sebastianos80 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ojej zdjecie nic nieda bo ma wersji 4.4.2 wszystko chula. Na wersji 4.4.4 nie chula nie widzi karty sim jest calkiem inny komunikat cos jest skopanejest ktos kkomu działa sim na wesji 4.4.4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 2. GSM doesn't work in CM11, help!- CM11 requires downgrade to ICS baseband. z grupy FAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Pykało Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Tak tylko co to znaczy z angielskiego to ja jestem sylaby :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 to znaczy że powienieś przed wgraniem cm 11 wgrać oryginalny ICS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Pykało Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ja mam caly czas orginalnego ics` a ale gdy wgrywam cm11 to karta SIM dalej nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 a może nie wiedzialeś ale to xperii J była aktualizacja i ci wgrało JB.Po wgraniu cm 11 powinienes tapnac na wolne pole jak tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Pykało Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Zaraz sprawdze i napisze czy działa Niestety dalej nie działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 no to musisz sobie wgrac inny rom najwidoczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Pykało Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Podasz jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 baw się http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/general/xperia-jst26i-roms-kernels-mods-how-tos-t2237164 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Cygan (Raizen) Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Witam czy jest już jakaś możliwość aby działała karta sim na CM11 4.4.4 z tego poradnika, próbowałem wczoraj i miałem taki błąd. Jak by ktoś mógł pomóc to proszę odpisać. Soft wgrywałem z ICS, chwilowo jestem na CM10. Proszę o pomoc widziałem jak telefon chodził i wyglądał na CM11 i teraz się napaliłem, a co to za telefon z którego nie można dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 najpierw update do 4.1.2 softu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Cygan (Raizen) Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Czyli trzeba wgrywać od 4.1.2? A ja myślałem że to od ICS i specjalnie robiłem Downgrade. Zaraz spróbuję.Niestety nie działa dalej. Pisze żebym włożył kartę sim, wgrywałem z ICS 7.5, JB 21 i 31 na każdym nie działa karta, ma ktoś może jakieś jeszcze pomysły, jeżeli nie to proszę tylko o info kiedy wyjdzie nowa aktualizacja w której naprawią ten błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Możesz jaśniej o informacji "włóż kartę sim?" simlocka nie masz na nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Cygan (Raizen) Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Pisało żebym włożył kartę sim, jeżeli jest włożona i nie działa to mam zapoznać się z instrukcją karty sim czy jakoś tak, a w ustawieniach > info. o telefonie pisało IMEI nieznany. A co do simlocka to nie mam, telefon kupiony z salonu Play, a wiadomo że Play nie ma simlocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 A ty robiłeś kopie kluczy DRM?Bo jak nie to na 99% straciłeś klucze. Wgraj stocka i zobacz czy to wróciło...lub sobie przywróć klucze DRM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianos80 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Chciałbym wiedzieć jak zrobić aby w innych romach było podczas instalacji jakiej kolwiek aplikacji informacja o wersji którą właśnie ma się chęć zainstalować jak i również o wersji już zainstalowanej. Nie wiem jak nazwać proces- apke która instaluje owe aplikacje w androidzie i zanim to zrobi informuje nas do czego owa aplikacja ma dostęp. włas w tej wersji roma cm11 dla jotki lub poprzedniej zauwrzyłem że jest owa dodatkowa informacjia o wersji kombilacji. Jak mam to nazwać aby wujek mi znalaz i zaprowadził do forum gdzie moza by było to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Solminska Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 6.Wchodzimy do recovery. (vol+)U mnie trzeba było vol- Po za tym: set metadata recursive some changes failed status 7 Podczas wrzucania gapsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Masz chyba złą wersję recovery koleżanko. Napisz wersję. PS. Vol -, bądz + to zależy jakie masz recovery. Sony mają DUAL recovery (czyli twrp/cwm) w jednym. I jednym włącza się twrp, a drugim cwm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Solminska Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 CWM v6.0.5.1 I uruchamia się vol -, teraz mam wgranego boota z CM11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudzior73 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Cm 10 czy 11 sam "siedzę" na stockowym 4.1.2 vs 11.2.A.0.33. Ten oficjalny 31 miał tylko jedną dobrą żecz a mianowicie możliwość ustawienia opcji wysyłki sms bez naszych znaków. A po tygodniu pracy zawiechy, myślonko i restarty. Przeglądam youtuberów zapalonych w instalowanie różności. Odnoszę wrażenie że 4.1.2 to ostatni antek wydany na Jotkę a reszta to nakładki UI z nowszych systemów. Owy aparat gdy "wychodził" sprzedawany był z ICM szybko doczekał się aktualizacji JB. Nasi operatorzy szybko przesiedli się na dżilibena bo nie można tego pierwszego pobrać bo go nie ma. ICM z UK działa szybciej ale jest spartaczony. Słowo szybciej jest nie jedno znaczne gdyż zależy kto i w jaki sposób kożysta z smartphona. W tym modelu jest jeden poważny błąd. 720 MB na pamięć telefonu, która w piorunującym tępie zapycha się aktualizacjami. I tak trzeba "manewrować" apkami by toto wogóle działało. Doszedłem do wniosku iż nie ma co się maltretować z wgrywaniem coraz to nowszych systemów. Nie mam nic do osób zajmujących się tą tematyką ba i hwała im za to, tyle że ........ stare zawsze będzie stare a owe "kopy" czy redbulowe skrzydła to nie czasem placebo na to że posiadam taki a nie inny telefon i dłuuuuugo nie będzie perspektyw wymiany na nowszy to chociaż ot mam tapetę, dźwięki z tych najnowszych. Nikomu się nie przyznam że coś nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) W pewnym sensie masz racje, nawet głupie oc ma skutki uboczne, cyanogenmod nie musi być wydajniejszy od stocka, a przede wszystkim bazuje na oryginalnym kodzie źródłowym androida, według mnie to kwestia gustu co jaki kto rom woli Edytowane 26 Czerwca 2015 przez PeliKan Poprawiłem xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 @PeliKan"głópie"? serio? xdd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powering Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 O 12.03.2015o14:40, NeoCM napisał: Wgraj stocka i zobacz czy to wróciło... Skąd wziąć stocka do xperii j? u mnie też nie działa sim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Musiałes źle coś zainstalować. Baseband może być przeszkodą. Spróbuj wgrać stocka i z niego wgrać cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi