pompeje Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Cześć! Założyłem wątek, bo nie widzę, żeby ktoś miał z tym problem. Surfując przez Google Chrome w telefonie kliknąłem jakiś link i wyskoczył mi komunikat na ekranie "Telefon zagrożony", albo "Wygrałeś!", problem w tym, że komunikatowi towarzyszyły uporczywe wibracje telefonu i komunikat znikał znikał dopiero po kliknięciu "OK". Czy to może być infekcja/ wirus? Jak chronić przed tym telefon na przyszłość? Co powinienem teraz zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 "Tak to jest gdy się filmy dla dorosłych ogląda [emoji41]" A tak na poważnie wyczyść dane przeglądarki z której korzystasz, powinno pomoc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pompeje Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 19 godzin temu, DusieK napisał: "Tak to jest gdy się filmy dla dorosłych ogląda " Haha A tu się zdziwisz, bo to nie była strona z filmami dla dorosłych. Z ręką na sercu mówię! Surfowałem o stronach z artykułami, czasopismami i naglę bęc! Wyczyszczenie danych przeglądarki już zrobiłem, ale w jaki sposób miałby mi to pomóc? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Usuwanie ciasteczek itd, jeżeli to chrome to możesz usunąć aktualizacje i zaktualizować na nowo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pompeje Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Usunąłem chrome całkowicie i zainstalowałem od nowa. Póki co nic się nie dzieje. Jak to możliwe w ogóle, że takie komunikaty wyskakują? Czym to jest spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Jak dla mnie to coś jak reklama, zła strona raz odwiedzona i będzie to nachodzić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pompeje Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Mam na myśli komunikat w takim stylu. Nie mam pewności na ile to faktyczny komunikat z mojego Androida, a na ile podpucha, żeby kliknąć ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Jeżeli masz wątpliwości to wgraj na nowo system na swoje urządzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pompeje Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Niestety nie mam takiej wiedzy, żeby umieć to zrobić :/ Będę wdzięczny za instrukcję. Poza tym pomyślałem o zainstalowaniu antywirusa na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Podaj dokładny model urządzeniaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pompeje Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Samsung Galaxy J5. Zainstalowałem sobie antywirusa arcabit android antywirus, może to coś da zanim użyję bardziej inwazyjnych środków, ale nadal proszę o dokładniejszą instrukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Uwierz mi, nic nie trzeba robić. Swojego czasu miałem to na porządku dziennym, przeglądasz i nagle bum wyskakuje ci komunikat wirus albo inne tego typu. To ma cię skłonić do pobrania jakiegoś antywirusa, lub wysłania SMS. Chyba rozumiesz co to oznacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pompeje Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ale to co mówisz mi jakoś do tego nie pasuje. Bo ten komunikat nawet nie sugerował antywirusa, więc też nie może być to coś w rodzaju marketingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 4 godziny temu, pompeje napisał: więc też nie może być to coś w rodzaju marketingu Klnę się na wszystko, błagam, Tylko nie klikaj w ten spoiler. Tam nie ma żadnych sensowych informacji. Spoiler A O CO PROSIŁEM ?! Zobacz. Jednym zdaniem zmusiłem Cię do czegoś. Chodzi o to, żebyś coś zrobił. 90% osób reaguje na kliknięcie, a co za tym idzie, na jakieś stronie nabijają się wyświetlenia, którymi można się pochwalić przed zarządem, żeby dał kase na coś innego, żeby można było to podobnie reklamować. i uwierz mi - tak to naprawdę działa. To nie musi być antywirus, a biedny piesek, kotek, Nagie zdjęcia Scarlet Johanson, czy nawet naukowo wyliczone, ile Pawliniak ma miejsca w żołądku (a uwierzcie mi - badam to zjawisko od dobrych kilku miesięcy). Muszą BYĆ wyświetlenia. 1 na 100 osób wkońcu ściągną co mają tam ściągnąć, chociaż i byłby to odgłos burczenia w brzuchu Przemka, oni jakoś na tym zarabiają - skoro to praktykują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pompeje Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zrozumiałem, ok. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi