smiglo24 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 cześć koledzy!Jak w temacie,czy sie da spolszczyć 908 w 100%.Próbowałem to zrobić poprzez Morelocale 2 ale spolszcza niewielką część telefonu.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.pozdo!alcatel one touch 908f firmavare version 2.2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 W tryb fastboot telefon wchodzi normalnie jak trzeba, coś z obrazem recovery jest nie tak.Jak nie zadziałał, to przenieś plik recovery.img(lub oryginalna nazwa) na dysk C:Wtedy wpisz komende 'fastboot flash recovery c:recovery.img' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 W tryb fastboot telefon wchodzi normalnie jak trzeba, coś z obrazem recovery jest nie tak.Jak nie zadziałał, to przenieś plik recovery.img(lub oryginalna nazwa) na dysk C:Wtedy wpisz komende 'fastboot flash recovery c:recovery.img'jest dokładnie to samoa pierwsza linijka polecenia Cie nie zastanawia po wpisaniu "fastboot devices"podspodem pojawia sie "?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ? ten pytajnik oznacza, że urządzenie jest pod fastbootem, tylko nie zna jego nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 zastosowałem sie do wskazuwek z postu #29 i poszło .po 6 punkcie telefon sie zrestartował.Natomiast przy punkcie 7 mam coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Jak poszło to jesteśmy krok dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Czyli problem z ADBNie masz w tym katalogu ADB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ot tak wygląda katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ale chodzi o katalog tools 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 tools Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 I nie ma pliku adb.exe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 jest tylko tow folderze głównym też nic takiego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 czyli został skopiowany do /platform-tools/zobacz czy w /platform-tools/ jest też fasboot.exe jak jest to super - tam powinieneś umieścić plik *.img i z tamtego tatalogu odpalić komendy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 adb,exe mam na pulpicie w folderze fastboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 te 2 pliki + recovery.img powinny być w jednym katalogu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 znalazłe były skitrane w w "program data" a on był ukryty...jest git fonik uruchomił sie w tym trybie recovery!!!!huraaaaa!!! :D co mam teraz zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Spodziewałem się tego błędu, sam dodałem te 2 pliki adb do fastboot.zip, aby działał bez adb. Z tego co wiem wystarczylo wejść do recovery programem recovery manager, ale nie zdązyłem napisać. Jednak z pomocą aloisy poszło nawet jeszcze lepiej.Teraz musisz wejść w backup and restore i zrobić backup systemu, potem niestety musisz wyjść z recovery i włączyć normalnia telefon. Gdy to zrobisz ściągnij ten plik i przenieś go na kartę sd. Gdy to wszytsko zrobisz musisz znowu wejść do fastboota ale tylko by wpisać komende 'adb reboot recovery' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 backup complete. Jak wyjść z ekranu recovery...?wyjąć baterie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Powinna być opcja reboot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Takowa opcja byłą.Wrzuciłem plik na sd i wyłączyłem telefon , wyjołem i włożyłem bateria.Odpaliłem fastboota .Otworzyłem cmd i wpisałem "adb reboot recovery" niestety error: device not fundoperacje powtórzyłem kilkukrotnie za kazdym razem ten sam error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A za pomocą recovery manager idzie wejść do recovery? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ps oczywiście podpiołem tele pod pcA za pomocą recovery manager idzie wejść do recovery?już patrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ps oczywiście podpiołem tele pod pcW trybie fastboot? Czyli najpierw te klawisze, potem kabel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Którą opcje instal Recovery download Recoveryczyreboot intro Recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 reboot into recovery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 W trybie fastboot? Czyli najpierw te klawisze, potem kabel.Dokładnie tak jak napisałeśreboot intro recovery zadziałąło prosze o kolejny krok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
smiglo24
cześć koledzy!
Jak w temacie,czy sie da spolszczyć 908 w 100%.Próbowałem to zrobić poprzez Morelocale 2 ale spolszcza niewielką część telefonu.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.
pozdo!
alcatel one touch 908f firmavare version 2.2.2
Top użytkownicy dla tego pytania
41
34
27
2
Popularne dni
14 Sie
42
16 Sie
40
15 Sie
12
13 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
smiglo24 41 odpowiedzi
Grzesiek95112 34 odpowiedzi
aloisy 27 odpowiedzi
klimi 2 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sie 2012
42 odpowiedzi
16 Sie 2012
40 odpowiedzi
15 Sie 2012
12 odpowiedzi
13 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
aloisy
Po wielu badaniach odkryłem, mało informacji o rootowaniu tego telefonu, wydawało się jakby to było jak znalezienie igły w stogu siana. To doprowadziło mnie do wszelakiego rodzaju prób różnych Aplikac
Grzesiek95112
Z tego co wiem to najlepiej zainstalować na nowo ROM. Cyanogenmod nie znalazłem, może pojawi się w przyszłości. Najlepiej poszukać w internecie stockowy rom z językiem polskim i wgrać go.
aloisy
Ale czy da rade wgrać oryginalne oprogramowanie bez roota?? RUU w HTCku da radę tak samo jak rom od samsunga przez odina. Co do alcatela to przyznam szczeże że od 15lat nie miałem żadnego wręku
104 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi