Sebastian Grunt Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Witam, mam pytanie (jestem tu nowy) . Otwieram link do gapss które autor umieścił w pierwszym poście i wyskakuje mi ich tam mnóstwo, mam je wszystkie pobrać czy tylko któryś konkretny ?Dzięki za pomoc ! : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Wybierz który chcesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Grunt Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Czyli tylko jeden, dowolny ? czym to się wgl różni? Który byś polecił ? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinatek Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 @Sebastian Grunt,niczym raczej sie to nie rozni, ale w najnowszej moga byc poprawki, nie wiem czego, ale na pewno xD.Zawsze oczywiscie Ci polecam sciagnac najnowsze /kinatek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelan Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 A ja mam problem. Kiedy chce zrootowac telefon, wywala mi blad w okienku od All in One. Wszedlem w recovery, wybralem Apply update from ADB i po pojawieniu sie tych kilku zdan, kliknalem 1 czyli ROOT w All in One i pojawil sie wczesniej wspomniany blad. O co moze chodzic? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubi Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Witam, mam problem z zainstalowaniem Gappsa. Wziąłem pierwszy lepszy i nie chciał się zainstalować i tak z kilkoma innymi, jak już udało mi się znaleźć dobry który się zainstalował to po uruchomieniu telefonu wszystkie aplikacje od gogle przestały działać. Jak zainstaluje samego rom-a, bez Gappsa to nie mam żadnych aplikacji od google ale telefon działa. Liczę na wasza pomoc. pozdrawiam Ściągałem nie te co trzeba, już wszystko jest dobrze więc sprawa jest nieaktualna. dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzeziński Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 nie mam apply from adb mam tylko-reset system now-apply update from external storage-wipe data/factory restet-wipe cahce partition-apply update from cache-wipe nv partition-toggle console VART log co wybrac? Pomocy!?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Nie masz zainstalowanego Custom recovery kolego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzeziński Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 jak je zainstalowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Tu jest http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1157-lg-optimus-4x-hd-cwm-recovery-advanced-edition-philz-touch/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Grzeziński Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 po prostu sie nie da tj. nie umiem bo wrzuciłem na krate pamieci i w recovery apply update from external storage i nie działa co trzeba zrobic???Bo czytalem na necie ze zeby wgrac custom recovery trzeba miec roota (ale to przeczy samemu sobie). Mi zalezy na roocie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 roota i odblokowany bootloader.Ponad to jeszcze CWM/TWRP Recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianus1980 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam wszystkich, Posiadam P880 4.1.2. ORG. I mam tego badziewia dosyć.Jest możliwość zainstalowania stabilnego androida 4.4. ?Potrzebuje instrukcje jak krowie na rowie. Co jak po kolei zrobić. Próbowałem zrobić roota na A7272 i tak go uwaliłem, że nie ładuje baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Jest na forum.w takiej kolejności rób:rootunlock bootloaderCWMCustom ROM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Imus Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Siema.Mam maly problem mianowicie nic nie moge zrobic. Usiluje od dwuch dni zrobic roota wlasnie tego lg jak w temacie i nic daje rady.Nie moge znalesc takze innego sposobu. Usilowalem zmienic recovery na TWRP oraz na CWM i dalej mam fabryczne a takze nie mam opcji ADB w recovery. Moze ktos podpowie co i jak mam zrobic by udalo sie zrobic roota tego fona bo bez roota to jak bez reki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 wersja oprogramowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Imus Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wersja Systemu Android: 4.0.3Wersja pasma podstawowego: L6260_MODEM_SIC_02.1216.01Wersja Jądra: 2.6.39.4Numer Kompilacji: IML74KWer.Oprogramowania: LG-P880-v10h-NOV-19-2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 To roota powinieneś bez problemu wykonać.Jeżeli masz problem to spróbuj programu typu Kingo ROOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Imus Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Powinienem ale niestety nie moge Nawet nie moge sprawdzic czy mam odblokowanego Bootloadera bo w menu serwisowym jak wchodze przez kod 3845*#880# nie mam opcji by to sprawdzic. Zaraz sporoboje jakims innym programem wlasnie typu Kingo Root jak podpowiadasz i dam znac Dobra to bylo doslonie 15 sekund i root zrobiony Nie wiem jakim cudem omijalem ten temat ale wlazlem i zrobilem doslownie 15 sekund.Posluzylem sie tematem ze stronki http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1818502i jest okej po sciagnieciu plikow kliknalem tylko na root.bat i weszlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kocot Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witam. U mnie instalacja andka 4.4.4 poszła bez problemów. Do chwili kiedy doinstalowałem GoogleApps jak odblokuje telefon to co chwile komunikat Aplikacja Google Services Framework została zatrzymana, aplikacja Setup Wizard została zatrzymana i tak co chwila. Także nic się nie da zrobić teraz bo non stop trzeba klikać ok. Teraz pytanie czy muszę na nowo wgrywać ROM czy po prostu zainstalować inną wersję GApps i te które mam zostaną nadpisane? Liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jeżeli wgrywasz custom rom, to pobierz inne gapps. To one powodują takie anomalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kocot Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Wgrałem jeszcze raz cm-11-20150105-NIGHTLY-p880 i o dziwo były aplikacje google od razu teraz testuję, dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_S Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witam, czy po aktualizacji androida do 4.4 pojawia się opcja Miracast???A narazie probuje to ogarnac krok po kroku, mam P880 z PLAY, v20b, 4.1.2, zrobiłem tylko standartowa aktualizacje antka nic wiecej nie mieszałem, gwarancja kończy mi się 5 lutego bodajże.Mile widziana 100% recepta krok po kroku w jednym poscie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keeper18 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Elo, cześć, dzisiaj pokaże wam pełny poradnik krok po kroku jak zainstalować dowolny CyanogenMod na LG P880 Co nam będzie potrzebne: All in one - Odblokowywanie bootlader'a(W stocku v20a/b mamy już odblokowany), ROOT, Recovery(Ale ale do instalacji CM to recovery z paczki się nie nadaje) - https://docs.google.com/file/d/0B9-Yxe-7_BOBQWhpVmc3ZlFOQk0/edit?usp=sharingPaczka z ROMem - http://get.cm/?device=p880Aplikacje Google(Gaaps) W zależności od wersji CyanogenMod - http://goo.im/gapps Zaczynamy! -Pobieramy paczkę "all in one" i i wypakowywujemy folder "880" -Pobieramy dowolny ROM z linka(i gaaps), ROM oznaczony numerkiem 10.2 to Android 4.3(Nie polecam, jeszcze wczesna beta) 10.1.1/2/3 - Android 4.2.2(Jak najbardziej stabilny)-Uruchamiamy program "[All-in-one][P880]" Jeśli nie mamy zainstalowanych sterowników USB wybieramy opcje '1' i zatwierdzamy. Jak już mamy zainstalowane sterowniki USB to wybieramy opcje '2' -Teraz wybieramy opcje '1' czyli ROOT, enter-Wprowadzamy telefon w tryb stock recovery(Power + volume down) -Będąc w recovery podpinamy telefon do USB-I wybieramy opcje "Apply update from ADB..."-Po zakończeniu operacji wybieramy "Reboot system now" i odłączamy telefon od komputera-Gdy uruchomimy telefon mamy już ROOT'a, teraz wchodzimy w Google Play i pobieramy aplikacje o nazwie "ROM Menager"-Kiedy mamy już zainstalowaną aplikacje, wchodzimy w nią i instalujemy CWM Recovery dla naszego LG P880(Potwierdzamy komunikat od Super User)-Teraz wrzucamy na pamięć telefonu Paczkem z ROMem i Aplikacje od Google-Wyłączamy telefon i ponownie wchodzimy w Recovery(Power + volume down)-Wybieramy opcje: 1.Wipe data/factory reset 2.Wipe cache 3.Wipe system 4.Advanced - > Wipe dalvik cache-Teraz instalujemy ROM: Install zip from SD card -> Wybieramy 1 opcje i szukamy naszej paczki z ROMem, po instalacji ROMu instalujemy Gaaps: install zip from SD card -> 1 opcja i szukamy paczki z Gaapsami-Po wszystkim wybieramy "Reboot system now" i cieszymy się nowym ROMem Zespół CyanogenMod.pl nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody powstałe w wyniku błędnej instalacji ROMuWitam.Zrobiłem wszystko krok po kroku zaczynając od roota i śmiga prawie wszystko oprócz aparatu którego apka się zawiesza po tapnięciu na ikonę aparatu mam czarny ekran i tyle:(Innych błędów na razie nie widzę.Zainstalowałem najnowszy rom: cm-11-20150111-NIGHTLY oraz aplikacje Google Apps ze strony:http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_p880#Installing_CyanogenMod_from_recoveryJestem bardzo zaskoczony szybkością działania telefonu oraz długością działania baterii - pozytywnie oczywiście.Pozdrawiam i dziękuje za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kocot Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zauważyłem że nie działa Automatyczna Jasność Ekranu[emoji20] jeszcze takie pytanie, w menu telefonu jest dostępna aktualizacja do wersji cm-11-20150111-NIGHTLY, czy jak ją zainstaluję wszystkie ustawienia pozostaną na telefonie? Nie trzeba będzie też nic kombinować z aplikacjami googla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi