vanoltom Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 wgrywałem to co jest podane w opisiehttps://www.dropbox.com/s/teqdksg7kts4um1/2013_07_18_18.40.08.png ROM 4.1.B.0.587 Generic Trade Central Europe 1 (4.0.4) (1254-2716) (Polska)ze strony http://[link nie zgodny z regulaminem]/f308/oprogramowanie-dla-sony-ericsson-xperiaa-arc-s-147007/choć nie jestem pewien czy się zainstalował wgrałem go jak jest napisane w instrukcji na karte SD nie robie takich zmian za często i nie jestem na tyle biegły :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 a czyli masz andka 2.3.7 np. i chcesz wgrać 4.0.4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanoltom Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 a czyli masz andka 2.3.7 np. i chcesz wgrać 4.0.4 ?przepraszam, ucięło mi to na poprzednim screenie - z opisu wynika, że 4.1.2. https://www.dropbox.com/s/jk67x419fgxlr6h/2013_07_19_14.51.09.png chodziło mi o to by była kamera po wgraniu CM nie było jej wcale musiałem wgrać jakiś program dalem camera zoom fx ale systemowym aparatem lepiej sie robi zdjęcia.teraz po włączeniu systemowego mam taki podgląd choć zdjęcia robi dobre tylko nie ma podglądu:https://www.dropbox.com/s/u2m92e16hxch85f/camera_20130719151307158.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 spróbuj jeszcze raz zainstalować cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATI194 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 WitamZainstalowałem CM9 według podanej tu instrukcji i niby wszystko okale telefon od 20 min wyświetla animacje cyanogen mod 9 i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Pierwsze uruchomienie zazwyczaj trwa dłużej. Spróbuj wykonać całą procedurę od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iszpakusi Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Co zrobic gdy Arc S zacina sie na logu SONY ???? Nie zdazylem wgrac CM10 ;/ Jestem w tym zielony ale mam roota i bootloader działał ale gdy zrobiłem full wipe to juz sie niechce wlaczyc. Robilem flash kernela ale nic to nie dalo i nie wiem do konca czy dobrze to zrobilem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Ponownie wykonaj full wipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iszpakusi Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Tylko jak ? Telefon juz nie wchodzi w ten tryb ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Wyłącz wyjmij baterie i poczekaj ok. 10-15min. Następnie ponownie umieść akumulator i uruchom recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iszpakusi Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 A jest jakis inny sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Jeżeli nie wchodzi do recovery to ja już nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 zawsze możesz spróbować przy włączeniu telefonu ( bootanimacji jeśli Debugowanie usb jest włączone) przez ADB zarzucić "adb reboot recovery" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas8501 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Nie wiem czy dobrze zrobilem ale wgralem sam kernel z paczki wskazanej w tym tutorialu. Pytanie czy ten nowy kernel ma prawo prawidlowo dzialac bez wgranego CM10? Telefon na chwile obecna nie chce mi sie uruchomic, po wlaczeniu pojawia sie tylko nowe logo free xperia i dalej ciagle czarny ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ukończ wszystkie kroki i daj znać co się stanie. Teoretycznie powinno działać prawidłowo, ale może nie współpracować z Twoim obecnym romem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jak wgrałeś kernel to wejdz w recovery i zainstaluj sobie cm jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas8501 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 nie wgrywalem CM tylko sam kernel z tego CM. Znalazlem stockowy kernel i telefon sie uruchomił. Nie chcialbym zmieniac romu bo ten ktory mam obecnie czyli stockowy 4.0.3 mi odpowiada ale chcialbym miec jakiegos kernela ktory by z nim wspolpracowal ale dawal mozliwosc przetaktowania procesora oraz stworzenie partycji na karcie sd na dodatkowy RAM, niestety przy stockowym kernelu te opcje sa niedostepne. Gdzie moge zdobyc sam kernel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Musisz wgrać Custom rom aby w takie funkcje się bawić.Może być na bazie oficjalnego.Nie obejdzie się bez roota i odblokowania bootloadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas8501 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Musisz wgrać Custom rom aby w takie funkcje się bawić.Może być na bazie oficjalnego.Nie obejdzie się bez roota i odblokowania bootloadera roota i bootloadera mam odblokowanego, moglbys mi polecic roma ktory bedzie dawal mozliwosc zabawy z oc procka i ramem ale bedzie na bazie oficjalnego roma? Nie chcialbym zeby zmienialo sie duzo w wygladzie a najwazniejsze dla mnie zeby wszystko bylo stabilne i dzialaly wszystkie funkcje w telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Xperia Ultimade HD baza 4.0.4 overcloking jest tak jak lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danybany Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 W jaki sposób mogę powrócić z CM na stockowy ROM na Xperii Arc S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Flashtoolem albo SUS'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladerso19 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Włąsnie Wgrałem , bardzo fajnie chodzi , a jaki możecie polecić Karnel na baterię żeby dłużej trzymała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kFr Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Dołącze także sie do dyskusji bo juz nie wiem co mam robić . Chce na mojej xperi arc S zainstawlować właśnie tego CM9. Na początku miałem problem z stery (waiting for device - windows 7) pozbyłem sie takowego problemu . Później następnym problemem okazał sie brak roota . Wiec poszukałem gdzieś znalazłem taki azjatycki - ok zainstalowało sie. Mam ikonke superusera zainstawlowałem ROM Manager i on działa elegancko. Więc spowrótem próboje Zainstalować. Kernela a Tu to samo ,że root nie jest wgrany. Użyłem programu Super One Click ( zeby wykonac root) Ale pokazało mi ,że mam wykonanego root'a! Takze jestem Dalej w kropce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Hmm spróbuj dograć bussybox installer z google play.Zrób restart telefonu i sprawdź.Samą aplikację superuser też możesz pewnie zaktualizować. BTW: Ale bootloader masz odblokowany rozumiem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi