Gość lukjan32 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Czy wiadomo, kiedy będzie cm13 snapshot dla gt-i9300? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Snapshoty się bardzo rzadko pokazują, także nie wiadomo czy jest planowany. Póki co skupia się autor nad ustabilizowaniem ROM'u. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukjan32 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 aha, szkoda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu86 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam Czy ktos posiada wiedze czy na cm13 bedzie aktualizacja zeby przy pobieraniu mms transmisja danych sama sie uruchamiała??troche jest to uciażliwe zeby za kazdym razem właczac transmisje danych.Chyba ze jest jakis inny sposob zeby to obejść? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 To tak działa od CM 10.2 kolego. A CM na takich udogodnieniach się nie skupia. Chociaż w ustawieniach jest opcja "wybudzania", lecz ona nie do końca działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturekk Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Miałem parę dni zainstalowany cm 13 na s3 i dałem spokój. Ciągłe zwisy, problemy z rotacją ekranu, niedziałające rozmowy VoIP przez fb messenger i zżeranie baterii. Zainstalowałem dzisiaj archidroid 315 i w porównaniu do cm 13 to inna liga. Wszystko śmiga jak wściekłe i działa jak należy. Cm 13 do codziennego użytku w s3 się jeszcze niestety nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Dziękujemy za udzielenie opinii polecamy co jakiś czas sprawdzać najnowszy build cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturekk Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Mam wgrany cm13 w drugim telefonie tzn s4 mini z LTE, wcześniej 12.1 i spodziewałem się sporo więcej po cm w s3. W s4 nie ma praktycznie problemu z działaniem systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Zrozum że to nie jest wersja stable tylko jeszcze beta. Testowa. Więc czego ty się spodziewasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu86 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Witam testuje cm 13 od miesiaca instalowałem wszystkie aktualizacje jakie przychodziły po ostatniej aktualizacji tz z dnia 07.03.2016 tel wyłacza sie co jakis czas i internet transmisja danych nie chce sie włączać ,po za tym bateria bardzo krotko trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturekk Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Zrozum że to nie jest wersja stable tylko jeszcze beta. Testowa. Więc czego ty się spodziewasz.. W s4 też mam testową i jest wszystko ok, to może właśnie dlatego wolałem napisać że jeszcze za wcześnie aby korzystać na s3 z cm13 chyba że kogoś kręci niemożliwość korzystania z telefonu i bycie żywym królikiem doświadczalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik11345 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 A ja mam problem innego typu. Wcześniej miałem CM11 Automapa i Sygic działały bezproblemu. A na CM13 nie chcą wystartować. Jakieś porady? I dodatkowo SuperUser nie wykrywa root'a mimo że rootchcecker go pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturekk Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Polecam archidroida na przeczekanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cain666 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 gapps 13 z linku powyżej. plik "open_gapps-arm-6.0-nano-20151207" edit1 Próbowałem wgrać jeszcze raz system ale wywala błędy. Zmieniłem karte pamięci i na chwile pomogło ale telefon i tak zatrzymuje sie na logu samsunga. Zmieniłem recovery i ono w ogóle nie chce wgrać gappsa. Telefon i tak staje ciagle na logu samsunga. edit2 coś jest z tym romem nie tak, ROM CM11 i gapps 11 łyknęło bez problemu. Niestety telefon wciąż zatrzymuje sie na logu samsunga ;( Gappsy pod cm13 potrzebują romu z patchem... Jest to napisane na stronie opengapps.org. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PressionLife Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Wiadomo coś na temat wersji stabilnej, przewidywana data ? Właśnie planowałem zainstalować ale po przeczytaniu opinii o stabilności chyba póki co zaintaluje 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Sporo czasu minęło od pierwszej wersji cm 13 więc wgraj i sprawdź, wersja nightly też jest stabilna Wysłane z mojego Xperia Z1 Compact przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Nie jest, może być ale nie musi, wersje nightly są zwykle wydawane codziennie, i są w nich wprowadzane eksperymentalne zmiany, które nie zawsze muszą działać. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkops2 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Witam!! Jak wgrać to zalecane recovery z .img?? Wyświetla mi tylko pliki .zip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 lepiej wgraj te z /zip niż .img. Łatwiej i lepiej jest. W formacie .zip robi się przez Recovery. Tak w ogóle chodzi Ci o Recovery CM? Jeśli tak to nie rób tego tylko TWRP najnowsze wgraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkops2 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 8 godzin temu, CyanowyLenovo napisał: lepiej wgraj te z /zip niż .img. Łatwiej i lepiej jest. W formacie .zip robi się przez Recovery. Tak w ogóle chodzi Ci o Recovery CM? Jeśli tak to nie rób tego tylko TWRP najnowsze wgraj. a gdzie moge pobrac zip?? znalazlem tylko img. Jak juz znalazlem zip tto bylo dla S2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Możesz jeszcze przez TWRP Manager pobrać i zainstalować. Faktycznie ciężko znaleźć w .zip. To tak jak wcześniej pisałem: przez TWRP Manager zainstalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 A nie lepiej zastosować sie do tego poradnika? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ark75 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Witam Wszystkich ;-) Może ktoś z Was orientuje się czy jest (jeżeli tak to, jak!) możliwość wyłączenia tzw., usługi WAP Push w CM 13? O ile sam rom w wersji 'cm-13.0-20160820-SNAPSHOT-ZNH5YAO0J2' chodzi na moim SG3 bez większych problemów to, strasznie denerwują mnie komunikaty sieciowe, których nie mogę wyłączyć. W CM 11 można tego dokonać z poziomu aplikacji 'SMS/MMS' i po strawie. A jak to zrobić w CM13? Nie widzę takiej możliwości z poziomu Google Messenger'a, który jest domyślną aplikacją. W ustawieniach systemu też nie mogę znaleźć odpowiedniej opcji, ale może źle patrzę...? Pozdrawiam :-) OK., poradziłem sobie z powyższym problemem. Poniżej metoda, którą zastosowałem. Może komuś się przyda ;-) - najpierw, po otrzymaniu komunikatu sieciowego dodałem go do, ignorowanych powiadomień. Na wiele to się nie zdało, bo one i tak przychodzą ;-) - ustawienia - powiadomienia - filtrowanie powiadomień - symbol dzwonka (prawy górny róg listy) - wyłączenie uprawnień do SMS. Pozostałe sms'y/mms'y dochodzą bez problemów. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorevell Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Wrzuciłem dziś CM13 20161021 NIGHTLY i wszystko poszło gładko łącznie z opengapps w wersji mini. Nie ma problemów z migającym ekranem, aparatem itp, jednak zauważyłem, ze telefon zaczął pożerać baterię w zastraszającym tempie. Przy 77% naładowania prognozuje rozładowanie za 1h 23min. Na CM11, z którego się przesiadłem, SGS wytrzymywał jakieś 16 godzin przy umiarkowanym użytkowaniu. Czy wzmożone zażywanie baterii przez CM13 to znany problem? Można sobie jakoś z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Poczekaj 2,3 ładowania do pełna, powinno sie ogarnąć.. nowy system to dlatego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi