CyanowyLenovo Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Oczywiście, że tak Instaluj śmiało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihal Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ktoś testował na Xperia M dual ? Pewnie drugi Sim nie działa prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Wątpię czy zadziała a nawet jeśli to druga sim na 100% nie będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Nie będzie dział żaden port sim. Musisz czekać na fix do dualsim. Na CM12.1 wiem że po wgraniu cyanogenmoda trzeba było wgrać fix właśnie na dual sim. Wiem bo pomagałem kumplowi na xperii m z dual sim. Dodam że nie zawsze to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Słuchajcie koledzy, mam emke z CM i tym Cyanogen Recovery, chciałem przez OTA zainstalować CM13, ale był jakiś błąd (nie pamiętam bo aktualnie nie mam telefonu). Jeśli chciałbym wgrać CM13 to jak zainstalować wymagane CWM bądź TWRP, trzeba od stocka zaczynać? Bo jak znam życie to przez te z cyjanka nie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Hmm.. Sflashuj boot.img z romu, tam powinno być recovery pod Rom, ja tak robiłem i było all ok i do Stocka nie wracałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 A ja myślałem żebyś sflashował przez flashtolla najnowsze TWRP podawałem je wcześniej. Z tego twrp bez problemu zainstalujesz cm13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Też może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 @mihal Zapraszam do tego tematu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Mam problem ponieważ flashtool nie wykrywa mi Xperii, normalnie podłączam USB z wcisnietym VOL+, system Windows 8.1, Flashtool 0.9.19.10, cyanogenmod 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Masz monit by podłączyć telefon do komputera? Tam jest wtedy instrukcja jak to wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 A próbowałeś reinstall sterowników? Wyłącz wymuszenie podpisu sterowników i wgraj sterowniki z flashtolla / drivers Moze akurat przypadkiem Twój sterownik się usunął przez błąd systemu lub jakiś program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Wgrane właśnie stamtąd, próbowałem, chciałem stocka wgrać bo myślałem, że to przez to, ale też nie moge, wgrałem CM13 przez CyanogenRecovery, ale mam problem z gappsami, da sie jakoś to TWRP zainstalować z poziomu telefonu? Chyba że jakoś można rozwiązać ten problem ze sterownikami 29 minut temu, Mitlex napisał: Wyłącz wymuszenie podpisu sterowników Jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Jak wyłączyć: -Wchodzimy w Uruchom -Wpisujemy komendę shutdown.exe /r /o /f /t 00 -System uruchomi się ponownie -Wybierz opcję Rozwiąż problemy -Następnie Opcje zaawansowane -Następnie Ustawienia uruchamiania -Kliknij Uruchom ponowie -System uruchomi się ponownie do „Ustawienia uruchamiania" -Wybieramy opcję Wyłącz wymuszanie podpisów sterowników poprzez naciśniecie klawisza 7 - Komputer uruchomi się ponownie i możemy już instalować sterowniki które nie mają podpisu. A Odpowiadając na Twoje pytanie czy TWRP/CWM można zainstalować z poziomu telefonu. Oczywiście że można! Musisz ściągnąć Rashr z google play oraz mieć recovery.img wrzucony gdzieś na telefonie. Tym programem będziesz mógł wybrać właśnie recovery i zainstalować. Po uruchomieniu ponownie telefonu będziesz miał nowe recovery. Przez Cyanogenmod recovery nie wgrasz gappsów, musisz to zrobić z poziomu TWRP/CWM. Polecam TWRP 2.8.7.0 lub nowsze (3.0.0.0). Spróbuj na początku wgrać te sterowniki mając wyłączone wymuszanie podpisu sterowników, a przy instalacji akceptować wszystkie sterowniki. Jeżeli uda Ci się zainstalować sterowniki, to zerknij na PIERWSZĄ stronę tego posta i w którejś odpowiedzi masz instrukcje jak dobrze zainstalować CM13. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dzieki stary, wisze Ci piwko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Pomoc innym to dla mnie przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentec Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Rom mogę wegrac jeżeli mam zablokowany bootloader? (Xperia M z orange) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0LEK Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 12 minut temu, Sentec napisał: Rom mogę wegrac jeżeli mam zablokowany bootloader? (Xperia M z orange) Musisz odblokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentec Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 A jest możliwość odblokowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0LEK Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 W dziale Sony Xperia M jest poradnik jak odblokować bootloader lecz ten sposób nie działa w przypadku bootloadera od orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Zgadzam się, musisz iść do operatora (orange) i oddać telefon do ściągnięcia bootloadera. Jak się nie mylę, ta usługa jest odpłatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 A ktoś z was ściągał bootloader? Bo z tego co wiem...Sony od Orange są nie do odblokowania bootloadery. Oni dodatkowo zabezpieczają ten bootloader i to jest powodem problemów. A ściągają simlocka za gwarancje.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ogólnie to Orange działa wbrew regulaminom. Android jest systemem open source wiec każdy ma prawo w nim coś modyfikować. Zachowują się jak świnie bo blokują bootloader razem z fastbootem, a sony wyrażał się na ten temat mówiąc ze odganiają klientów przez blokowanie bootloadera i jest to sprzeczne zasadom oprogramowania. Jak na razie to nie na metody na odblokowanie bootloadera od Orange, zostało nam kląć na Orange przez ich głupie rozumowanie blokowania bootloadera (wtajemniczeni wiedzą o co mniej więcej się rozchodzi) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0LEK Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 6 godzin temu, NeoCM napisał: A ktoś z was ściągał bootloader? Bo z tego co wiem...Sony od Orange są nie do odblokowania bootloadery. Oni dodatkowo zabezpieczają ten bootloader i to jest powodem problemów. A ściągają simlocka za gwarancje.. Masz rację też o tym słyszałem .. Dlatego unikam telefonów z Orange jak ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 To czy system jest powiedzmy sobie "otwarty" to inna sprawa. Google nie zależy, kto co i jak użytkuje ich system. Schody robią się przy producentach telefonów. To oni dają wam "gwarancje na nowy produkt" - więc ze systemem nie ma to nic wspólnego. Zasada jest jedna "ingerencja" w oprogramowanie, czyli ingerencja w telefon równoważna jest z utratą praw gwarancyjnych. No i tu nie ma co dyskutować. Wiąże się to również z prawami autorskimi itp. A to jak zamawia sobie modele telefonów Orange od producenta..to ich określa umowa. Co i jak z tego mają - wiedzą tylko oni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi