w certyfikacie : W JEGO CERTYFIKACIE: TYPE: PM-0800-BV TYPE:PM-0640-BV MODEL: 6603 [nie powinno być: 5503????] MODEL: 5503 poniżej : EU 0682(!) [wykrzyknik w kółeczku] EU 0682 1 informacja o telefonie się nie zgadza CO WYJUSTOWANE MOŻE MIEĆ ZNACZENIE NA MÓJ PROBLEM Z GPS-em?? panowie może ważne pytanie: Dziś odkryłem taka rzecz: USTAWIENIA> INFO O TELEFONIE> CERTYFIKATY mój certyfikat ma takie parametry: w panelu głównym [ZAKŁADKI ; INFO O TELEFONIE] widnieje : MODEL TELEFONU dla porównania kolega wysła swój certyfikat [sieć orange]: D5503 - w certyfikacie : TYPE: PM-0800-BV MODEL: 6603 [nie powinno być: 5503????] poniżej : eu 0682(!) [wykrzyknik w kółeczku] ------------------------------------------------------------------------------------------------ ok film nieco naświetlił mi proces ale ja mam problem z początkiem . Nie mam folderu [ flastool ] na dysku C. Zatem ponawiam pytanie: jak mam pobrać program flashool i jak zapisać. Mam Windows 7 ( w filmie jest 8, 8.1 lub to już Win10) Czy jest szansa by ktos mi przez telefon pomógł lub przez messengera ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Czyli to Xperia Z? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 telefon z1 compact - wygląda na to ,że został mi wgrany brand z Z-tki. ma to znaczenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 No ma.. Tylko powiedz mi... bo się tak wgrać nie da. ROMU z Z1 na Z. Da się wgrać od Z na inną Z np bez LTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 tak mi wgrano w punkcie- czyli mogę reklamować? ja się na tym nie znam. telefon bardzo płynnie działa. od wgrania ( miesiąc) 1 raz lekko się zawiesił. wszystko działa bdb , płynnie, net szybko łączy . LTE mam, tylko ten GPs, który "widzi" mnie ale fixem nie umie ustalić mojej pozycji. podaje sugnał jest pomarańczowy ( powinna byc zielona kropka) Gdy ide pieszo google maps tez mnie widzi , jest niebieska kropka. ale nie przesuwa się płynnie - ( spr. to z mapą z tabletu) wygląda to na niby drobny problem - mapy częsciowo nawigują. lecz widac ,że jest coś nie tak. to jedyny problem jaki mam w tym telefonie . Xperia Z1 compact prosze Was już o konkrety , czy mam robić ten brand telefonu. jak tak to jak wgrać na mój laptop- program flastool ( mam windows 7) bede od 19.30 i cała noc;)) jakimś cudem udało mi się wgrać wersję flashtool 0.9.19.10. i mam dostępną taką wersję: D5503, version: 14.4.A.0.108, branding: Generic_UK_1279-4053 czy ta wersja jest właściwa?? ma język polski? O 8 marca 2016o22:36, DaRkShAdOw napisał: https://mega.co.nz/#!ElR0QTjJ!Genap4CzcOtHjWEcHjH0Bt6uYHnNSIapsGfK0ol1bzc ftf http://flashtool.net/ program do flashowania Hej ! Udalo mi sie te pliki pobrać . Program flashtool pobrałem z innego źrodła . Na tym wątku dostałem filmik jak to zrobic . Zrobiłem wg. Instrukcji filmu . Zainstalowałem w C:\Users\flasgtool\ firmware te 2 pliki . Program Flashtool znalazł 1 oprogramowanie do mojej Z1 rozpocząłem procedurę . Jednak cos poszło nie tak przez 3.5 godz. Pasek pobierania ( zielona kreska nie drgnęła) efekt : niej teraz nic Anie starego ani nowego softu czy androida . w telefonie wyświetla sie napis , ze ( chyba) komunikacja została przerwana , by: jeszcze raz podłączyć telefon do kompa i zrobic ponownie "update " . Co teraz ? Pomożesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 daj screena O.o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 22 minut temu, DaRkShAdOw napisał: daj screena O.o Niestety przerwałem proces . Czy to oznacza koniec telefonu ? Zrobie i wyśle . Telefon sie włącza pojawia sie komunikat w języku angielskim , ze:" zerwano połączenie - podłącz jeszcze raz do komputera i wykonaj operacje " 28 minut temu, MARI0 napisał: Niestety przerwałem proces . Czy to oznacza koniec telefonu ? Zrobie i wyśle . Telefon sie włącza pojawia sie komunikat w języku angielskim , ze:" zerwano połączenie - podłącz jeszcze raz do komputera i wykonaj operacje " To notatnik ostatniej operacji co ci trzeba ? A tu screeny jak robiłem: 8 zdjęcie . Kliknąłem flash i podłączyłem telefon zgodnie z instrukcja- po chwili - zainstalowały sie sterowniki na kompie i czerwony napis (następne zdjęcie nr9) , zniknął . rozpoczął sie proces . Najpierw szybko wypełnił sie dolny pasek na zielono - następnie pojawił sie 2 jego etap ( ostatnie zdjęcie - kursor wskazuje miejsce gdzie sie zatrzymal) i tak stał przez 3,5 godz. Sygnał netu znakomity . Nie uzywałem kompa , prąd był . ale wszystko wyglądało jakby sie jednak zawiesiło ..... i... Niestety przsrwałem proces .... Wgralem wszystko jeszcze raz na nowo i zaskoczyło - ale zielony pasek znów zatrzymał sie w tym samym miejscu . czy da sie system telefon uratować ??? Czy "go zabiłem "? Jaki błąd popełniłem . ? Z 1 strony cieszy , ze cos nowego sie człowiek nauczył z 2 ... Moze jest nadzieja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 musisz z folderu c:/flashtool/.firmwares/ usunąć folder prepared a tego 14.2 ci nie wykrywa bo to jest torrent.. inaczej się go pobiera.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Godzinę temu, DaRkShAdOw napisał: musisz z folderu c:/flashtool/.firmwares/ usunąć folder prepared a tego 14.2 ci nie wykrywa bo to jest torrent.. inaczej się go pobiera.. To napiszesz jak ? Znalazlem jeden zapisany w innym pliku podam jakie teraz mam w firmwares: D5503_14.2.A.1.144_Customized_FR.ftf D5503_14.2.A.1.144_Customized_FR.ftf.torrent D5503_14.4.A.0.108_Generic_UA_1279-4053.ftf i czy da sie urarować telefon ? Bo teraz tylko wyświetla napis SONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 masz troche neta? (limit się nie kończy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 14 minut temu, MARI0 napisał: To napiszesz jak ? Znalazlem jeden zapisany w innym pliku podam jakie teraz mam w firmwares: D5503_14.2.A.1.144_Customized_FR.ftf D5503_14.2.A.1.144_Customized_FR.ftf.torrent D5503_14.4.A.0.108_Generic_UA_1279-4053.ftf i czy da sie urarować telefon ? Bo teraz tylko wyświetla napis SONY 14 minut temu, MARI0 napisał: To napiszesz jak ? Znalazlem jeden zapisany w innym pliku podam jakie teraz mam w firmwares: D5503_14.2.A.1.144_Customized_FR.ftf D5503_14.2.A.1.144_Customized_FR.ftf.torrent D5503_14.4.A.0.108_Generic_UA_1279-4053.ftf i czy da sie urarować telefon ? Bo teraz tylko wyświetla napis SONY Folder usunięty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 teraz próbuj wgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 2 godziny temu, DaRkShAdOw napisał: teraz próbuj wgrać Niestety Net zacina , nawet nie próbowałem pro co Ci wysłałem jest dobrze poustawiane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 foldery pokasowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 11 minut temu, DaRkShAdOw napisał: foldery pokasowałeś ? Wskazałeś ten jeden, cały wywaliłem , jeszcze jakis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 nie cytuj posta pod postem.. ok teraz próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 dalej złe sieć chodzi . Czesc teraz jak na złość cos sie wciaz aktualizuje w kompie przez wolno działające łącze . Dam znac . Jakby lepiej ale nie mozna wzbudzić telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi