beksajt Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Cześc,Wgrałem dziś CM11 na swojego N7000 i jestem zadowolony. Jest tylko jeden problem: nie działa WiFi. Telefon normalnie wykrywa sieci, ale z żadną nie mogę się połączyć... Wipe nie pomaga. Wcześniej miałem stocka 4.1.2 XXLSZ Wersja CM 11-20140311Kernel z którego wgrywałem to raw_kernel_r5_k44 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beksajt Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 spokojnie zaczynam od stocka 4.1.2 ze stockowym kernelem itd.flashuje kernel raw_kernel_r5_k44 przez stockowe recovery, co daje mi roota i TWRPpotem robie wszelkie wipe (w tym format system) i wgrywamcm-11-20140312-NIGHTLY-n7000.zip oraz gappsy. wszystko elegancko się flashuje i po restarcie mam już CM11 oraz CWM w wersji 6.0.4.7 i niedziałające WIFI. Jeśli przeflashuję jakikolwiek inny kernel (np. raw_r5) przez CWM wywala błąd po włączeniu tel. ("Niestety, proces com.android.systemu został zatrzymany."). Czytałem, że nietylko ja mam taki problem i podobno pomaga coś takiego: Download SQLite Debugger (free in play store). Open the app, then open Setting Storage, then Settings.db, then Global, then scroll down to wifi_display_on and edit the value, change it to 0. Reboot and then you should have wifi working again. lecz przy kroku "then Global, then scroll down to wifi_display_on" nie ma tyle opcji żeby scrollować i brak "wifi_display_on"kończę pracę i jutro od rana zaczynam znów walczyć pozdrawiam i dzięki za pomoc EDIT.Już sobie poradziłem. Pomaga zrobienie jeszcze raz wipe wszystkiego w CWM pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 To może być wina kernela. Tak samo miałem na xperii L. Musisz wgrać inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beksajt Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 wgranie kernela cm_beta7_kernel.zip lub Kernel_CM10.1_20121218_Nightly_CWM.zip kończy się "Niestety, proces com.android.systemu został zatrzymany." po próbie uruchomienia telefonu... tylko na raw_kernel_r5_k44 telefon działa z CM11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 A nie możesz używać stockowego kernela, ten który jest w CM ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beksajt Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Czy po flashu CM11 w TWRP flashuje się też kernel? Myślę, że tak, bo recovery zmienia mi się na CWM. Wszystko OK, tylko wtedy właśnie nie działa WiFi ;] Można go wyciągnąć z paczki CM i przeflashować jeszcze raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 pokaz mi co ty flshujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Nie wiem czy to pomoże, ale sporo osób instaluje CM 11 ze stocka po wgraniu przez ODIN-a CWM zmodyfikowanego przez Philz-a Ono jest na CWM, Ja mam na xperii z wersję 6.0.4.7-wydaje mi się, że u ciebie też taka bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beksajt Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Niestety, na kernelu philza, pzy próbie instalacji CM11 był błąd "status 7" W każdym razie wszystko teraz działa elegancko pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Problem ROZWIĄZANY. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
beksajt
Cześc,
Wgrałem dziś CM11 na swojego N7000 i jestem zadowolony. Jest tylko jeden problem: nie działa WiFi. Telefon normalnie wykrywa sieci, ale z żadną nie mogę się połączyć... Wipe nie pomaga. Wcześniej miałem stocka 4.1.2 XXLSZ
Wersja CM 11-20140311
Kernel z którego wgrywałem to raw_kernel_r5_k44
pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi