Sony Xperia Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 czyli mam czekać cierpliwie aż się włączy? długo to może potrwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 to powinno trwać chwileWgraj mu stockowy kernel, ten sam co masz soft.. powinien odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sony Xperia Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 trwa to już dobre 10 minut jak mam wgrać ten "stockowy kernel, ten sam co masz soft.." możesz jaśniej, co dokładnie mam zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Tak samo jak te CWM się wgrywa.Używając flashtoola Bo jak tak nie będzie działał..to będziesz zmuszony sciągnąć firmware w postaci ftf i wgrać również przez flashtoola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sony Xperia Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 a skąd mam wziąść stockowy kernel? mam tylko ten z CWM potrzbuje instrukcji krok po kroku bo dopiero się tego wszystkiego ucze a musze odpalić swój telefon. prosze pomóż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Hmmm oj kolego.Teraz to pobierz i zainstaluj od nowa system na telefonie i znów odblokuj bootloader itpmASZ TU : https://docs.google.com/file/d/0B6Ht_lRwbxboQXIwMzlHVWVkZ28/editUmieść ten plik w C:/fashtool/firmwaresPotem wgraj. podobnie sie robi jak z kernelem.. tylko telefon podłączasz z trybie flashmode... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sony Xperia Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dziękuje za pomoc, wiem namieszałem. Już się za to zabieram, w razie czego pozwolę sobie jeszcze się do Ciebie zwrócić o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Inni też są, spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sony Xperia Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 instalacja nowego systemu pomogła wszystko ładnie się odpaliło ale po odblokowaniu bootloader-a telefon nie chce wstać co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 nie wiem.Tak nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sony Xperia Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 W takim razie chyba nie jest mi dane mieć root.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 roota możesz miećA ty przed zdjęciem bootloadera zrobiłeś root-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sony Xperia Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Nie najpierw zrobiłem nowy soft który mi wysłałes a poźniej od razu zrobiłem bootloadera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 A wiesz, że w każdej instrukcji pisze ze robimy ROOT potem odblokowujemy bootloader? Przeczytaj pierwszy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sony Xperia Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 OK, zaraz powtórzę całą operacje jeszcze raz od początku.Nic się nie zmienia dalej nie wstaje, zrobiłem wszystko krok po kroku i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemvelbenny Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Mam pytanko, bo nigdzie nie mogę wyczytać jednoznacznie... Mam aktualnie Cyanogenmoda (FXP316), CWM i tak dalej. Jeżeli teraz wgram firmware przez Flashtool'a, to czy bootloader się zablokuje? Nawet bez kluczy DRM? Telefon ogólnie powróci do stanu przed wszystkimi modyfikacjami i nie pozostanie żadnego śladu po nich? Jeżeli tak, to po co robić backup kluczy DRM? Jak to jest, ktoś może mi wytłumaczyć? Będę wdzieczny. Po wgraniu obrazu z oryginalnym firmware'm niestety Bootloader mi się nie zablokował (chciałem powrócić do oryginalnej postaci telefonu). Musiałem ręcznie przywrócić klucze, które wcześniej skopiowałem ze swojego telefonu. Teraz nie widać, że coś było grzebane w telefonie EDIT:W stockowym romie (Android 4.1 brandowany przez Plusa) miałem wszędzie ciemne tło każdego menu (ustawienia itp). Po aktualizacji do Androida 4.3 (15.4.A.0.23 CE) tło wszystkich menu jest szare. To taka uroda romu? Da się to gdzieś zmienić? Dużo bardziej podobało mi sięczarne tło... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athi Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Coś w tym tutarialu jest spierdolone tak jak moj tel teraz !!!OK, zaraz powtórzę całą operacje jeszcze raz od początku.Nic się nie zmienia dalej nie wstaje, zrobiłem wszystko krok po kroku i nic. Udało cie sie to naprawić ? Jesli tak to jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jest inna odpowiedz Po prostu nie wiesz za co się bierzesz. Zmień stocka i będzie łatwiej zrootować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecolas Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 14. Odpinamy kabelek. Włączamy telefon i naciskamy miarowoVolume (+) aż dioda zrobi się błękitna. Mamy już dostęp do CWM więc wybieramy Install from zip i wybieramy plik UPDATE-SuperSU-v1.94.zip. Zatwierdzamy, czekamy i robimy restart telefonu.Po wykonaniu tej operacji i i restarcie telefonu - zawiesza się na wygaszaczu sonego -podobnie jak u kolegi "Sony Xperia" Przynajmniej powiedzcie jak cofnąć go do czystego 4.3 JB ... Jakieś pomysły/sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Wgraj czystego stockaI nie będzie problemu z telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecolas Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Mógłbyś mi wyjaśnić co robię nie tak ?? Mam wgrany "Xperia M C1905_Google Android 4.3 (Jelly Bean)_15.4.A.0.23.ftf " tak jak w pierwszym poście Wszystkie te programiki mam na tel ,bootloader-a mam odblokowanego a recovery podmienia się na CWM. Wchodzę do CWM wybieram UPDATE-SuperSU-v1.94.zip. Restartuje telefon i tutaj jest już cegła .. Wiem ,że jestem bardzo blisko ale czegoś mi brakuje ewe. coś źle robię .. lub w złej kolejności. Jeśli miałbyś czas to krótkie "spotkanie" na "Teamviewer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 A instalujesz po tym stock kernel? Po wgraniu ROOT-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecolas Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Doinformowałem się co to jest i odpowiedź brzmi : Nie Robię wszystko tak jak opisałem wyżej. Rozumiem ,że jeśli wygram czystą podstawę bez CRW(?) to będzie ok ?W tych sprawach jestem zielony Gdzie to znajdę ? Na jakiejś oficialnej stronce Sony ? Tak poza tematem duży + dla forum ,że tak szybko odpisujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Ale to ty masz ten problem jedynie. Opisz co określa słowo "cegła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecolas Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Po prostu stoi na ..(ciężko to będzie wyjaśnić) tuż po napisie SONY masz jakby ekran ładowania i przelatuje taka kolorowa wiązka (jak masz Z-tke na pewno wiesz o co chodzi) Właśnie w tym momencie nie chce dalej iść ,pewnie powiesz ,że trzeba poczekać czekałem dobre 40 min i bez efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi