MARI0 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witam! Mam problem ( chyba ) z modułem GPS- gdy korzystam z map. Telefon sprawnie je włącza, szybko znajduje szukany adres, wyznacza trasę, lecz nie nawiguje w czasie rzeczywistym. Pojawia się komunikat "szukam GPS". Co ciekawe pokazuje dystans / czas dojazdu i "skracający" się dystans ( w km) do celu. Jednak: nie pokazuje aktualnej prędkości, kiedy zjechać np z autostrady. lub z opóźnieniem, (gdy już zjechałem) Wszystkie ustawienia ( lokalizacja, internet) jest jak sprawdzić czy mój GPS jest sprawy lub wydolny Pozdrawiam Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witaj, temat został poprawiony zgodnie z regulaminem. Następnym razem tworząc temat zapoznaj się z tematem Jak zakładać temat. Można Fix GPS z Google Play pobrać i spróbować. Może się uda naprawić to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Ok dzięki, który proponujesz jest tego dużo. Nie jest to kwestia jakis ustawień . Widać , ze telefon sie łączy ale bardzo mocno "zacina " Sa jakies tego przyczyny ? Telefon został zbrandowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Hmm.. Z jakiej aplikacji korzystasz do GPSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Masz brand? Gdzieś czytałem, że może on powodować problemy z GPSem, jeśli np. Brand jest z Plusa a karta z Orange. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Najlepiej niech wgra soft niebrandowany, przy tym wipy, jak mówisz może to być przez brand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 O to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 O 7 marca 2016o10:47, DusieK napisał: Hmm.. Z jakiej aplikacji korzystasz do GPSu? Google Maps, automapa, mapaPolski, janosik wszystkie mapy działają sprawnie do momentu "Start nawigacji " najlepiej radzi sobie Google Maps i janosik- janosik nawet informuje o"auto kia";)) mowi nawet , kiedy skręcić . Ale czesto z opóźnieniem Jaki brand nie wiem , wgrano mi go w punkcie sprzedaży komórek . Karta jest z T-Mobile Szanowni pomocnicy . jestem TOTAL amator . Moze napiszecie zatem jak wgrać niebrandowany soft. Miałem wcześniej KiktiKat 4.1.1 . Telefon jest niestety z Malezji ... Wszystko działa jak trzeba . Navi by sie jednak przydało dzis zrobiłem tekst aplikacja gps status. Wziąłem taki sam telefon kolegi . Jego złapał 8 satelitów z 21 . Mój pokazywał 17 ale telefon nie moze ustalic pozycji bede wdzięczny za wskazówki , bo myśle ,ze jesteśmy na dobrym tropie . Moge podać info o telefonie ale jakie trzeba ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 O telefonie tym raczej wszystko wiem bo sam posiadam taki model Tu podaje link do poradnika jak wgrać czyste firmware Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Od początku masz takie problemy? Telefon pochodzi z Malezji? To znaczy, że nie został zakupiony w Polsce? Dobrze rozumiem. Wiesz, że na różne rynki.. telefon może posiadać inne pasma GSM, co za tym idzie posiadać inne pasma, kernele. A to może być problem telefonu, niekoniecznie ROMu. Nie głupi człowiek, który siedzi nieco z Sony dobrze wie, że można wgrać rom np z DUAL SIMA na telefon z jedną kartą sim. I co najlepsze telefon będzie działał.. Tylko, że to nie właściwy ROM pod telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 W sklepie jest coś takiego https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidlab.gpsfix Z komentarzy wynika, że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 @Pawliniak ale on już próbował, poprostu tel z innego kraju, dalekiego kraju chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Zakupiłem prżez allegro z Anglii ... Miał być z polskim menu( typ Europa) . Ale np. Gdy łączyłem sie z netem szukał serwera w Malezji . Były Zawiechy. Brand poprawił wszystkie parametry. To 1 moj "dotykowiec" , wiec trochę zajęła jego sprawna obsługa . Mapami teraz sie zająłem . Niemniej : powtórzę , gps "widzi" moj telefon ( mapa Google) kropka sie pokazuje , (mapa Polski ) czerwona kropka lokacji sie pokazuje, . Ale jakis problem jest . gdyby były inne pasma to wogóle telefon by złe działał - tak myśle . Moge liczyć tylko na Was , bo Sony Polska( wsparcie pomocy) , niby nie mogą autoryzować telefonów z poza Europy . Dzwoniłem do Wrocławia i Warszawy . Wydaje mi sie , ze chodzi o jakis drobiazg w ustawieniu . Ostatecznie jak nie bedzie konkretnych pomysłów , pozostaje mi wybrać jeszcze raz brand tylko jaki . ( w tym samym punkcie gdzie to zrobili) . Można bez tego żyć ale ?? Cos ktoś konkretniej podpowie ? Zakupiłem prżez allegro z Anglii ... Miał być z polskim menu( typ Europa) . Ale np. Gdy łączyłem sie z netem szukał serwera w Malezji . Były Zawiechy. Brand poprawił wszystkie parametry. To 1 moj "dotykowiec" , wiec trochę zajęła jego sprawna obsługa . Mapami teraz sie zająłem . Niemniej : powtórzę , gps "widzi" moj telefon ( mapa Google) kropka sie pokazuje , (mapa Polski ) czerwona kropka lokacji sie pokazuje, . Ale jakis problem jest . gdyby były inne pasma to wogóle telefon by złe działał - tak myśle . Moge liczyć tylko na Was , bo Sony Polska( wsparcie pomocy) , niby nie mogą autoryzować telefonów z poza Europy . Dzwoniłem do Wrocławia i Warszawy . Wydaje mi sie , ze chodzi o jakis drobiazg w ustawieniu . Ostatecznie jak nie bedzie konkretnych pomysłów , pozostaje mi wybrać jeszcze raz brand tylko jaki . ( w tym samym punkcie gdzie to zrobili) . Można bez tego żyć ale ?? Cos ktoś konkretniej podpowie ? Aha: mam wrócić do KitKat 4.4.1 . Mam Android 5.1 jak dla mńie lepsza platforma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Wgraj kitkata bez brandu. Sprawdź jaka sprawa i wgraj potem jak chcesz lp i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Prosze o Podpowiedz, jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 tylko jak to zrobię, a dalej nie będzie działać, to przywrócę pliki z kopii zapasowej z najnowszego oprogramowania ? właśnie ją tworzę... tylko jak to zrobię, a dalej nie będzie działać, to przywrócę pliki z kopii zapasowej z najnowszego oprogramowania ? właśnie ją tworzę... pobrałem :14.2.A.1.114 Dostosowane FR- ale nie moge tego otworzyć na kompie .mam windows 7 , tylko jak to zrobię, a dalej nie będzie działać, to przywrócę pliki z kopii zapasowej z najnowszego oprogramowania ? właśnie ją tworzę... pobrałem :14.2.A.1.114 Dostosowane FR- ale nie moge tego otworzyć na kompie .mam windows 7 , niestety podane linki już nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 https://mega.co.nz/#!ElR0QTjJ!Genap4CzcOtHjWEcHjH0Bt6uYHnNSIapsGfK0ol1bzc ftf http://flashtool.net/ program do flashowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Dzieki za linki wieczorem je sprawdzę . dzis nastawiłem nawigacje ( janosik) w drodze do pracy . 1. Standard- wyznaczenie mapy - błyskawicznie 2. Samo nawigowanie 2 torowe : a) przekłamania wizualne, znaczek pozycji przemieszcza sie ale skokowo , z opóźnieniem ( nawet parominutowym) . Ale pomocnicze wskazówki ( np. Strzałka w lewo za 250 m była i faktycznie to ten skręt ) b.) komunikaty słowne ( lektora mapy), wskazywał właściwe komunikaty tzn. Były dokładne i na czas . czsem pojawiał sie napis :" szukam sygnału gps " . Taki opis cos komus sugeruje ? Reset do ustawień fabrycznych ? Czy jednak wgranie na nowo ? 1. Brandu 2. Samego kit katta? I dzieki za dotychczasowa pomoc WSZYSTKIM EKSPERTOM I ZNAWCOM TEMATYKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 A co robisz... jeżeli telefon ma faktycznie problem z anteną GPS? Serwis Ci nie pomoże... to co w tedy? Ten telefon tak też "może mieć", tej opcji też nie odrzucamy. Wgranie firmware rozwiąże tą kwestie. Bo jak po załadowaniu nowego systemu nic się nie zmienia..to patrz na pierwsze zdanie tego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 witam! Dziś użyłem 2 aplikacji navi do pracy ( janosik), z pracy ( google maps). obie nawigują ale obraz zacina janosik- obraz zacina, komunikaty w czasie rzeczywistym - prawidłowe google- "niebieska kropka" przesuwała się skokowo. taktowanie wynosiło od 60 sek do 2, 30 min. 3 test: chodziłem wokół domu . porównałem google maps na 2 urządzeniach . na moim Z1 - działa ale skokowo się kropka przemieszcza- na 2 urządzeniu płynnie ( czyli tak jak powinno). zacząłem od przywrócenia systemu . potem - jak nie będzie działać- to co dostałem do brandu ciekawe jaka przyczyna .... zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Co wy macie z tym GPS, ja mam wszystko Oki o.o w domu nie zawsze Ci dobrze złapie, musisz wyjść na zewnątrz, polecam Google maps A wracając do tematu, masz brandowany soft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARI0 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Musiałem , bo poprzedni soft nie czytał mail, mm-sów itd. teraz mam wgrany 5.1 telefon śmiga ale problem mam z gps- w testach świeca żółte kropki- powinny yc zielone i.. lipa.. nie ściąga mi tego flashtoola. może coś źle robię : otwieram link-klikam firmware- wybieram D5503 ( klikam linka 14.2.A.1.114 Dostosowane FR)- wyświetla się informacja:"że muszę mieć program do otwarcia tego pliku" czyli jakim? drugi link (z mega)- pobiera ale też nie mogę go otworzyć są 2 możliwości " pobierz przez mega , lub przeglądarkę" dla mnie to trudne rzeczy -proszę ekspertów o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Musisz pobrać ten program mega bo przez przeglądarkę nie pójdzie, za duży plik Tu masz dokładnie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 A co do otwarcia pliku .ftf przenieś go do C:/Users /nazwa twojego konta /.flashtool/firmwares i odpal flashtool (który masz?) klikasz piorun i tam będzie ten plik. Chyba że poczekasz do 16 mogę Ci to zrobić zdalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi