NeoCM Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 CyanogenMod poleca wykonywać wipe przy każdej instalacji romu (nowszej np.) W tedy pozbędziecie się błędów. Nawet autorzy innych romów opartych na CM 13 - też tak każą robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1208 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Witam, Po wielkich trudach udało mi się uruchomić najnowszy dostępny CM13 na S3, tyle że bez GAPPS'ów bo był z tym właśnie mega problem ..pytanie, czy jak mam już system postawiony to czy teraz da radę doinstalować GAPPS'y czy już po wszystkim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielo232 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Pablo jak najbardziej możesz doinstalowac gappsy (sam to wielokrotnie robiłem) znajdź tylko gappsy które się instalują i się w pełni ciesz cm 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1208 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Po 2 nieudanych próbach wgrania gapsów, pojawiają mi się błędy o wymuszonym zamknięciu aplikacji i mam ikony tak jakby "łeb androida" z podpisem zaczynającym się na "com.android. ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zainstaluj jeszcze raz ROM ale wgraj inne Gapps'y od TK Gapps. Są równie dobre, a może znikną Twoje problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1208 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nazwy GAPPSów które próbowałem instalować macie w wierszach instalacji, może mam zmienić recovery ? ..korzystam z i9300GS3CWM6.0.1.2.tar ..a czy idzie zrobić tak żeby telefon był bez żadnego romu ? ..bo chciałbym żeby zniknęły mi te "nieudane" śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Spróbuj wgrać przez TWRP najnowsze dla twojego telefonu. Możesz takie TWRP instalować z pozomu obecnego Recovery. Pobierz TWRP wformacie .zip. Gapps'y inne niż z naszego forum pobierzesz z tego linka: http://forum.xda-developers.com/android/software/tk-gapps-t3116347 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 O 24.12.2015 at 07:58, NeoCM napisał: CyanogenMod poleca wykonywać wipe przy każdej instalacji romu (nowszej np.) W tedy pozbędziecie się błędów. Nawet autorzy innych romów opartych na CM 13 - też tak każą robić. Muszę zrobić full wipe? Czy tylko data? Mam recovery oryginalne samsunga i cyan śmiga na nim normalnie. Mam wersję z 18 grudnia. Niestety przez aktualizacje - ustawienia itd. pobiera mi nową wersję lecz jej nie instaluje więc jestem zmuszony wgrać go przez CWM. Przy CM11 nie było z tym problemów - Powiedz tylko jaki wipe muszę zrobić. Szkoda mi aplikacji i smsów dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nie musisz stosować Full Wipe. Nie instaluje Ci przez OTA aktualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1208 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Więc system wstał z wgranymi GAPPSami Rom CM13 z 26.12.2015 (cm-13.0-20151226-NIGHTLY-i9300.zip) + GAPPSy z 9.12.2015 (gapps-601-base-20151209-1-signed.zip) ..wgrywane przez TRWP (openrecovery-twrp-2.8.3.0-i9300.tar) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 45 minut temu, CyanowySamsung napisał: Nie musisz stosować Full Wipe. Nie instaluje Ci przez OTA aktualizacji? Tak, przez OTA się obecnie nie da. W CM11 normalnie szło To powiedz mi co muszę wipe'nąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 wipe data i cache, ale samo wipe cache powinno wystarczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrk Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Wywala ciągle Niestety, proces com.android.phone został zatrzymany. pomoże ktoś ? Instalowałem wszystko to co pablo lecz przez CWM HELP! =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielo232 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Wywala ciągle Niestety, proces com.android.phone został zatrzymany. pomoże ktoś ? Instalowałem wszystko to co pablo lecz przez CWM HELP! =] Zrób wipe jak nie pomoże to zainstaluj od nowa Rom najlepiej żebyś go instalował na twrp i powinno być dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrk Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zainstalowałem samego ROM'a, bez gapps'ów i mam sklep play ... PS. Wszystko działa dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Ja mam takie gappsy wgrane gapps-600-base-20151112 do tego oryginalne recovery CWM 6.0.4.6 + (cm-13.0-20151227-NIGHTLY-i9300.zip) - gappsy działają na każdej wersji cyana z andkiem 6.0 - przeszedłem z wersji z 18 grudnia. ^^ W porównaniu do CM11 (cm-11-20151213-NIGHTLY-i9300.zip) telefon gra dużo ciszej ale bateria dłużej trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrk Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Wgrałem jakieś gappsy gapps-kk-20140606-signed (1) które są pod androida 4.4.4 (chyba) i jak na razie wszystko działa. Jedynie wyskakuje ze aplikacja Muzyka została zatrzymana ale myślę że sobie z tym poradzę. =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Godzinę temu, mrk napisał: Wgrałem jakieś gappsy gapps-kk-20140606-signed (1) które są pod androida 4.4.4 (chyba) i jak na razie wszystko działa. Jedynie wyskakuje ze aplikacja Muzyka została zatrzymana ale myślę że sobie z tym poradzę. =] Dziwne, że Ci przeszły. Normalnie błąd powinno wywalić. PS. Względem wydania z 18 grudnia, a tym z 27 grudnia stwierdzam, że jakość rozmów się rozwaliła. Teraz nie da się rozmawiać przez telefon ale ekran nie miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 @[member"bojlas"] taki bug romu, musisz poczekać na update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ogółem problem leży po stronie Gapps. Próbujcie instalować romy bez gapps- dla porównania, czy macie różne FC z aplikacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldobiosz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Mam pytanie wgralem taki jeden cwm i wyszło mi coś takiego zdj na dole . i nie mogę włączyć telefonu bo jest coś takiego co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 wyciągnij baterię, i włącz telefon z kombinacją vol+,home,power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldobiosz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 To właśnie się tak robi jak pokazalem na zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Pisz w temacie który założyłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAiKOS Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Witam wszystkich forumowiczów mam takie pytanie, na wstępie jestem posiadaczem Samsung Galaxy S3 i9300 z wgranym oficjalnym CM13 z dn. 02.01.2016 r. + Open GApps ARM 6.0 - NANO, przed wgraniem zrobiony FULL WIPE w TWRP, wszystko pięknie fajnie tylko: 1) WiFi lubi gubić "połączenie" podczas przeglądania stron WWW 2) jak wygląda sprawa ROOT'a ? - jak chce zrobić kopie pliku z urządzenia na kartę lub na odwrót to mam błąd - "Ta operacja wymaga podwyższonych uprawnień. Spróbuj po aktywacji trybu dostępu do roota". Czy to wina gapsów ? 3) Czy w CM13 Marshmallow jest możliwość przewijania manu w poziomie (lewo,prawo) ? bo cały czas mam pionowo (góra,dół) bawiłem się w ustawieniach i nigdzie nie mogę tego znaleźć. 4) Podczas pobierania aktualizacji z dn. 03.01.2016 r. po pobraniu 100% wyskakuje błąd "Niepowodzenia Md5" i tak za każdym razem :/ Z góry dzięki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi