smiglo24 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 cześć koledzy!Jak w temacie,czy sie da spolszczyć 908 w 100%.Próbowałem to zrobić poprzez Morelocale 2 ale spolszcza niewielką część telefonu.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.pozdo!alcatel one touch 908f firmavare version 2.2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Tak z tego można wywnioskować że się nie udało. Zainstaluj to i sprawdź czy masz roota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Root checker stwierdził Sorry this device does have proper root access...może poprostu tego modelu nie da sie zrootować...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Innym się udało. Telefon jest z orange?Znalazłem jeszcze inną metodę, trzeba mieć zainstalowany Android SDK na komputerze. Wyłącz telefon i wyjmij baterięWejdź w folder <ścieżka do Android sdk>android-sdk-windowsplatform-tools i kliknij przytrzymując shift ppm w dowolne puste miejsce i wybierz Otwórz okno poleceń tutaj nie zamykaj nowego oknaPrzytrzymując klawisz VOL - i POWER uruchom telefon. Ekran, albo klawisze powinny się zaświecićPodłącz kabel USB(nie trzeba szybko)Ściągnij ten obraz recovery i przenieś do folderu fastboot. W wierszu poleceń wpisz fastboot flash recovery recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908.imgGdy operacja się zakończy wpisz komende fastboot rebootTeraz wejdź w <ścieżka do Android sdk>android-sdk-windowsplatform-tools i kliknij przytrzymują shift ppm w dowolne puste miejsce i wybierz Otwórz okno poleceń tutaj nie zamykaj nowego okna.Wpisz komende adb reboot recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 tak orange hiszpańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Da się zrootować - mojego męczyłem 2 tygodnie wreszcie dałem radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Telefony z Orange zawsze bylo trudniej złamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 sciągnołem innego super one clic i wyskakuje mi to jak chce zrootować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 nowszego?? jaką wersję?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Uruchom ponownie telefon, jak jeszcze raz wyskoczy to daj ignoruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 nowszego?? jaką wersję?? v2.3.3.0Uruchom ponownie telefon, jak jeszcze raz wyskoczy to daj ignorujwył/włą telefon i poszło dalej ale i tak nie zrootowało zrzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 W takim razie został Ci instalacja CWM tylko metoda fastboot:Zainstaluj Android SDKŚciągnij toPobierz to i skopiuj do <ścieżka do Android sdk>android-sdkplatform-tools, nie wychodź z tego folderuPodłącz telefon do pcwciśnij VOL - i MENU przez 10s rzy starcie telefonuPrzytrzymując shift prawym przyciskiem myszy w dowolne puste miejsce i wybierz Otwórz okno poleceń tutajwpisz fastboot deviceswpisz fastboot flash recovery recovery.imgAby wejść w CWM przy starcie telefonu trzymaj 10 s VOL + i MENUJeśli Ci się uda, to potem już spokojnie wgrasz ROM z wbudowanym rootem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ot kolejny problem co mam jeszcze doinstalować?i prosze o wskazanie krórt to "przycisk" menu ?tak dokładnie wygląda mój telefon sukces zrootował sie.Klikałem na unroot i root na zmiane i tak gdzieś za 10-15 razem sprawdziłem root check i poszło !Za pomocą astro zainstalowałem recovery menager i też śmiga ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 to kichaj Android SDK i klawisz menu. Za pomocą recovery manager zainstaluj to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ale to nie musze najpierw zrobić kopi zapasowej tego co mam teraz ?co by gwarancji nie stracić?I jeżeli tak to w jaki sposób ?Tylko prosiłbym krok po kroku , tak jak dla najgorszego laika (jakim jestem ) i dzięki za cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 https://play.google....e=search_result -ściągasz na komórkęna początku zostaniesz poproszony o instalację recowery - warto być pod wi fi:Następnie:podpisujesz po swojemu lub zostawiasz i klikasz okbackup robi się na karcie SDpotem sam się zrestartujebackup będzie na karcie w katalogu /ClockworkMod/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 wszystko mam tylko że jak klikam na zrób backup romu to karze mi zainstalować clockworkmod recovery a gdy dam na zainstaluj to karze potwierdzić midel telefonu a alcatela na liście nie ma....znowu lipa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 o rzesz ty... a co jest na liście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 commtiva z71(boston.blaze ,andmore)dell streakgeeksphone ONEhuawei ascendhuawei ascend 2huawei plus minilge esteeem 4glge esteemlge revolution 4gmicromax a70spice mi700 , commitva link n700 and morewsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 a "and more" można kliknąć??czy to w tej samej linii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 tak w jednej linijce jest tz. nie moge dać na samo "end more" ale klikne i napisze co i jakdałem pierwszą pozycje w listy i "zflaszowało cwm recovery z powodzeniem" klliknołem na backup i potwierdziłem nazwe pliku (OK).Fon sie wyłączył 2-3 min temu i milczy...włączyć go...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 już wiem:RecoweryGdy masz Recovery Manager zainstalowany musisz flash obraz niestandardowy odzyskiwania z niego w celu uruchomienia do odzyskiwania clockworkmod i flashROM stockowy.Jeśli planujesz flash podpisany ROM (ROM STOCK), który jest oficjalnym ALCATEL, należy użyć podpisany obraz odzyskiwania recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908-unsigned.zipJeśli planujesz flash niepodpisany ROM (Custom ROM), który jest nieoficjalne, należy użyć niepodpisany obraz odzyskiwania recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908-update_signed.zipTo są jedynie odmiany recovery (to co już masz zainstalowane)sorry że po polskiemu a nie po polsku ale ja też się uczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 dobra mam ten recovery menager v0.37b.apk.Odpalam (wyskakuje że uzyskał uprawnienia admninistratora)i mam 3 zakłdki "about" firmware" i "recowery".Czy mam dać na backup current firmware w zakładce firmware...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 już wiem:RecoweryGdy masz Recovery Manager zainstalowany musisz flash obraz niestandardowy odzyskiwania z niego w celu uruchomienia do odzyskiwania clockworkmod i flashROM stockowy.Jeśli planujesz flash podpisany ROM (ROM STOCK), który jest oficjalnym ALCATEL, należy użyć podpisany obraz odzyskiwania recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908-unsigned.zipJeśli planujesz flash niepodpisany ROM (Custom ROM), który jest nieoficjalne, należy użyć niepodpisany obraz odzyskiwania recovery-clockwork-4.0.1.5-ot908-update_signed.zipTo są jedynie odmiany recovery (to co już masz zainstalowane)sorry że po polskiemu a nie po polsku ale ja też się uczę nie myl kolegi signed - oficjalny ROM, unsigned - nieoficjalnydobra mam ten recovery menager v0.37b.apk.Odpalam (wyskakuje że uzyskał uprawnienia admninistratora)i mam 3 zakłdki "about" firmware" i "recowery".Czy mam dać na backup current firmware w zakładce firmware...?pobierz plik od aloisy z końcówką signed, wejdź w zakładkę recovery tam powinieneś mieć opcję, aby wgrać z pliku. A jak nie wiesz co dalej zrobić, to napisz, jakie opcje masz w zakładce recovery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam allPrzed instalacją romu musze zrobić kopie zapasową...tylko jak to zrobić i gdzie ona sie zapisze...(bo chcał bym sobie to zgrać na wszelki wypadek)W Rom menager premium v5.0.1.1 jest opcja "zrób backup romu" klikam i wyskakuje żeby potwierdzić (nazwe pliku z dzisiejszą datą)daje ok i fonik sie wyłącza i nie można go włączyć!Dlaczego?Grzesiu w menager Recovery pod zakładką "Recovery" są 3 opcje:-install Recovery-download Recovery-reboot intro Recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 pobierz plik od aloisy z końcówką signed, wejdź w zakładkę recovery tam powinieneś mieć opcję, aby wgrać z pliku. A jak nie wiesz co dalej zrobić, to napisz, jakie opcje masz w zakładce recoveryTak jak Grzegorz napisał:Ściągnij recovery następnie plik update signed później przejdź w tryb recover (ten ściągnięty przez zemnie jest spreparowany podobno), następnie instal zip, lub zainstaluj zip z SD - wybierz plik update signed i restart - teraz powinno dać się zrobić backup 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
smiglo24
cześć koledzy!
Jak w temacie,czy sie da spolszczyć 908 w 100%.Próbowałem to zrobić poprzez Morelocale 2 ale spolszcza niewielką część telefonu.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.
pozdo!
alcatel one touch 908f firmavare version 2.2.2
Top użytkownicy dla tego pytania
41
34
27
2
Popularne dni
14 Sie
42
16 Sie
40
15 Sie
12
13 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
smiglo24 41 odpowiedzi
Grzesiek95112 34 odpowiedzi
aloisy 27 odpowiedzi
klimi 2 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sie 2012
42 odpowiedzi
16 Sie 2012
40 odpowiedzi
15 Sie 2012
12 odpowiedzi
13 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
aloisy
Po wielu badaniach odkryłem, mało informacji o rootowaniu tego telefonu, wydawało się jakby to było jak znalezienie igły w stogu siana. To doprowadziło mnie do wszelakiego rodzaju prób różnych Aplikac
Grzesiek95112
Z tego co wiem to najlepiej zainstalować na nowo ROM. Cyanogenmod nie znalazłem, może pojawi się w przyszłości. Najlepiej poszukać w internecie stockowy rom z językiem polskim i wgrać go.
aloisy
Ale czy da rade wgrać oryginalne oprogramowanie bez roota?? RUU w HTCku da radę tak samo jak rom od samsunga przez odina. Co do alcatela to przyznam szczeże że od 15lat nie miałem żadnego wręku
104 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi