Zielony_Buszmen Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witam! Po instalacji Xposed na CM 12.1 nie działa apka "Snapchat". Wyświetla się komunikat o "niewłaściwym logowaniu". Znalazłem taki poradnik: http://forum.xda-developers.com/xposed/snapchat-rooted-phones-xposed-t3283198 Tylko pytanie - jak odinstalować Xposed? Najpierw usunąć moduły (poprzez "odinstaluj" w menu)? A dopiero potem samą aplikację Xposed? Czy może trzeba będzie coś flashować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Tak, ale powstaje tutaj mały problem - czy po wylogowaniu ze snapa i powtórnym doń zalogowaniu będzie on nadal działać? I chyba metoda z usunięciem Xposed jest łatwiejsza i szybsza. Nie chce mi się bawić w takie dziwactwa dla jednej głupiej aplikacji. A takie pytanie: - Jak odinstaluję sam Xposed Installer z ustawień (pozostawiając mody i wszystko inne) to czy telefon nie dostanie bootloopa, itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 musisz odinstalować z poziomu installera cały framework, po wyglogowaniu znów trzeba powtórzyć procedurę, snap sprawdza urządzenie tylko przy logowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zobaczę jeszcze tą metodę z kopią zapasową, z tą różnicą, że zrobię ją ma innym telefonie, i potem zrzuce u siebie. Ma to prawo zadziałać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Na pewno zadziała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ajjaja, nie mam nikogo kto by miał roota i 200 MB wolnego miejsca na telefonie. Będę musiał coś wykombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Możesz popróbować popytać na forum Tylko najlepiej z telefonem od tego samego producenta gdyż jak wgłębisz się w temat to możesz przeczytać, że są problemy z kopią np. Od samsunga do sony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Mogę to zrobić tylko musisz podać dane, powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Dobra, coś wymyślę. Najwyżej usunę Xposed, po czym wgram snapa, zrobię kopię i znów wgram xposed Albo w ogóle zrezygnuję z Xposed. Mam takie pytanie - jeżeli w modzie GravityBox do Xposed mam zmienione parę ustawień, takich jak zmniejszenie paska na 80%. Jeżeli usunę gravityBox oraz Xposed to ten pasek wróci do normalnych rozmiarów? Czy może te ustawienia w systemie zostaną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DusieK Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Wszystko wróci tak jak było Wysłane z mojego Galaxy S7 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Koniec tematu! Udało mi się to zrobić prościej niż myślałem. Po co kombinować z telefonem? Po co kogoś prosić o zalogowanie i przesłanie kopii? Istnieje metoda tak prosta, że aż dziwne, że nikt o niej tutaj nie wspomniał. Już mówię co trzeba zrobić. 1) Mamy taką aplikację jak BlueStacks. Jest to program pod windowsa, emuluje androida. Dzięki niemu można wygodnie używać apek androidowych pod windowsem. (Polecam, jeśli ktoś chce przechwytywać snapy. Print Screen windowsowy nie jest wykrywany ) 2) W BlueStacks instalujemy KingRoota, program odpalamy i w nim wybieramy "auto root". Czekamy kilkanaście sekund i... gotowe. Mamy roota. Dalej już normalnie. Instalujemy Snapa, logujemy się. Następnie instalujemy Titanium Backup, robimy kopię. 3) Kopię z Titanium Backup przenosimy na nasz telefon. Wchodzimy w opcje, usuwamy dane snapchata (nie usuwając samej aplikacji). Następnie w Titanium Backup przywracamy TYLKO DANE snapchata, chwilka roboty. 4) Uruchamiamy snapa na fonie, wszystko powinno działać jak trzeba. Testowane na Xperii M z CM 12.1 z wgranym Xposed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Możesz założyć oddzielny temat z tą instrukcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony_Buszmen Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ok. W wolnej chwili porobię screeny i zrobię z tego mini-poradnik. Metoda wygodna, bo nie trzeba nic kombinować z telefonem. Wszystko w apce na kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zielony_Buszmen
Witam!
Po instalacji Xposed na CM 12.1 nie działa apka "Snapchat". Wyświetla się komunikat o "niewłaściwym logowaniu". Znalazłem taki poradnik:
http://forum.xda-developers.com/xposed/snapchat-rooted-phones-xposed-t3283198
Tylko pytanie - jak odinstalować Xposed? Najpierw usunąć moduły (poprzez "odinstaluj" w menu)? A dopiero potem samą aplikację Xposed? Czy może trzeba będzie coś flashować?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi