DaRkShAdOw Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Jak wielu z Was wie, Snapchat w najnowszych wersjach wprowadził nowe zabezpieczenia, które nie pozwalają na zalogowanie się, kiedy Twoje urządzenie z Androidem jest zrootowane. Jednak.. nudziło mi się i znalazłem sposób jak to ominąć. Jest on banalny i pewnie sporo osób go znało, ale na pewno nie wszyscy. Więc tu go przedstawię. Jest jednak ryzyko uceglenia urządzenia w wyniku przeprowadzanych operacji. Do tej operacji będziemy potrzebować: 1. Aplikacji Snapchat. 2. Titanium Backup https://play.google.com/store/apps/details?id=com.keramidas.TitaniumBackup&hl=pl 3. Jeśli nie macie jak zrobić unroota w swoim telefonie, to musicie pobrać stock i narzędzie do jego wgrania. Poradnik jak to zrobić powinien być w dziale dla Twojego modelu. Wtedy jeśli nie chcesz stracić danych musisz mieć custom recovery z opcją backupu wszystkich danych, 1. Upewnij się, że spełniasz wszystkie wymaganie, które podałem wyżej. 2. Zrób unroot, używając narzędzia do unroot, lub wgrywając stock. 3. Zainstaluj Snapchat i zaloguj się w nim na swoje konto. 4. Zainstaluj Titanium Backup i zrób kopię Snapchata. To wszystko. Teraz przywróć kopię ROMu(tą z rootem), którą wcześniej wykonałeś, lub możesz spokojnie zrootować urządzenie, zainstalować ponownie Titanium Backup i stamtąd przywrócić Snapchat. Wszystko powinno działać bez zarzutu. A aplikację Snapchat możecie aktualizować bez obaw, a i tak w razie czego możecie przywrócić kopię z TB. Pamiętaj aby co jakiś czas ponowić kopię! Dane po czasie wygasają. Źródło: Moja głowa czasem umiem myśleć Edytowane 23 Września 2016 przez Gabi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Hmmm... A gdyby tak wyszperać starszą wersje snapa bez tych zabezpieczeń zalogować się na te apke skopjować datę, zaaktualizować i przywrócić? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nie da się [emoji14] próbowałem. do wersji jak się nie mylę 9.10 Snapchat nie zezwala na logowanie, bo jest komunikat coś o nieobslugiwanym systemie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddev Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 U mnie zadziałało tymczasowe wyłączenie roota(5.0.1 Lenovo S850LC i na 4.4.4 I9305) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Jeśli tak się da to dobrze ale nie u każdego to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Hmmm ja mam roota i najnowszą wersję Snapa, nie było żadnych problemów :v 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zalogowałes się na najnowszej wersji na zrootowanym telefonie? To gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Tak, na CM11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wersja 9.21? Bo nie mogę w to uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nawet nowsza :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 No to Ci się udało ! : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 U mnie również nie było problemów. Snap śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Czyli już chyba niema tego zabezpieczenia.. Jak u innych? Jeśli działa u wszystkich to temat out Jednak.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 No to spróbuj sposobem podanym wyżej[emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Przecież sam go napisałem i sam się do niego stosuję[emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Wiem właśnie, ale dziwne że mi działa bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Masz custom rom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 No cmka 12.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 no właśnie i chyba to jest przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoorloPL Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Aaa masz stocka na roocie? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Można tak powiedzieć. Custom bazowany na stocku, oczywiście prerooted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Jest taki moduł do Xposed : RootCloack - Warto sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 tego nie widziałem.. sprawdzam właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Bartłomiej Cyrek Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 czy może być to kopia z innego telefonu np na lg g2 z samsunga s3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Raczej tak chociaż mogą być problemy ze stabilnością ale to może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi