wojtekbp89 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Cześć, na początek chciałbym się przywitać Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem niczego, co by mnie zadowoliło. Mam w sumie może dosyć dziwne pytanie: czy warto instalować CM na Xperii Z1 Compact. Otóż telefon ma już ponad 2 lata. Nie narzekam na jego "zamulanie". Brakuje mi jedynie funkcji nagrywania rozmów (można to chyba rozwiązać rootem). Wysiadła mi wibracja (nie wiem czy to problem hardware czy firmware), raz działa, a raz nie. Powoli nudzi mi się szata graficzna telefonu i możliwości konfiguracji. Czy CM będzie np. płynniej działał, opłaca się go zainstalować? Czy przeciętny user może jednak olać CM i pozostać na Androidzie? Mam nadzieję, że ktoś mnie namówi na instalację CM albo na pozostanie na Andku Pozdrawiam i proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ja swoją xperie sprzedałem ale cm chodził płynnie, jeden z moderatorów rownież posiada z1c i nie narzeka i bardzo poleca ten rom forum.xda-developers.com/sony-xperia-z1-compact/development/rom-aicp-11-0-mm-6-0-1-amami-t3428288Jak widać jest to pierwszy android 6.0 na z1c w wersji nightly i ma status officialWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekbp89 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Modując telefon chciałbym wgrać właśnie tego softa, tylko widzę, że niektórzy mają drobne problemy z niektórymi funkcjami. Myślę, że wystarczy poczekać miesiąc albo dwa i będzie wszystko naprawione. Swoją drogą bardzo szkoda, że Z1C nie otrzymało nowej wersji androida... W takim razie poczekam może jeszcze na odpowiedź jakiegoś użytkownika, który posiada CM na Z1C, a w międzyczasie pouczę się jak to zrobić. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Szczerze polecam Dstrikerz1,również posiadam ten telefon, i odkąd wgrałem tego dstrikera, zamiast oficjalnego firmware używam właśnie jego, ma nagrywanie rozmów, odświeżony design (rodem z Xperii X), I więcej opcji. JEDNAK, jeśli chcesz więcej opcji z cm i w ogóle poczekaj mniej więcej do końca sierpnia. Jest nowy rom dla z1c, trochę z cm większość z oryginalnego firmware. Ale jak narazie jeszcze testy, czy to w ogóle działa, za tydzień powinien być (o ile moja zetka już wróci). Dodam poradnik na forum i tu podrzucę linka, więc albo dstriker albo wytrzymaj chwilę na coś nowszego. Co do cm12.. Miałem go i miałem resurrection remix (to samo co cm 12 ale trochę zmodyfikowany) i powiem tak. Oryginalne firmware chodzi lepiej i do tego na cm bateria wytrzymuje kilka godzin niestety. A kiedyś to na cm12 i 13(android 6.0) telefon strasznie się przegrzewał,ale to chyba usterka telefonu nie wiem. W każdym razie sugeruję pozostać na oryginale i korzystać z bazowanych na nim softów. Mam nadzieję że coś tam pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekbp89 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Telefon już widocznie krócej działa, dlatego nie chcę go uśmiercić. Poczekam na pełny, dobry soft PS. Namierzałem Ciebie na XDA Zapisałem Twój profil i chciałem się Ciebie zapytać lecz mnie uprzedziłeś Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dstrikerz1 jest naprawdę dobry, stabilny i można go używać choćby przez lata, dopóki się nie znudzi, a ten drugi to jeszcze niewiadomo jak z nim. Jak mówiłem, testy potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 A SlimRom?Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 LP to beta, więc tak średnio i podobno RR lepszy, od tego samego devka są slim i rr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi