smiglo24 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 cześć koledzy!Jak w temacie,czy sie da spolszczyć 908 w 100%.Próbowałem to zrobić poprzez Morelocale 2 ale spolszcza niewielką część telefonu.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.pozdo!alcatel one touch 908f firmavare version 2.2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Z tego co wiem to najlepiej zainstalować na nowo ROM. Cyanogenmod nie znalazłem, może pojawi się w przyszłości. Najlepiej poszukać w internecie stockowy rom z językiem polskim i wgrać go. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ale czy da rade wgrać oryginalne oprogramowanie bez roota?? RUU w HTCku da radę tak samo jak rom od samsunga przez odina. Co do alcatela to przyznam szczeże że od 15lat nie miałem żadnego wręku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Kuzyn lubi alcatele i szczerze to tylko jego alcatele miałem w ręku. Aby wgrać na niego cokolwiek innego trzeba mieć roota i CWM. Znalazłem na niego tylko jeden custom rom i chyba nie bazowany na cyanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Żeby wgrać coś innego... ale ja zadałem pytanie czy wgranie oryginału wymaga roota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Wymaga roota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 To automatycznie nasuwa pytanie czy traci się gwarancję i czy kolega smiglo24 ma roota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 mam rota ale nie wiem co to jest cwm...?angielski u mnie mniej niż zero takze czy ktoś mógłby mi pomóc w instalacji rooma...?dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ClockWorkMod - jest to program, dzięki któremu możesz stworzyć kopię zapasową systemu, a także przywrócić ją spowrotem. Program potrafi instalować też zmodyfikowane ROMy w postaci pliku zip. Dzięki temu programowi możesz wgrać stockowy(ten od producenta) system.Jak zainstalować na Twój telefon:Na xda ktoś wrzucił stockowy ROM.Na dole pierwszego postu są załączone pliki. Ściągnij wszystkie.Zainstaluj Recovery manager.Jeśli chcesz zainstalować nieoficjalny ROM to Twoim recovery będzie plik z końcówką signed, jeśli nieoficjalny to unsigned.Używając Recovery manager zainstaluj wybrane w punkcie 4 recovery.Do CWM możesz się dostać używając recovery manager. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 pobrałem cwm i mam pytaniie którą z tych aplikacji mam zainstalować do zrobienia kopii zapasowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Skąd masz te pliki? Pobrałeś i zainstalowałeś recovery manager? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 zainstalowałem coś takiego nacisnołem start i wyskoczyło mi te okienko u góry.Co dalej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Recovery manager zainstalowałeś na telefonie? Chodzi mi o ten plik .apkPrzenosisz na telefon i instalujesz menadżerem plików np. Astro(można ściągnąć w Google Play) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Może lepiej to: rom manager Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Nie wiem czy będzie działało z tym telefonem. Ja to opisałem tak jak to ktoś napisał na xda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Spoko staram się tylko pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ja nie krzyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 to mi wyskakuje po uruchomieniu recovery menagersorry!the aplicacion recowery menager (process com.podtwo.recowery menager)has stopped unexpectedly.please try again.zainstalowałem też room menagera ale on twierdzi że nie mam zroorowanego fona a przeciesz mam ikonke super user.rootowałem w super one click...nieszczesny alcatel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 A w superuser da się u Ciebie dodać ręcznie tą aplikację? Uruchom ponownie telefon, może pomoże. Aplikacja powinna pytać o uprawnienia roota, jak nie pyta to domyślam się, że masz coś z rootem źle zrobione, zrób jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 chyba super one click nie daje rady zrootowac,bo nie moge odinstalować programów od operatora np facebooka.Wydaje mi sie że powinno dać rade wywalić wszystko co mie sie podoba na zrootowanym fonie...chyba że sie myle!Znacie może inną metode jak zrootować fona?a i w super user nie mam opcji do dodania aplikacji... i chciałem zaktualizować plik su vnull w super user.Znalazło aktualizacje ale nie chce sie zainstalować gdyż "uzyskanie dostępu do uprawnień administratora ...porażka!Tak mi wyskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Sprawdź tą aplikację. Jeśli nie zadziała to Super one click powinien być otwierany PPM "Uruchom jako administrator". Zobacz tą wersję SuperOneClick, do tego te i te sterowniki. W telefonie musisz mieć włączone debugowanie USB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Po wielu badaniach odkryłem, mało informacji o rootowaniu tego telefonu,wydawało się jakby to było jak znalezienie igły w stogu siana.To doprowadziło mnie do wszelakiego rodzaju prób różnych Aplikacji rzekomo do rootowania, próbowałemi próbowałem, ale żaden nie nadawał się do pracy.- Próbował Z4root nie rootował- Próbowałem wiele innych, takich jak Powszechnej AndRoot, ale wynik ... bez roota- Próbował ostatni Gingerbreak V.1.2, Ten będzie działać na OT-908 ze starym firmware ust FRG83G.v61S-0)Jednak nie rootował mojego Alcatel OT-908 ponieważ miał najnowsze oprogramowanie (FRG83G.v63N-0)Aby to działało musisz użyć SuperOneClick, czytaj poniżej na how-to.KROK 1:Włącz USB Debugging w Twoim telefonie:(w menu, a następnie Ustawienia, a następnie programy, a następnie rozwoju, a następnie upewnienie się, że debugowanie USB jest włączony).KROK 2:Musisz mieć zainstalowane sterowniki ADB.ADB-Drivers.zipKROK 3:Musisz mieć zainstalowany sterowniki USB ALCATEL QUALCOMM.ALCATEL_-_QUALCOMM_-_Usb_Drivers.zipKROK 4:Pobierz i rozpakuj najnowszą wersję SuperOneClick.Wersja, która kiedyś była SuperOneClick v2.2,SuperOneClickv2.2-ShortFuse.zipKońcowy etap:Po zainstalowaniu sterowników ADB i QUALCOMM. sterowniki USB są zainstalowane, możesz po prostu naciąć prawy przycisk myszki na SuperOneClick.exe uruchom jako administrator(Ważne, uruchom jako administrator!)A kiedy SuperOneClick się otworzy, wystarczy nacisnąć przycisk główny, a proces rootowania powinna rozpocząć się automatyczniei tylko czekać, aż wszystko się skończy i dostaniesz wiadomość, jeśli zostanie on udany.Program zapyta, aby zainstalować BusyBox. (Opcjonalnie)Gratulacje, jesteś teraz wyposażony w zrootowany telefon, i powinieneś mieć dostęp do superuser na telefonie Android oraz liście programów.Jeśli nie ......ALTERNATYWNY KROK:Przejdź telefon w trybie przywracania;Będziesz musiał wyłączyć telefon upewnić się, że jest wyłączony,włącz ją trzymając POWER + VOLUME DOWN i trzymając jeaż zostanie wyświetlony ekran recoveryJak tylko ekran świeci i widać światła, naciśnij przycisk HOME i jesteś w trybie odzyskiwaniaszybko podłączyć telefon do komputera portu USB.Jest to miejsce gdzie sterowniki muszą zostać zainstalowane.Jeśli nie masz zainstalowanego ADB i i ALCATEL Sterowniki Windows będą w tym momencie zapytania o sterowniki i powinno po prostu pozwolić systemowi Windows spróbować znaleźć online, sterownik, niech to wyszuka i w większości przypadków to jest wszystko, czego potrzebujesz. Jeśli nadal nie rozpoznaje wszystkich sterowników należy wskazać na folder ADB i SuperOneClick lub w rozpakowany folder ADB i sterownikami oraz ALCATEL QUALCOMM USB w folderze Drivers.Po ADB i zainstalowaniu sterowników QUALCOMM. sterowniki USB są zainstalowane, możesz po prostu nacisąć prawy przycisk myszki na SuperOneClick.exe uruchom jako administrator(Ważne, uruchom jako administrator!)To ważne, aby zrobić to zaraz po uruchomieniu, czy program superoneclick może zawiesić się Próbowałem wiele razy i jestem pewien, tego, kiedy pracował, więc zaraz po włączeniu go na drodze recovery.(Power + volume down, aż ekran zacznie świecić się, zwolnij i wciśnij HOME)Zaraz po tym jak zrobili to krótką procedurę poprawnie można go podłączyć do portu USB w komputerze i szybko otworzyć superoneclick ust nacisnąć prawy przycisk myszki na otworzyć jako administrator)i szybko naciśnij przycisk ROOT. (Zrób to bardzo szybko, bo jak czekasz zbyt długo nie będzie działać)Zostanie wyświetlony uruchamianie wiele zadań i kiedy zakończony będzie wyświetlać, że to koniec, a telefon jest zrootowany.Może zapytać Cię, czy chcesz zainstalować busybox, można wybraćtak lub nie, ale polecam po prostu mieć go zainstalowanego może to stanie się łatwiejsze dla Ciebie w przyszłości, jeśli masz zamiar zrobić więcej niż tylko rootowania telefonu.To wszystko.Pomoc by google translator 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Z tego tematu na xda korzystam i z tego dałem mu linki, ale nie wpadłem na to, aby to przetłumaczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Kolega pisał że słabo u niego z angielskim. U mnie też ale z pomocą GG translator się jakoś udało. Nie jest to idealne tłumaczenie, ale zależało mi na szybkości i sensie wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek95112 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Poszukałem trochę w internecie i kilka osób mówiło, że gingerbreak im zadziałał. Zawsze warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smiglo24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Nic nie pomaga...robie wedle instrukcji!sterowniki ma wszystkie!(niby rootuje ale recovery menager nie śmiga)A jeśli chodzi o ekran recovery to trzymam klawisz włączania i przyciszania , zapalają sie home i ta strzałeczka w lewo i opcje ale ekran jest cały czas czarny nawet po dotknięciu home,podłączam usb (jakszybciej jak moge)uruchamiam Super One Click (jako admin) i wiesza sie Super OC... Mam takie dwa pytania:1 jak wyjść z trybu recowery (ja wyjołem baterie)2 po unroocie powinna zniknąć ikonka super user?(mnie nie znika)psUSB Debugging oczywiście włączoneps1da sie z tego wywnioskować czy root sie udał...Bo nic on nie dał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
smiglo24
cześć koledzy!
Jak w temacie,czy sie da spolszczyć 908 w 100%.Próbowałem to zrobić poprzez Morelocale 2 ale spolszcza niewielką część telefonu.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.
pozdo!
alcatel one touch 908f firmavare version 2.2.2
Top użytkownicy dla tego pytania
41
34
27
2
Popularne dni
14 Sie
42
16 Sie
40
15 Sie
12
13 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
smiglo24 41 odpowiedzi
Grzesiek95112 34 odpowiedzi
aloisy 27 odpowiedzi
klimi 2 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sie 2012
42 odpowiedzi
16 Sie 2012
40 odpowiedzi
15 Sie 2012
12 odpowiedzi
13 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
aloisy
Po wielu badaniach odkryłem, mało informacji o rootowaniu tego telefonu, wydawało się jakby to było jak znalezienie igły w stogu siana. To doprowadziło mnie do wszelakiego rodzaju prób różnych Aplikac
Grzesiek95112
Z tego co wiem to najlepiej zainstalować na nowo ROM. Cyanogenmod nie znalazłem, może pojawi się w przyszłości. Najlepiej poszukać w internecie stockowy rom z językiem polskim i wgrać go.
aloisy
Ale czy da rade wgrać oryginalne oprogramowanie bez roota?? RUU w HTCku da radę tak samo jak rom od samsunga przez odina. Co do alcatela to przyznam szczeże że od 15lat nie miałem żadnego wręku
104 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi