CleanMaster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ja natomiast mam problem z gapps. Wgrywałem najpierw czysty rom, potem CWM, i w CWM wgrywałem najnowszego CM 13.( w tym przypadku to jest wersja nightly z 9 Stycznia). I gdy instaluję potem przez CWM gapps, to niestety wywala mi błędy. po instalacji gapps robiłem wipe cache i nic nie pomaga. Męczę sięi nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jaki błąd? Próbowałeś z gapssami aroma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMaster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jest udało się. Aroma poszła w ruch Ale teraz nie może mi roota złapać pomimo włączonych opcji programistycznych. Titanium nie chce załapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Masz włączone opcje programistyczne ale czy włączyłeś w nich dostęp do root? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMaster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tak. Opcje programistyczne są włączone i dostęp roota do aplikacji jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Hmm.. A zobacz root checker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMaster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Root checker pokazuje że nie ma roota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 W miarę możliwości proszę o dodanie screenów po instalacji systemu abyśmy mogli je załączyć do pierwszego postu @CleanMaster sprawdź jeszcze przez terminal. Pobierz aplikacje ze sklepu "terminal", a następnie wpisz "su". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMaster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Nie wiem czy to tak powinno wyglądać ale coś takiego mam. Pobrałem Terminal emulator for android. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A zainstaluj te gapps http://opengapps.org/ Wersję "pico" - tą polecają. Wykonaj oczywiście wipe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMaster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Gappsami już jest ok. Działa, teraz mam problem z rootem. Pisałem o tym wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Chce abyś sprawdził czy czasem pakiet gapps nie powoduje amonali z rootem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMaster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Szczerze powiedziawszy próbowałem tą wersją, mam ją akurat na PC i albo wyskakiwał błąd STATUS 6 w recovery albo instalowało się wszystko fajnie ale po uruchomieniu wyskakiwały błędy. Hmmmm.... Zaczne może z innej strony. Opowiem jak to wykonuję. Wchodzę w tryb bootloadera w telefone->uruchamiam Odin v1.85 i tam to tak wygląda (wgrywanie czystego softu Galaxy S3)(cats)-> instalacja trwa ok 5 minut. ->następnie gdy uruchomi się telefon wchodzę ponownie w tryb bootloader i instaluje przez Odin recovery CWM 6.0.4.6->następnie wgrywam na kartę pamięci Cyanogenmod 13 najnowszą wersję z dnia 9 Stycznia i instaluje poprzez recovery plik ZIP-> gdy telefon się uruchomi ponownie doinstalowywuje gapps(wersja którą obecnie mam to AROMA czyli ta wersja w której wszystko jest - chyba to jest największa paczka Gapps'ów). No i teraz jestem w tym momencie który wam powyżej opisałem, telefon działa, całe gappsy są, ale ROOTA brak. Powiem też tyle że w trakcie instalacji początkowej czyli czystego ROMU na SGS3 przy weryfikacji plików przez Odin w polu po lewej dolnej stronie okna programu opisuje coś w stylu że np: plik z PDA is VALID 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziol6 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam podczas instalacji cm 13 w recovery philz touch 6.48.4 wywala mi błąd dev/block/mmcb1k0p9 jednak system się instaluje, włacza i działa noramalnie. Jednak gdy chciałem dziś zaktualizowac cm to po pobraniu wywala mi błąd "weryfikacja md5 zakonczona niepowodzeniem" ktoś wie o co chodzi i czy blad z recovery może mieć jakies skutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Przenies sie lepiej na twrp recovery, cm lepiej je "lubi" - a ten blad..sprawdz czy w recovery masz zaznaczona opcje sprawdzania tych sum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMaster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 @NeoCM a może odnośnie mojego problemu wgrać TWRP Recovery skoro napisałeś że CM je jak to określiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Wersje CM 12.1 - polecano TWRP. Więc do CM 13 też polecamy TWRP , najmniej błędów jest podczas instalowania romu. Jednakże biorąc pod uwagę dzisiejszy stan romów CyanogenMod 13, muszę stwierdzić,iż trzeba szukać innych kompromisów. Dlatego że: nie działa Gapps wyskakują błędy typu FC inne błędy systemowe Prędzej nie było takich problemów z wersjami Cm12.1. A jak już występowały, to miały charakter incydentalny. PS. CyanogenMod robi również Cyanogen Recovery - ale ono też ma sporo błędów, też nie polecam zastępować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modInfo Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Czy tylko u mnie dość mocno zamula mi system i podczas scrollowania miga mi ekran, nie zawsze a czasami tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Taki bug systemu, jak nie masz to spróbuj zainstalować najnowszy build (wersję) może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAiKOS Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Mam takie pytanie, czy jeżeli w telefonie wyskoczą mi trzy aktualizacje to muszę pobierać każdą po kolei czy wystarczy najnowsza ? I drugie pytanie mam numer w sieci PLAY, w mojej miejscowości internet działał mi najlepiej jak ustawiłem operatora sieci T-Mobile w Ustawieniach sieci komórkowej (zawsze tak robiłem na CM11 i 12) teraz niestety wyskakuje "Wyszukiwanie..." po czym komunikat, że nic nie znaleziono :/ miał ktoś taki przypadek? W sumie to tyle co zauważyłem podczas tygodniowego testowania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CleanMaster Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dołączam się do pytania powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Pobierz najnowszą wersje. Ale polecam wykonywać pełne wipe - w tedy zmiany będą bardziej widoczne. Co do play. W ustawieniach sieci włącz opcje roamingu (play korzysta z sieci innych operatorów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAiKOS Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Czyli najlepiej pobrać najnowszą wersję ze strony cyanogenmod.org , wrzucić na SD, wejść w TWRP zrobić WIPE'a i zainstalować pobrany ROM-zip ? I co wchodzi w skład pełnego wipe w TRWP ? jeżeli mam do wyboru:- Cache- Dalvik cache- Facory Reset- System- Exernal Storage- Internal Storage Sorki za takie pytania ale dopiero się wkręcam w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 External i internal - tego nie rób, to wymazuje pamieć telefonu i sdcard. Tu masz rozkminkę pojęcia "pełne wipe" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAiKOS Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 U mnie jednak jest dalej problem z operatorem sieci o którym pisałem :/ Telefon mam w sieci PLAY, dość często używam go jako routera WiFi w miejscowości gdzie mieszkam najlepiej mi odbiera zasięg T-Mobile po wejściu w "Ustawienia -> Sieci komórkowe -> Operatorzy sieci (wybierz operatora sieci)" cały czas pisze mi "Wyszukiwanie.." i kręcące się kółko po czym komunikat "Podczas wyszukiwania sieci wystąpił błąd". Zawsze mam zasięg, próbowałem tej czynności w różnych miejscach i miejscowościach i nic. Próbowałem włączać Roaming danych jak proponowali inni ale to nic nie zmieniło dalej ten sam problem, wcześniej na CM 11 i 12 wszystko było w porządku wyszukiwało mi kilka operatorów. Czy może być to wina CM13, który jest jednak niedopracowanym ROM'em ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi