juve1910 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 dlaczego jak wgrywam wszystko tak jak w tutorialu nie dziala dotyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Na którym modzie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juve1910 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 cm 9 i cm 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Zrób to ponownie, instalacje a dobre, gappsy. Wgrales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juve1910 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 pobrałem te co są w tutorialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 pobierz z get.cm znajdz "anzu" wybierz który chcesz i do tego gapps jak wpiszesz w google gapps wiki to na pierwszym linku bedziesz miał liste gapsów względem cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juve1910 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 niestety dotyk dalej nie funkcjonuje nie wiem co robićSpróbuje z stock romema swoją drogą nie mam pojęcia jak moglo dojść że dotyk jest nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 a wgrałeś boot.img? poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 A wipy porobione?? Bo często to jest przyczyna.wytapane ze zrootowanego P760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juve1910 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 boot wgrany wg. instrukcji, wipy porobione. mam pytanie czy jak wroce do stok romu bede musial znowu robic roota i bootloadera odblokowywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Działa. Czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 działa , tylko ludzie maja typowe problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Podstawa to nauczyć się czytać i znać podstawowe pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 To napisz temat dla zielonych i objasnij nam proszę te pojęcia.wytapane ze zrootowanego P760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Są na głównej poszukaj sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ron Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Jestem początkującym użytkownikiem i mam kilka pytań odnośnie instrukcji instalacji Cyanogenmoda.Wymagania:RecoveryCzy można prosić o rozwinięcie czym jest 'recovery'? Jak zainstalować recovery?Przed wgrywaniem nowego romu polecam zrobić backup ustawień i innych programem titianum backup.Titanium backup wymaga 'root'. Gdzie znajdę łatwą (krok po kroku) instrukcję jak to zrobić? (szukałem w google ale nie chcę zepsuć telefonu gdyż może znalazłem złą instrukcję)Rom i Google Apps Addon kopiujemy na karte pamięciRozpakowane czy w formacie .zip?Czy instrukcja działa na telefonie z Android 4.0.4, 4.1.b.0.587? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 recovery spróbuj wgrać tym http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/495-tool-recoverx-instalator-recovery-dla-prawie-wszystkich-urzadzen-z-systemem-android/#entry2657poradnik roota spróbuje dodać dzisiaj , ale jak nie chcesz czekać to próbuj śmiało raczej nie zepsujesz gappsy i rom nie wypakowujesz tylko wgrywasz przy pomocy recovery weź sobie to na spokojnie a na pewno się uda pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ron Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie. W opisie jest napisane:8. Gdy operacja się zakończy odłączamy telefon i na razie nie włączamy.a następnie:1. Włączamy telefon i przyciskamy kilkakrotnie przycisk sciszania, aby wejść w tryb recovery.Dlaczego jest napisane "na razie nie włączamy" a potem, że należy włączyć telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 pewnie program wykonuje jakies operacje czy cuś tym się nie przejmujpowracając do recovery to nie musisz je instalować gdyż po złamaniu bootloadera (największe ryzyko) robisz flasz kernel i w nim masz już recovery wiec tak :1 root2 łamiesz bootloader3 flash kernel3 wgrywasz rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 powracając do recovery to nie musisz je instalować gdyż po złamaniu bootloadera (największe ryzyko) robisz flasz kernel i w nim masz już recovery Dokładnie to tak - dzięki uprzejmości typa który napisał Flashtoola kernel możesz zmieniać bez złamanego bootloadera (scfanie omija S-ON'a) Arc S którym się zajmowałem miał bootloadera zablokowanego (Orange ofc ;_ więc kernel Flashtoolem wgrać bez problemu możesz (jak znajdziesz pliki odpowiednie)Btw - root nie jest wymagany przy "łamaniu bootloadera" i wgrywaniu Recovery i romu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 pierwsze słyszę ze flashowac kernel da się na złamanym - słyszałem o modelach które nie były zablokowane mimo ze były nowe z salonupierwsze słyszę ze recovery i rom można wgrywać bez roota zgodzę się ze do łamania bootloadera nie jest wymagany root lecz wszyscy piszą ze należy mieć wiec tak i ja pisze albo robisz kogoś w bambuko , albo ja o wszystkim nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 pierwsze słyszę ze flashowac kernel da się na złamanym - słyszałem o modelach które nie były zablokowane mimo ze były nowe z salonuFlash tool to umożliwia. LWW i Arc S na którymi siedziałem (nie były to miłe wspomnienia) miały zablokwany Bootloader (Niech Cie szlag Orange!!) i każdym wgrywałem Kernel z 2.3.3 na 4.0.4 za pomocą flash toola pierwsze słyszę ze recovery i rom można wgrywać bez rootazgodzę się ze do łamania bootloadera nie jest wymagany root lecz wszyscy piszą ze należy mieć wiec tak i ja pisze Oczywiście ze się da. na Telefonach Sony nie próbowałem za to mój alcatelek nie jąknął . Sprawa S-OFF. A Recovery w zablokwanych bootloaderac do wgrania recovery jest wymagane gdyż podmienia się same pliki , certyfikat sprawdzany przy jego odpaleniu pozostaje bez zniam. Tak gdzieś wyczytałem. A wszyscy każdą roota robić przed zabawami bo narzędzia odpowiednie (tj SOC) Robią nam S-Off'a. Takie tam wytłumaczenie - żeby nie było że rzucam słowa na wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 okey stockowy kernel można podmienia bez złamanego bl , lecz nie powiesz mi ze custom tez recovery bez roota i busyboxa nie da rady na sony raz próbowałem flash kernel na złamanym bl w sony xperii mini pro bo myślałem ze to stockowy z modami i po prostu się nie wgrałnie wiem jak jest z nowszymi modelami , które maja wbudowane recovery , oraz z innymi markami niż sony tjk. samsung gdzie nie lamie się bl , ale jestem jednego pewien , gdyż siedzę w temacie xperii i nie obilo mi się o uszy takie newsy o jakich mówisz hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 musisz więcej eksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi