jankessster Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Recovery wgrales z tej paczki?Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzassman Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Recovery wgrales z tej paczki?Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 U nas na głównej jest ten problem opisany. Nie wiem jak wy to robicie że macie tyle problemów z instalacja:)Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzassman Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udało się. Kto, wie może wkrótce spróbuję instalki cm na xperii z3 compact. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askorek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mi nie działa VOLUME UP + podłączenie nie mam niebieskiej diody tylko cały czas pomarańczową. Ma ktos jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ale musisz połączyć do pc telefonWysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askorek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 No tak zrobiłem, wyłączyłem telefon > odłączyłem od koputera > przycisnąłem VOLUME(trzymałem) i podłączyłem do komputera i nic nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A sterowniki są zainstalowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askorek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A jak zainstalować sterowniki i jakie? Ogolnie instalowałem te sterowniki flashtool_drivers, ale chyba nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Sterownik flash mode , fastboot mode i do twojego telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askorek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zainstalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 teraz podłącz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysterproper Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Robię pokoleji jak jest napisane. i nie działa pkt 12. Pali się niebieska dioda i nic się nie dzieje. Kilka pytań, bo instrukcja jest nie kompletna.1.Skąd wziąć sterowniki USB i do czego mają być? 2. Czy we flashtool tez muszę jakieś sterowniki ustawić?3. I czy po podłaczenie kabla USB do tel mam trzymać vol up czy down??? bo już rożnie widziałem. właczylem debugowanie USB, zrobiłem roota dla 4.2.2. z LB i backup kluczy DMR czy jakos tak. teraz chce go odblokować i nie mogę. i jeszcze takie coś mi wyskoczyło we flashtool. 09/053/2015 21:53:46 - INFO - Please connect your device into flashmode.09/053/2015 21:53:56 - INFO - Device connected in flash mode09/053/2015 21:53:57 - INFO - Opening device for R/W09/053/2015 21:53:57 - INFO - Device connected in flash mode09/054/2015 21:54:11 - INFO - Processing loader.sin09/054/2015 21:54:11 - INFO - Checking header09/054/2015 21:54:11 - ERROR - Processing of loader.sin finished with errors.09/054/2015 21:54:11 - ERROR - 09/054/2015 21:54:11 - INFO - Your phone bootloader cannot be officially unlocked tzn. ZE NIE MOGE GO ODBLOKOWAC???09/054/2015 21:54:11 - INFO - You can now unplug and restart your phone-------------------------- Odblokowałem za pomocą fastboot'a. w oknie był napis "okay" succes i time. ale teraz tel się włącza. pojawia się logo sony pozniej T-mobile i sie zawiesza. nic się nie dzieje, nie można wyłączyć, trzeba wyjąć baterię. co teraz zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Wszystko dobrze.Trzeba teraz wgrać cwm przez fastboota i wrzucić na kartę pamięci rom zainstalować i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysterproper Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 okej, dzieki za pomoc:) to teraz mam problem z CWM Philz touch. Wgralem przez fastboot. mam to fioletowe okienko i napis na dole "cannot mount path for settings file: /data/ philz-touch/philz-touch_ini" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike696 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, otóż mam problem z przejściem telefonu w tryb flashmode. Za pierwszym razem podczas podłączenia go w ten tryb komputer szukał sterowników, ale żadnego nie znalazł. Odłączyłem go, poprzez flashtool zainstalowałem sterowniki flashmode i fastboot i spróbowałem kolejny raz. I nic. Teraz w ogóle nie reaguje na wejście w ten tryb, a komputer nie widzi jego, aby zainstalować jakieś sterowniki w tym trybie. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Pokaż screena z managera urządzeń w komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 A bateria ci nie padła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike696 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Sytuacja wygląda następująco, udaje mi się podłączyć telefon w tryb fastboot poprzez dodatkowe wciśnięcie przycisku do włączania telefonu.Wykonuje wszystko zgodnie z zaleceniami ale wyskakuje to:FAILED <remote: Command did not succeed> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 ale co ty chcesz wgrać w trybie flash ?Kernel aby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike696 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ja chcę teraz odblokować bootloadera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ale to nie w trybie flashmode ale w fastbootmodeCzy ja to na darmo robię ? http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2968-jak-wej%C5%9B%C4%87-w-tryb-fastboot-i-flashmode-w-telefonach-sony-sony-ericsson/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike696 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ależ przecież napisałem wyżej, że udaję mi się wykonać wszystkie czynności, również wejściem w tryb fastbootmode. Napisałem również, jaki komunikat mi wyskakuje. Pytam się czemu coś takiego wyskakuje i jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 mój błąd źle przeczytałem, podaj kod jaki wpisujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike696 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ok, za którymś razem z kolej dostałem komunikat OKAY- czyli chyba się powiodło, jednak teraz telefon dostaje bootloop. Muszę wgrać stock od nowa i znów próbować odblokować bootloader? Czy trzeba coś zrobić z telefonem po udanym odblokowaniu bootloadera i odłączeniu kabla przed 1 uruchomieniem telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi