szmytka Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam!Mam problem z wgraniem kernela. Po podłączeniu telefonu do komputera przez usb nie mogę zainstalować sterowników. Te, które były w paczce z fastboot-em nie wchodzą. Po wpisaniu komendy (fastboot flash boot boot.img), wyskakuje komunikat "waiting for device" i stoi w miejscu i nic. Posiadam Windows 7 64bit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 próbuj na innych portach usb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Szmytka, może nie włączyłeś w telefonie debugowania USB? ..Nie rozumiem dlaczego po zaflashowaniu kernela odłączamy go, ale narazie go nie uruchamiamy.... Ile ma trwać ten czas nie uruchamiania? bez sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmytka Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Debugowanie mam włączone. Chyba nie mam roota, czy jest to wymagane? Czy zamiast fastbootem mogę zrobić to flashtoolem? Co to jest busybox? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Aby wgrac kernel wymagane jest mieć złamany bootloader Wysyłane z mojego SonyX8 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmytka Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Dobra, mam już dosyć. Może ktoś mnie oświecić o co tu chodzi.Robie wszystko jak w tych wszystkich poradnikach, tutorialach itp. itd.Mam odblokowany bootloader, nie mam roota i nie mogę go zrobić, próbowałem już chyba wszystkiego:- doomlord- flashtool- super one clickWgrywałem już różne firmware-y i na każdym to samo. Teraz mam wersję 2.3.4, kernel 2.6.32.9-perf, kompilacja 4.0.2.A.0.42 czyli stock bo taki był na początku. Log z doomlorda:Press any key to continue . . .--- STARTING ------- WAITING FOR DEVICEadb server is out of date. killing...* daemon started successfully *--- creating temporary directorymkdir failed for tmp, File exists--- cleaningcd: can't cd to /data/local/tmp/--- pushing zergRushfailed to copy 'files\zergRush' to '/data/local/tmp/.': Not a directory--- correcting permissionsUnable to chmod /data/local/tmp/zergRush: Not a directory--- executing zergRush./data/local/tmp/zergRush: not found--- WAITING FOR DEVICE TO RECONNECTif it gets stuck over here for a long time then try: disconnect usb cable and reconnect it toggle "USB DEBUGGING" (first disable it then enable it)--- DEVICE FOUND--- pushing busyboxfailed to copy 'files\busybox' to '/data/local/tmp/.': Not a directory--- correcting permissionsUnable to chmod /data/local/tmp/busybox: Not a directory--- remounting /system/data/local/tmp/busybox: not found--- checking free space on /systemfailed to copy 'files\makespace' to '/data/local/tmp/.': Not a directoryUnable to chmod /data/local/tmp/makespace: Not a directory./data/local/tmp/makespace: not found--- copying busybox to /system/xbin//data/local/tmp/busybox: cannot open for read: Not a directory--- correcting ownershipUnable to chmod /system/xbin/busybox: No such file or directory--- correcting permissionsUnable to chmod /system/xbin/busybox: No such file or directory--- installing busybox/system/xbin/busybox: not foundrm failed for /data/local/tmp/busybox, Not a directory--- pushing SU binaryfailed to copy 'files\su' to '/system/bin/su': Read-only file system--- correcting ownershipUnable to chmod /system/bin/su: No such file or directory--- correcting permissionsUnable to chmod /system/bin/su: No such file or directory--- correcting symlinksrm failed for /system/xbin/su, Read-only file systemlink failed Read-only file system--- pushing Superuser appfailed to copy 'files\Superuser.apk' to '/system/app/./Superuser.apk': Read-only file system--- cleaningcd: can't cd to /data/local/tmp/rm failed for acct, Read-only file system--- rebootingALL DONE!!! Log z flashtool:20/054/2013 23:54:16 - INFO - <- This level is successfully initialized20/054/2013 23:54:16 - INFO - Flashtool Version 0.9.9.0 built on 2012-11-13 22:53:3020/054/2013 23:54:16 - INFO - You can drag and drop ftf files here to start flashing them20/054/2013 23:54:24 - INFO - Device connected with USB debugging on20/054/2013 23:54:26 - INFO - Connected device : LT1820/054/2013 23:54:26 - INFO - Installed version of busybox : N/A20/054/2013 23:54:26 - INFO - Android version : 2.3.4 / kernel version : / Build number : 4.0.2.A.0.4220/054/2013 23:54:32 - INFO - Decrypting C:\Flashtool\custom\root\ZergRush\zergrush.tar.uue.enc to C:\Flashtool\custom\root\ZergRush\zergrush.tar.uue20/054/2013 23:54:34 - INFO - Pushing C:\Flashtool\custom\root\ZergRush\zergrush.tar.uue to /data/local/tmp20/054/2013 23:54:34 - INFO - Pushing C:\Flashtool\.\devices\LT18\busybox\1.20.0\busybox to /data/local/tmp/busybox20/054/2013 23:54:34 - ERROR - failed to copy 'C:\Flashtool\.\devices\LT18\busybox\1.20.0\busybox' to '/data/local/tmp/busybox': Not a directoryBez roota nie zainstaluję recovery, chyba?Nie wiem co jeszcze można zrobić. Może ktoś ma jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Jak masz bootloader złamany to nie musisz roota robić w kernelu masz już recovery i roota Wysyłane z mojego SonyX8 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmytka Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Ale w terminalu zapisuję su i nic. Czy w takim razie mogę instalować CM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam!Mam problem z wgraniem kernela. Po podłączeniu telefonu do komputera przez usb nie mogę zainstalować sterowników. Te, które były w paczce z fastboot-em nie wchodzą. Po wpisaniu komendy (fastboot flash boot boot.img), wyskakuje komunikat "waiting for device" i stoi w miejscu i nic. Posiadam Windows 7 64bit.masz człowieku pisałem o tym i masz rozwiązanie http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/531-fastboot-waiting-for-device/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmytka Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Trzeba było tak od razu hehe CM10 hula jak ta lala. Udało się wreszcie.Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Trzeba było tak od razu hehe CM10 hula jak ta lala. Udało się wreszcie.Dzięki wszystkim za pomoc przeczytaj całe forum dotyczące naszego arca, nie jesteś pierwszy z takimi problemami ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieters112 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 (edytowane) zrobione mialem male problemy ale juz all dziala, dobry poradnik Edytowane 24 Maja 2013 przez pieters112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ron Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Czy muszę mieć stockowy kernel/ROM aby zainstalować Cyanogenmod czy mogę mieć np. advanced stock kernel/Xperia Ultimate HD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Musisz mieć kernel od FXP, który jest w paczce z ROMem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ron Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Czy też tak macie, że czasami po naciśnięciu "Home button" ekran włącza się "dopiero" po 1 sekundzie (lag?)? Czasami włącza się natychmiast, czasami jednak trwa to dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Mam takie pytanko, otoz wszystko wyglada na to, ze CM zainstalowal sie poprawnie, tylko drazni mnie troche fakt, ze po kazdym uruchomieniu telefonu i wpisaniu mojego zwyklego pinu do karty sim pojawia sie komunikat o koniecznosci wpisania pinu do sieci. Jak klikne anuluj to siec i tak dziala [moge dzwonic, wysylac i odbierac smsy] i wiecej o ten pin nie wola. Ale czy da sie to jakos wylaczyc ewentualnie czy jednorazowe wpisanie pinu sieci zlikwiduje na stale monit ? Jesli tak, to jaki mam ten pin wpisac biorac pod uwage, ze jestem w Orange ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Franz, w CM9 to normalne. Też mnie to na xperii nękało, w CM10 tego już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Franz, w CM9 to normalne. Też mnie to na xperii nękało, w CM10 tego już nie ma.A CM10 do zwyklego ARCa tez bedzie pasowal ? Bo chyba ostatni stabilny i kompatybilny z ARCiem jest ten 9.1.0 Przynajmniej jak sciagalem to mi taki pokazalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 CM10 będzie pasował, pobierz najnowszy nightly, zaisnataluj kernel i ROM. Te nightly w 100% nadają się do codziennej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Nowy cm10.1 też pasuje LegacyXperia ładnie szybko chodzi tylko ta bateria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanoltom Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 aby wejść w tryb recovery należy włączyć telefon i potem naprzemiennie wciskać przycisk vol up i vol down. Samo vol down nie działa - trochę się namęczyłem więc aby inni nie mieli problemu w tym miejscu opisuje.U mnie jak na razie działa poprawnie jedynie aparat nie tak jak powinien - na podglądzie nie ma obrazu ale zdjęcia robi. ma ktoś pomysł jak to naprawić ?Drugi problem to słabsze WiFi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 wystarczy volume dowm nic na przemian aż ci sie zapali dioda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanoltom Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 ok w moim telefonie niestety to nie zadziałało a jak widzę mamy te same modele, doczytałem o tej opcji na innym forum i pomogło dlatego o tym napisałem. A na aparat jest jakieś lekarstwo ? Ja zainstalowałem inny program - czy to jedyne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 jaki rom zainstalowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klebus Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Zainstalowane według tutka. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi