lukizel Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Witam. Dostaję niedługo Xperię Arc S za darmo a więc mam pytanko. Z ROMami miałem styczność tylko w Samsungach...Chcę zainstalować ten ROM i moje pytanie brzmi - jak to zrobić?Czy może ktoś mi podać instrukcję krok po kroku?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 rootujesz oraz odblokowywujesz bootloader programem kingo root albo przez oficjalną stronę sony, jak nie będzie arc s'a to podajesz byle jaki model byle by dane się zgadzały,hmmmmożę w tym tygodniu wgram ten romik na mój Arc S i zaś napiszę poradnik do niego, ale to najdalej w piątek a najszybciej jutro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukizel Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Okej :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 widze że są już tutkihttp://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/85-odblokowanie-bootloadera-xperia-arcarc-s/http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/4418-sony-ericsson-arc-arc-s-odblokowanie-bootloadera-arc-arc-s-2/http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3561-cm-121-arc-s-lt18i-android-51-nieoficjalny-update-030515/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 @Luke Bal daj znać jeżeli się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 więc tak, teraz ja się wypowiem, wgrałęm cm12.1 i niestety, nie sformatowało po na ext4, kombinowałem też to na kernelu dla cm10 (10.1/10.2? nie pamiętam już xd)i leży sobie zbrickowana kiedys może ją zrobię, aczkolwiek stocka nie mogę wgrać bo menu key się wciska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukizel Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @Luke Bal daj znać jeżeli się udało Telefon jeszcze nie mój, ale dam znać, bo chcę Cyanogenmoda Lollipopa Dobra. Uzyskałem telefon i ma bootloader'a odblokowywanie na NO, więc nic tu nie zrobię.Wgrałem 4.0.4 via Flashtool.Czy jakiegoś custom rom'a da się via Flashtool wgrać?Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Możliwe ze są jakies romy na zablokowany bootloader, wtedy tez podają link do cwm na zablokowany bootloader i podają instrukcję jak takie romy wgrać,mi to,sie jeszcze nigdy nie udalo.. Wgrywalem różne romy i zawsze bootloop albo rom się nie zmienial wiec formatowalem system data i cache zainstalowałem rom to juz wgl brick.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukizel Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Łał, chwilę mnie tu nie byo ;-; Wgrałem na zablokowanym bootloaderze tego roma i śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lukizel
Witam. Dostaję niedługo Xperię Arc S za darmo a więc mam pytanko. Z ROMami miałem styczność tylko w Samsungach...
Chcę zainstalować ten ROM i moje pytanie brzmi - jak to zrobić?
Czy może ktoś mi podać instrukcję krok po kroku?
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi