NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Nie mogę znaleźć kernela od tego stocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecolas Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Czyli mam : a) czekać b)szukać(chodź z moją wiedzą na ten temat ..niewykonalne) c) oddać do serwisu (ale chyba za grzebanie w sofcie nie przyjmą gwarancji) Jak tylko dałbyś radę znaleźć tego czystego kernela Byłbym bardzo wdzięczny Rozumiem ,że jeśli wgram tego kernela (czyli ten plik .img) to telefon ODPALI z odblokowanym BL i Root-em ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 tak powinno być.Ten custom kernel z CWM mógł ci o wywołać.Nie plik z ROOT-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecolas Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Gdzie mogę znaleźć czysty kernel ? Wiem google nie boli ,ale zawsze łatwiej odszukać coś na forum ewe. na jakiejś stronce stworzonej tylko do uploadu takich oto rzeczy. Jeśli nawet znalazłbym czysty kernel to wgrać go identycznie jak tego co jest w temacie ? Edit: Z tego co wyczytałem na jakimś Portugalskim forum wystarczy we flashtoolu odpalić BLU i zablokować BL ,w taki sposób mój problem powinien zniknąć. Prawda czy nieprawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Tak. też szukałem w internecie i nie widzę na M-ke stock kernela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecolas Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Tak. też szukałem w internecie i nie widzę na M-ke stock kernela http://mobilecon.info/kernel-stock-and-custom-firmware-for-sony-xperia-m-single-sim-dual-sim.html - nie wiem czy można wstawiać linki z innych stron ale ... Teraz pytanie do Ciebie który ,co wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Nie ma tam kerneli budowanych na stockach.Dokładnie na czym ci zależy tylko na roocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecolas Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Na razie to na odpaleniu telefonu ale ogólnie rzecz biorąc to tylko na Roocie. Rozumiem ,że masz jakieś rozwiązanie Ref. Jakieś propozycje co do owej sprawy ?Ref Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Wgraj starszą wersje. Zrootuj, potem przez CWM wgraj najnowszego stocka z rootem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_chudy Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 jak mam telefon od orange nie uda mi się zrobić roota na mojej mce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 ROOT-a tak.Ale nie na wersji 4.3 J.B tylko na wcześniejszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartelini Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Witam. Mam pytanie. Otóż chciałem zrootować telefon. Odblokowałem bootloader, chciałem potem odpalić telefon w trybie fastboot (tak jak w poradniku) i od tego momentu pojawiają mi się kolorowe maziaje sony i tylko to. Po ponownym włożeniu baterii sam się włącza i w kółko maziaje. Moje pytanie następujące, czy coś zrobiłem źle czy co? #edit: OK! Już działa. Dokończyłem rootowanie i już wszystko działa #edit2: Jednak nie działa, znowu cały czas maziaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Pokaż screena jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramiel1 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Mam to samo. Po sflashowaniu i odblokowaniu bootloadera telefon zmienil sie w cegle . Zainstalowalem CMW i zrobilem roota przez CWM wybierajac opcje przy reboocie telefonu. Dalej nie chce sie uruchomic. Sflashowalem ponownie, zablokowalem bootloader i nadal jest to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Bo jest takie ryzyko.jeszcze raz musisz wgrać stocka z tft i go od nowa flashować, root, bootloader, znów root i cwmTeraz masz kod odblokowujący więc.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramiel1 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Mogl bys opisac wszystko po kolei?Zmienilem takze kernel na ten 4.3 z cwm z opisu. Nastepnie uruchomilem CMW, reboot. CWM zasugerowal root, zrobilem go. Po tym telefon loopuje na tej kolorowej petli w trakcie uruchamiania.Rozumiem, ze mam zainstalowac stockowego 4.1.2 a potem zrootowac go tym *******************/ sposobem? Edytowane 21 Czerwca 2014 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Tu też masz opis : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1173-sony-xperia-m-root-owanie/ Nie bardzo tolerujemy tamto forum Prościej Ci będzie wykonać root-a na poprzedniej wersji systemu (słabsze zabezpieczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramiel1 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Wlasnie flashuje 4.1.2 z tej http://xperiafirmware.com/8-firmware/40-sony-xperia-m-c1905 strony. Root na 4.1.2 mialem zrobiony wlasnie ta metoda, ktora podales w linku i wszystko smigalo jak zloto. Ale czlowiek glupi i skusil sie na aktualizacje do 4.3 EDIT:Wielkie dzieki za pomoc, telefon dziala z powrotem :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Majerczak Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witam wszystkich, po staraniach wszystko u mnie się wgrało lecz przy próbie instalacji Busybox Installer telefon instaluje i instaluje i nie ma to końca czy ktoś miał taki przypadek bo nie znalazłem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andros Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 WitamMam xperie E1 z zablokowanym bootloaderem (orange) czy przy pomocy tego poradnika i odpowiednich softów da się zrootować mój telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie da się.Ponad to pisz w dziale o xperi E1. Orange blokuje dodatkowo booloader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spencer Kanapka Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Hej, utknalem na 15, po zainstalowaniu tego pliku supersu .zip gdy dalem na restart telefonu ladowanie (latajace swiatelka kolorowe) trwa wiecznie, próbowalem juz czego sie da, co robic ? EDIT: Powtórzylem wszystko od nowa, i sie okazalo ze SuperSU spokojnie wystarczyl, ten drugi jest zbedny, dzieki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Pokorniak Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 13. We flashtool'u wciskamy ikonkę pioruna i wybieramy opcję Fastboot mode. Naciskamy Select kernel to flash i wybieramy pliki .img a następnie zaznaczamy plik 4.3-boot.img i czekamy moment aż nam podmieni recovery na CWM. skąd wziąć plik 4.3-boot.img ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Mrózek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Najlepszym wyjściem na dzień dzisiejszy jest wgrać 15.4.A.1.10: https://mega.co.nz/#!iJVnwajJ!ILqIfFCHhs3Z_M5JLt5S6PX4UIyPD3vPT-Rqu6nro4U,następnie CWM: https://mega.co.nz/#!fI8lHKaI!faTHFNMn8MkskL93uahJSDeEWrwmZymhF44LcK9d-bg,pobrać towelroot i odpalić. Potem dograć sobie BusyBox i zainstalować binarki w /xbin. Szybciej i pewniej. Stary tutorial nie działa bowiem z powodu zmian w SuperSU z Google Play (a co za tym idzie brak zgodności po instalacji "SuperSU-UPDATE" w CWM. Odnośnie: skąd wziąć plik 4.3-boot.img ? - link drugi powyżej oznaczony jako CWM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werso Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Śmiga elegancko, obędzie się bez busybox installer. Po wykonaniu punktu 14 instalacja SuperSU z google play i jest root. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi