andrewx85 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Co będzie potrzebne:Telefon naładowany min. 50%Kabel USBKomputerSterownikiRootCWMFastbootCo będziemy wgrywać:Root'aCWMSkąd pobrać potrzebne pliki:Sterowniki (http://support.zte.com.cn/support/uploads/ZTE_Android%20USB_Driver_For_Microsoft_PC.rar)Android SDK Wersja 32/64-bit ) http://developer.android.com/sdk/index.html?utm_source=weibolife#download)Root (http://downloads.noshufou.netdna-cdn.com/superuser/Superuser-3.1.3-arm-signed.zip)Fastboot http://dl.dropbox.com/u/70571828/fastboot.zipRecovery CWM (https://docs.google....3ZWVEFLbm8/edit)Superuser ( http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1346327&d=1348347235 )su-bin-3.1.1 (http://forum.xdadevelopers.com/attachment.php?attachmentid=1263447&d=1345080387 )Proces instalacji:Instalacje rozpoczynamy od pobrania programu Android SDK i sterowniki. Następnie pobieramy wszystkie potrzebne nam pliki root, recovery CWM.Instalacja CWM(Clockworkmod) recoveryInstalujemy Android SDK i Sterowniki do naszego ZTEW Android SDK szukamy Google USB Driver i instalujemyRozpakowujemy fastboot i wrzucamy na dysk C do folderu Fastbootrecovery-clockwork-4.0.1.5s-roamer2.img wrzucamy także do folderu Fastboot i zmieniamy jego nazwę na recovery.img (żeby było krócej)W telefonie ustawiamy tryb Debugowanie USB (Ustawienia-> Aplikacje->Dla Programisów-> Debugowanie USB zaznaczamywchodzmy w Start->uruchom->cmdAby sprawdzić czy mamy zainstalowane ADB wpisujemy tam komendę (adb) bez nawiasów i powinna wyskoczyć lista komend tego sterownikapodłączamy telefon z trybem debugowania usbwpisujemy komendę (adb reboot bootloader) bez nawiasów telefon powinien się zrestartować i pojawić się ekran startowyteraz wpisujemy kolejno komendy (cd C:\)->(cd fastboot\)->(fastboot flash recovery recovery.img) powinno rozpocząć się wrzucanie recovery na tel.gdy wrzucanie się zakończy wpisujemy (fastboot reboot) bez nawiasów tel powinien się zresetować i cieszymy się nowym recovery CWMBrawo ! Właśnie wgrałeś revocery Kolejny krok to wgranie root’aRootowaniePobieramy Program Superuser-3.1.3-arm-signed.zip i su-bin-3.1.1-arm-signed.zip oba pliki wrzucamy na kartę pamięci sd.Teraz uruchamiamy nasze recovery i klawisz głośności w góręWchodzisz w "install from sdcard zip"Następnie "choose zip from sdcard" i szukasz pliku (Superuser-3.1.3-arm-signed.zip , su-bin-3.1.1-arm-signed.zip ) i instalujeszPo instalacji resetujesz telefonSukces ! Telefon uruchomi się ponownieBardzo dobrze ! To już wszystko czy było trudno ? NIE ! źródło: http://[link nie zgodny z regulaminem]/f1030/root-zte-kis-234812 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piopio120 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 To jest do zte kis czy kis pro bo chcę mieć pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Niestety to jest do ZTE Kies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakao Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Czyli zadziała na Zte kis 3 z wersją androida 4.4.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Znalazłem coś takiego, odpowiednio rom i gappsy http://www.mediafire.com/download/v1nj42kvsxhdzpg/cm-11-20140914-UNOFFICIAL-KonstaKANG-kis3.zip http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397942 http://www.modaco.com/topic/373214-devrom149-cyanogenmod-11-android-444-for-zte-open-c-kis-3/ <--- źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bxfgdfgdf Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Witam, kiedy wpisuje adb reeboot bootloader telefon się wyłącza,ale nie włącza ponownie. Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 jak ma sterowniki zainstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Wypakować winrarem i zainstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 jak ma sterowniki zainstalować? Wypakować winrarem i zainstalować?na kompie ? jak tam jest napisane ze do naszego zte ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Na kompie, sterowniki są do zte dlatego tak napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 ten sterownik nazywa sie ZTE_Android_Driver.exe ?Jak to instaluje to mi sie pokazuje okienko cmd i znika... Pomożesz?> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Jaki system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 win 7 home premium Jaki system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Na ile pokazuje się to okienko,i nie sprawdzałeś czy zainstalowało się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Na ile pokazuje się to okienko,i nie sprawdzałeś czy zainstalowało się?Okienko pokazuje sie na około 1 sek ale jak włączam normalnie cmd i wpisuje adb to wyskakuja mi jakies komendy ale jak wpisuje adb reboot loader to pisze że jest offline Okienko pokazuje sie na około 1 sek ale jak włączam normalnie cmd i wpisuje adb to wyskakuja mi jakies komendy ale jak wpisuje adb reboot loader to pisze że jest offline Napisz że szczegułami o co chodzi bo ja jestem w tych sprawach lewy... pytałem sie w serwisie ile kosztuje wgranie roota... kosztuje 70 zł...Okienko pokazuje sie na około 1 sek ale jak włączam normalnie cmd i wpisuje adb to wyskakuja mi jakies komendy ale jak wpisuje adb reboot loader to pisze że jest offline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Poczekaj, jak będę w domu ogarne to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 okej wielkie dzieki za fatygę @DaRkShAdOw Jak będą potrzebne screnshoty to podam Poczekaj, jak będę w domu ogarne toPomożesz mi w tym bo nie ogarniam tego nie wiem czego jest wina.... wpisuje komede adb reboot bootloader i pisze że jest offline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 daj screena, tele jest podłączony z włączonym debugowaniem USB i możliwością instalacji z nieznanych źródeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 ok już tamto nie ważne rozgryzłem to wpisuje komende adb rebot botloader i tel jest tak jakby uspiony bo komputer go wykrywa i w tym momencie mam wpisywać komendy daj screena, tele jest podłączony z włączonym debugowaniem USB i możliwością instalacji z nieznanych źródeł?ok już tamto nie ważne rozgryzłem to wpisuje komende adb rebot botloader i tel jest tak jakby uspiony boKOMPUTER go wykrywa i w tym momencie mam wpisywać komendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 to działa czy nie, bo nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 to działa czy nie, bo nie rozumiemokej jujz wszystko rozpracowałem tyllko kiedy mam wpisywaac te komendy ? jak telefon jest włączony czy jak wyłączony to działa czy nie, bo nie rozumiemjak wpisuje komende fastboot flash recovery recovery.img to pisze ze watching for device (telefon włączony po wpisaniu adb reboot botloader)wpisuje adb reboot bootloader tel resetuje sie ja jak się włączy to wpisuje kolejno te komendy i jak wpisuje fastboot flash recovery recovery.img piszemi mi że czeka na dysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 ma być bootloaderwpisz adb devices i pokaż co jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]Copyright © 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\Program Files\Minimal ADB and Fastboot>adb devicesList of devices attached4a1bc30 device C:\Program Files\Minimal ADB and Fastboot>adb devicesList of devices attached C:\Program Files\Minimal ADB and Fastboot>adb devicesList of devices attached4a1bc30 device C:\Program Files\Minimal ADB and Fastboot> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 po co aż tyle tego które się pojawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomxed Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Sorry racja C:\Program Files\Minimal ADB and Fastboot>adb devicesList of devices attached4a1bc30 device Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi