Tadeusz Łobodziński Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam,tak w skrócie; Mam problem z instalacją CM12.1 na swoim telefonie (c6603). Nie wiem od czego zacząć,prosiłbym o kolejność czynności,jakie mam wykonać aby zainstalować Cyanogenmoda. Zacznę od informacji o telefonie; -Rooting status-Bootloader unlock allowed: Yes -Numer kompilacji 10.7.A.0.228 Przy telefonie nie było nic grzebane,więc nie wiem od czego zacząć Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tadeusz Łobodziński Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Żeby wgrać CM muszę odblokować bl,zrootować ale wpierw mam cofnąć softa do 4,4,2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Najlepiej by było. Prościej jest go odblokować i zrootować. Ale spróbować na 5.0.2 też możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Nie wiem jak to wyglada z rootem bo moja zetke zrotowalem jeszcze na 4.4.2 ale bootloader to prosta sprawahttp://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/ tam na tej stronie podajesz model telefonu i postepujesz wedlug dalszych instrukcji. Na koncu dostaniesz kod do odblokowania bootloadera sciagasz flashtool stadhttp://www.flashtool.net/downloads.php co moge dodac to polecam wersje 0.9.18.6 bo na tej najnowszej wyskakiwal mi error ostatnio caly czas. Pozniej zainstalowalbym custom recovery stad https://twrp.me/devices/sonyxperiaz.html przez wlasnie program flashtool, pozniej wrzucasz na karte sd rom w postaci paczki zip. Przechodzisz do recovery, full wipe, install,wybierasz paczke, i sie instaluje. Przed tym wszystkim oczywiscie root:) Co do roota Xperia Z na lolipopie to nie jestem pewny ale probowales kingo root? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 niekoniecznie prosta sprawa, bo czasem może skończyć się to hard brickiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatrzKomuUfaszGb Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 No moze ale chodzilo mi tu o wykonanie calego zabiegu a nie o skutki:) wiadomo... przeciez pod kazda modyfikacja jest wyraznie napisane ze moze to doprowadzic do "uwalenia" telefonu:) chociaz zmodyfikowalem kilka swoich xperii w ten sposob i cale szczescie nigdy nie natknalem sie na zadne problemy tego typu. Uwazam ze jesli czyta sie wszystko ze zrozumieniem i stosuje sie do wskazowek to raczej powinno pojsc wszystko ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 sam proces faktycznie bardzo prosty. zawsze wolałem to robić we flashtoolu niż z tymi komendami się bawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tadeusz Łobodziński
Witam,tak w skrócie;
Mam problem z instalacją CM12.1 na swoim telefonie (c6603).
Nie wiem od czego zacząć,prosiłbym o kolejność czynności,jakie mam wykonać aby zainstalować Cyanogenmoda.
Zacznę od informacji o telefonie;
-Rooting status-Bootloader unlock allowed: Yes
-Numer kompilacji 10.7.A.0.228
Przy telefonie nie było nic grzebane,więc nie wiem od czego zacząć
Pomożecie?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi