smiglo24 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 cześć koledzy!Jak w temacie,czy sie da spolszczyć 908 w 100%.Próbowałem to zrobić poprzez Morelocale 2 ale spolszcza niewielką część telefonu.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.pozdo!alcatel one touch 908f firmavare version 2.2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 "curentli installed recovery unrecognised"taka informacja sie wyświetla w menagre recovery po kliknięciu opcji install recovery jak wybiore recovery img. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Czyli że nie jest rozpoznane jak wersja recovery jest zainstalowana. a spróbuj przejść w tryb recovery - przez progam lub klawiszami (kombinacji nie nam ale u minie to jest pover +vol down). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 niestety nie znalezłem odpowiedzi jak wejść w tryb recovery w nieszczęsnym alcatelu...po wciśnięcu vol- i power tele sie restartuje, pokazuje sie androludzik i gaśnie ekran i nic sie nie dzieje nawet nie da sie go włączyć(vol+ i power to samo )zachowanie takie samo jak po włączeniu w "rom menager" opcji zrób backup romu....ręce opadająąą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 po obiedzie coś poszukam - zmartwiłeś mnie tą informacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 znalazłem ten sam problem z tym modelem ale bez rozwionzań...smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 poszukaj też telefonu: T-mobile move - to ten sam telefon tylko w innej sieci. Może tego złamali...-zainstaluj SDK dla Androida - to już mamy-skopiować recovery.img do lokalizacji, w której przechowywane narzędzi SDK coś takiego android-sdk platforma-tools - to też chyba mamy-tryb Fastboot (telefon - wyłączony - jest podłączony do komputera)aby wejść do trybu Fastboot naciśnij VolDOWN + menu przy starcie telefonu wyświetlaczu telefonu 10s jest pustywprowadzić ten z linii komend (cmd.exe)fastboot urządzenia do uruchomienia usługi lub połączenia z testu PCfastboot Flash Recovery recovery.img-flashuje wymagany Cwm odzysku na telefonaby wejść do odzyskiwania Cwm wciśnij Volup + menu przez 10s na początku telefonicznej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 nie działa ten skrót a wierz mi próbowałem na 1000 sposobów.Z kable i bez , z vol+ i vol - i nic.A najbardzie mnie wkurza że jak podłączam kabel na wył fonie to sie włącza sam i to samo jak go wyłącze z kable to i tak sie włącza tzn.pokazuje sie robocik >alcatel onetouch i logo operatora.JeZeli to jest jedyna metoda to ja już sie poddałem!Może zainstalować inne recovery...Tylko nie wiem jakie?W innych modelach klawisz "Home" to ten po środku na samym dole (ja mam f ) , a u mnie jest na wyświetlaczu(home)...Taka myśl , może pomoże?Oczywiście próbowałem wystartować go kombinacją pow + volup +mój home lub "F" ale nici.Ja już nic więcej nie wymyśle , bo styki mi sie przepaliły mam nadzieje że Wam nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Klina mi zabiłeś. Ale tam piszą że fon wstał po ok 10s. Może za krótko czekałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 dobra mam ten recovery menager v0.37b.apk.Odpalam (wyskakuje że uzyskał uprawnienia admninistratora)i mam 3 zakłdki "about" firmware" i "recowery".Czy mam dać na backup current firmware w zakładce firmware...?To ma być plik zip z postu 47 w tym temacie(plik z końcówką signed), nie img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 To ma być plik zip z postu 47 w tym temacie(plik z końcówką signed), nie imgok ale zipa RM nie widzi...ps jest końcówka signetpps tego bez końcówki też próbowałem , bez skutkuKlina mi zabiłeś. Ale tam piszą że fon wstał po ok 10s. Może za krótko czekałeś??napewno czekałem więcej niż 10 sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A ten img? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Grześ - pytanie: jak wgrać img bez recovery?? no i jak odpalić fastboota??Sorry ale mnie pomysły się skończyły - może wspólnie uda nam się coś wypracować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Jego telefon nie chce z nim współparować. Biedaczek. Nie wiem, czy daliśmy mu dobre img? Na wszelki wypadek dałem mu inne. Tutaj ktoś opisał jak to zrobić. Jeśli tamten plik img nie zadziała to tłumacze na polski tamtą stronę(moje osobiste wstawki dam na niebiesko):Musisz mieć zainstalowany Android SDK, abyś mógł wykonać kolejne kroki.Odłącz kabel usb, wyłącz telefon i wyjmij baterięWsadź baterię i włącz telefon przytrzymując klawisz sciszania. Urządzenie powinno wyglądać, jakby się zatrzymało na starcie(chyba czarny ekran i podświetlone klawisze)Podłącz telefon do kompaPobierz to rozpakuj na pulpit skopiuj do rozpakowanego folderu ten plik i zmień nazwę na recovery.img Wejdź do środka folderu fastboot, przytrzymując Shift w dowolne puste miejsce prawym przyciskiem myszy i wybierz 'Otwórz okno poleceń tutaj'W wierszu poleceń wpisz 'fastboot devices'W wierszu poleceń wpisz 'fastboot flash recovery 'recovery.img'Gdy flashowanie dobiegnie końca wpisz w wierszy poleceń 'fastboot reboot'Aby wejść do recovery wpisz komendę w wierszu poleceń 'adb reboot recovery' Twój telefon powinien się uruchomić w trybie recovery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Jego telefon nie chce z nim współparować. Biedaczek. Nie wiem, czy daliśmy mu dobre img? Na wszelki wypadek dałem mu inne. Tutaj ktoś opisał jak to zrobić. Jeśli tamten plik img nie zadziała to tłumacze na polski tamtą stronę(moje osobiste wstawki dam na niebiesko):Musisz mieć zainstalowany Android SDK, abyś mógł wykonać kolejne kroki.Odłącz kabel usb, wyłącz telefon i wyjmij baterięWsadź baterię i włącz telefon przytrzymując klawisz sciszania. Urządzenie powinno wyglądać, jakby się zatrzymało na starcie(chyba czarny ekran i podświetlone klawisze)Podłącz telefon do kompaPobierz to rozpakuj na pulpit skopiuj do rozpakowanego folderu ten plik i zmień nazwę na recovery.img Wejdź do środka folderu fastboot, przytrzymując Shift w dowolne puste miejsce prawym przyciskiem myszy i wybierz 'Otwórz okno poleceń tutaj'W wierszu poleceń wpisz 'fastboot devices'W wierszu poleceń wpisz 'fastboot flash recovery 'recovery.img'Gdy flashowanie dobiegnie końca wpisz w wierszy poleceń 'fastboot reboot'Aby wejść do recovery wpisz komendę w wierszu poleceń 'adb reboot recovery' Twój telefon powinien się uruchomić w trybie recovery"Pobierz to rozpakuj na pulpit skopiuj do rozpakowanego folderu ten plik i zmień nazwę na recovery.img"co mam pobrać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 http://android.podtwo.com/recovery.php?device=ot908Koega napisał - tutaj i dał linka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Był tam link, ale się odlinkował. Zalinkowałem jeszcze raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 "Pobierz to rozpakuj na pulpit skopiuj do rozpakowanego folderu ten plik i zmień nazwę na recovery.img" nie wypakowałem na pulpit bo mam tam niezły bałagan.Utworzyłem folder "xxx"i tam wrzuciłem to co kazałeś pobrać.Wygląda to tak"Wejdź do środka folderu fastboot" ale gdzie on jest...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 fastboot-win32.zip to miałeś rozpakować do folderu fastboot lub XXX(jak chcesz). Powinien byc tam plik fastboot.exe. Przenieść tam ten plik img co masz w środku folderu XXX i zmienić nazwę na recovery.img.W folderze powinny byc 2 pliki fastboot.exe i recovery.img. Gdy już będziesz to miał to idz do punktu gdzie się otwiera okno wiersza poleceń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ok mój błąd ale gdzie mam znaleść folder fastboot? w telefonie , mam go stworzyć...czy nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Na komputerze masz stworzyć pusty folder fastboot i poprzenosić tam te pliki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 co mam zainstalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Nie masz adb, ale skrócę Twoje męki i dam Ci troszkę innegofastboot.zipTu są potrzebne pliki. Pokaż potem co wyświetlilo się po 'fastboot devices' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 następny problem wyłączyłem fona wyjołem i włożyłem baterie , nacisnołem vol- i power.Telefon ma czarny wyświetlacz i świecą sie "guziki" ale komp nie widzi urządzenia.sterowniki mam na bank zinstalowane bo jest w panelu sterowania (gdy jest włączony)ale po kombinacji vol- i power juz go nie widzi...witki opadają!Dla pewności folder fastbook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Spróbuj zmienić nazwę na tą, jaka była oryginalnie i wkomendzie do wiersza poleceń też zmień tą nazwę. A te nowe recovery.img nie dziala przez recovery manager? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Spróbuj zmienić nazwę na tą, jaka była oryginalnie i wkomendzie do wiersza poleceń też zmień tą nazwę. A te nowe recovery.img nie dziala przez recovery manager?nie nie działą.Zaraz zmienie nazwe i dam znać co i jakError: cannot load recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
smiglo24
cześć koledzy!
Jak w temacie,czy sie da spolszczyć 908 w 100%.Próbowałem to zrobić poprzez Morelocale 2 ale spolszcza niewielką część telefonu.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.
pozdo!
alcatel one touch 908f firmavare version 2.2.2
Top użytkownicy dla tego pytania
41
34
27
2
Popularne dni
14 Sie
42
16 Sie
40
15 Sie
12
13 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
smiglo24 41 odpowiedzi
Grzesiek95112 34 odpowiedzi
aloisy 27 odpowiedzi
klimi 2 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sie 2012
42 odpowiedzi
16 Sie 2012
40 odpowiedzi
15 Sie 2012
12 odpowiedzi
13 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
aloisy
Po wielu badaniach odkryłem, mało informacji o rootowaniu tego telefonu, wydawało się jakby to było jak znalezienie igły w stogu siana. To doprowadziło mnie do wszelakiego rodzaju prób różnych Aplikac
Grzesiek95112
Z tego co wiem to najlepiej zainstalować na nowo ROM. Cyanogenmod nie znalazłem, może pojawi się w przyszłości. Najlepiej poszukać w internecie stockowy rom z językiem polskim i wgrać go.
aloisy
Ale czy da rade wgrać oryginalne oprogramowanie bez roota?? RUU w HTCku da radę tak samo jak rom od samsunga przez odina. Co do alcatela to przyznam szczeże że od 15lat nie miałem żadnego wręku
104 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi