- zrobiłem kopie zapasową i tu się zaczynają schodki, gdy przywróciłem kopie zapasową zrobioną przez TWRP telefon stoi na logo samsung galaxy S plus, natomiast modol twrp recovery dziala normalnie
-po odpaleniu telefonu wyskoczył komunikat po angielsku ( jestem zielony w nim ) i była tylko opcja '' reboot '' phone
-po restarcie telefon zaczął wariować. Mianowicie nie można wejść w tryb recovery ''twrp'' ciągle miga tylko logo tego recovery a dalej nic sie nie dzieje.
- gdy włączam telefon dzieje sie to samo, telefon wariuje z logiem twrp.
-natomiast moduł download działa, próbowałem go podłączyć pod komputer i odina, natomiast wyskakuje komunikat ''Nie rozpoznano urządzenia USB''
Pytanie
HarsoN
Cześć. Mam duży problem.
Otóż wyjaśnię co zrobiłem najpierw:
- wgrałem roota
- wgrałem twrp
- zrobiłem kopie zapasową i tu się zaczynają schodki, gdy przywróciłem kopie zapasową zrobioną przez TWRP telefon stoi na logo samsung galaxy S plus, natomiast modol twrp recovery dziala normalnie
-po zrobieniu kopii zrobilem factory reset, zainstalowałem rom, gapps.
-po odpaleniu telefonu wyskoczył komunikat po angielsku ( jestem zielony w nim ) i była tylko opcja '' reboot '' phone
-po restarcie telefon zaczął wariować. Mianowicie nie można wejść w tryb recovery ''twrp'' ciągle miga tylko logo tego recovery a dalej nic sie nie dzieje.
- gdy włączam telefon dzieje sie to samo, telefon wariuje z logiem twrp.
-natomiast moduł download działa, próbowałem go podłączyć pod komputer i odina, natomiast wyskakuje komunikat ''Nie rozpoznano urządzenia USB''
-http://[link nie zgodny z regulaminem]/topic/90142-30122014-sterowniki-usb-samsung-15490-dla-win-87vistaxp-adb-fastboot/ zrobiłem z tego poradnika wszystko i nadal odin nie wyczytuje smartphona
Mógłby mi ktoś doradzić jak ożywić tego s plusa? Zwyższam, że funkcja download DZIAŁA.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi