Gość Asverus Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witam. Proszę o pomoc lub podzielenie się opinią. Wgrywam bez problemu CM12 i gapps 5.1 na SGS2 (i9100) wszystko chodzi jak należy. Gdy wgrywam CM13 i gapps 6.0 - gappsy już się od razu wywalają - nie wgrywają się z pliku zip, a system CM13 chodzi bez zarzutu. Nie mam jednak Sklepu Play :-( więc na samym Androidzie trochę nie za bardzo... Nie mam pojęcia o co chodzi? Zaraz potem wracam do CM12 i gapps 5.1 i nie ma żadnego problemu. Proszę mi powiedzieć co mam podać tu na forum żeby ktoś fachowy mógł się wypowiedzieć w czym problem. Czy jakieś zrzuty ekranu czy co? Zaznaczam że mam nikłą wiedzę ale jak dotąd wystarczyła by z oryginalnego systemu przejść bez problemu na 11 potem 12 a teraz nie mogę na 13 :-( Czy ktoś już na SII miał podobny problem, a może komuś udało się bez problemu i mi pomoże. Dodam że CM ściągam z CyanogenMod Downloads, a gappsy z OpenGapps.org - zdawało mi się że źródła zaufane i kompatybilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 1. Stock jest w tym samym dziale co CM 13. 2. TWRP zawsze wgrywasz po wgraniu Philz'a i CWM KitkatCompatible. 3. Po wgraniu 2.3.3 wgrywasz 4.1.2 dwa razy. Za pierwszym razem nic nie ruszasz tylko standardowo wgrywasz 4.1.2, a za drugim razem już z powiększoną partycją. Potrzebne Ci pliki podeślę jutro wieczorem, bo mam wyjazd do Krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 @CyanowySamsung Ok. Dzięki będę czekał. Ale mój SGS2 był od razu kupiony z 4.0.1 to czemu muszę się cofać do 2.3.3? Czemu od razu nie można 4.1.2 wgrać - skoro to dopiero przy nim zmienia się partycję? Jeszcze mam pytanie czy jak wgram rom stockowy to stracę roota? i jeszcze nie rozumiem czy mam jakoś odinstalować to twrp? czy co z nim zrobić skoro cofam się do starego systemu? Sorry za głupie pytania ale naprawdę potrzebuje jasnego szkicu działania. Czekam spokojnie jak będzie kolega miał czas już po podróży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Z tym 2.3.3 jest tak: Jak bawisz się cyanem i coś się stanie to wygrywasz stocka i od początku. Tu jest podobnie. Trzeba cofnąć się do korzeni by robić dalej. To, że kupiłeś go z 4.0.x nic nie znaczy. On kiedyś miał te 2.3.3 na pewno. Tak. Stracisz roota ale później możesz go znowu wgrać. A twrp nie musisz odinstalować. Po prostu zastąpi się stockowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stardigit Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Witam. Asverus spokojnie możesz zrobić to jak ten Hiszpan. Ja to zrobiłem i wszystko mi śmiga. System stabilny i chodzi bardzo płynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 10 godzin temu, Stardigit napisał: Witam. Asverus spokojnie możesz zrobić to jak ten Hiszpan. Ja to zrobiłem i wszystko mi śmiga. System stabilny i chodzi bardzo płynnie. Dzięki za motywację. Napisz proszę tylko czy cofałeś się aż do 2.3.3 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Tak cofałem się do 2.3.3 i to jest moim zdaniem najlepsza droga. Potrzebne pliki: Philz: PhilZ-cwm6-XXMS1-OXA-4.53-signed.zip PIT: I9100_4GB_Data_1GB_System.pit KitKatCompatible: CWM-KitKatCompatible-i9100.zip TWRP Isorec: recovery-Lanchon-IsoRec-TWRP-2.8.7.0-20160113-i9100-(by-arnab).zip P.S: Wybacz, że dopiero teraz. Problemy z przeglądarką były ale jest już wszystko w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 @CyanowySamsung Dzięki, spoko, czekam cierpliwie, nawet się przyzwyczajam do życia bez Google Play :-) Przeczytałem całe to forum z CM13 które załozyłeś i nie wiem czy to zmęczenie tematem ale linków nie moge znaleźć do 2.3.3 i jeszcze nie rozumiem co to znaczy że wgrywam najpierw 4.1.2 zwykłe a potem powiększone? Mam nadzieję że to ostatnie moje prośby i podołam temu wyzwaniu. 4.1.2 XEO ściągnąłem ze strony Samsunga - może być? a i jeszcze jedno - napisałeś że stracę po stocku roota. Czy mam go wgrać od razu po stocku? i czy może być np.: SuperSU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Masz wyżej nad postem plik Philz który odblokowuje możliwość instalowania Custom ROM. Proszę Musisz stocka dwa razy wgrywać i przy drugim razem wgrać zmodyfikowaną partycję, bo jest ryzyko, że może coś stać się z partycją systemową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dzięki bardzo. Już ściągam, ale tu nowa niespodzianka. Po rozpakowaniu 2.3.3 mam 6 plików. Co mam z tym zrobić? Nigdy z czymś takim nie pracowałem. Zawsze używałem 1 plikowego roma a co z tymi plikami zrobić? a w tym drugim 4.1.2 są 2 pliki. (nie wiem co z tym dll zrobić?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 1. Code do PDA bootloader do bootloader csc do csc modem do modem emmc do pit cf root to później w pda bo to plik rootujący 2. plik od pda a dll niepotrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Asverus Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Bardzo bardzo wszystkim Dziękuję! wszystko się udało. Podpowiedzcie jak i gdzie na forum kliknąć żeby docenić waszą wiedzę i pracę. Specjalne podziękowania dla duetu: @CyanowySamsung, @DaRkShAdOw ale każdy kto tu zabrał głos dodał mi motywacji i bardzo dużo się nauczyłem. Problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Aby podziękować poprostu kliknij "Lubie to" pod postem (albo pożyczyć mi na naprawę Z1c ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość Asverus
Witam.
Proszę o pomoc lub podzielenie się opinią.
Wgrywam bez problemu CM12 i gapps 5.1 na SGS2 (i9100) wszystko chodzi jak należy.
Gdy wgrywam CM13 i gapps 6.0 - gappsy już się od razu wywalają - nie wgrywają się z pliku zip, a system CM13 chodzi bez zarzutu.
Nie mam jednak Sklepu Play :-( więc na samym Androidzie trochę nie za bardzo...
Nie mam pojęcia o co chodzi?
Zaraz potem wracam do CM12 i gapps 5.1 i nie ma żadnego problemu.
Proszę mi powiedzieć co mam podać tu na forum żeby ktoś fachowy mógł się wypowiedzieć w czym problem. Czy jakieś zrzuty ekranu czy co?
Zaznaczam że mam nikłą wiedzę ale jak dotąd wystarczyła by z oryginalnego systemu przejść bez problemu na 11 potem 12 a teraz nie mogę na 13 :-(
Czy ktoś już na SII miał podobny problem, a może komuś udało się bez problemu i mi pomoże.
Dodam że CM ściągam z CyanogenMod Downloads, a gappsy z OpenGapps.org - zdawało mi się że źródła zaufane i kompatybilne.
Top użytkownicy dla tego pytania
19
6
4
3
Popularne dni
22 Kwi
30
21 Kwi
12
20 Kwi
11