Maciek Gorski Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Najlepszym wyjściem na dzień dzisiejszy jest wgrać 15.4.A.1.10: https://mega.co.nz/#!iJVnwajJ!ILqIfFCHhs3Z_M5JLt5S6PX4UIyPD3vPT-Rqu6nro4U,następnie CWM: https://mega.co.nz/#!fI8lHKaI!faTHFNMn8MkskL93uahJSDeEWrwmZymhF44LcK9d-bg,pobrać towelroot i odpalić. Potem dograć sobie BusyBox i zainstalować binarki w /xbin. Szybciej i pewniej. Stary tutorial nie działa bowiem z powodu zmian w SuperSU z Google Play (a co za tym idzie brak zgodności po instalacji "SuperSU-UPDATE" w CWM. Odnośnie: skąd wziąć plik 4.3-boot.img ? - link drugi powyżej oznaczony jako CWM Witam, ten plik do flashowania oznaczony jest C1904 w nazwie. Czy mogę go uzyć do flashowania Xperii C1905 ? Korzystałem z tutorialu ale mam ten sam problem co @AndrzejMajerczak tzn. zawiesza się gdy odpalam instalację w Busybox Installerze więc chciałem spróbować towelroota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacuu Ś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jesli sony ma brand od orange, to nie zrootuje urzadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Mrózek Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Bez wizyty w salonie? Mało prawdopodobne. O ile wiem to Orange po ściągnięciu haraczu daje kod odblokowujący bootloader. Kiedyś gdzieś ktoś się chwalił, że kupił kod wygenerowany w necie i zadziałał. Osobiście odradzam tę drogę. Lepiej zapłacić raz w salonie niż kilka razy w necie na podejrzanych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Wróbel Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Cześć, Zatrzymałem się na pkt 4 z komunikatem: Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Jasne, Jest tam napisane Prosze przenieść zawartość folderu tego pierwszego Do tego drugiego (folder pierwszy musi być pusty, to ten na dysku c) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurokial Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Mam 1905 odblokowaną, zainstalowany rom z playa najnowszy jaki znalazł XperiFirm w Flashtoolu i nie mogę zrootować bo skąd mam wziąć ten plik img opisywany w poradniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Mrózek Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Poradnik był pisany pod te pliki jakie się w nim znalazły i nie daję gwarancji, że nie uceglisz sobie telefonu innym ROM'em niż ten z poradnika. BTW, pliki jakie posiadam do nieposiadanej już przeze mnie Xperii M znajdziecie pod tym adresem: https://mega.nz/#F!6NU3CJAI!DcflZ1JAqlQT9FOFH8W6kg Radzę poczekać kilkanaście minut bo uaktualniam pliki o brakujące (m.in. 4.3-root.img) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurokial Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Teraz, Grzegorz Mrózek napisał: Poradnik był pisany pod te pliki jakie się w nim znalazły i nie daję gwarancji, że nie uceglisz sobie telefonu innym ROM'em niż ten z poradnika. BTW, pliki jakie posiadam do nieposiadanej już przeze mnie Xperii M znajdziecie pod tym adresem: https://mega.nz/#F!6NU3CJAI!DcflZ1JAqlQT9FOFH8W6kg Radzę poczekać kilkanaście minut bo uaktualniam pliki o brakujące (m.in. 4.3-root.img) Próbowałem wgrać ten czysty soft, ale nie idzie FT go nie widzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Mrózek Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Spróbuj za jakiś czas pobrać z mojego dysku. Możliwe, że masz uszkodzony plik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi