NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak usunąć Chińskiego ROOT-a, a zainstalować SuperSU [Podmiana aplikacji !!!] W tym poradniku opiszę sposób usunięcia Chińskiego ROOT-a. A zastąpicie ją standardową aplikacją SuperSU. Metodę wykonuje się z pozycji telefonu. Działa na większości telefonów. Wymagania Terminal Emulator Plik do aplikacji Kingo ROOT [KingUser] Replace_Kinguser_with_SuperSU-v2.4.zip Plik do aplikacji Vroot Replace_vRoot_with_SuperSu_v2.1.zip Instrukcja: Instalujemy aplikację z Google Play "Terminal Emulator" Pobieramy interesujący nas plik do podmiany ROOT-a Plik pobrany wypakowujemy [Folderze winny być 4 pliki] Folder "mrw" przenosimy na interal sdcard [Pamięć wewnętrzną urządzenia] Następnie odpal Terminal Emulator i wpisz:su [przyznaj prawa ROOT-a]sh / sdcard/mrw/root.sh Po ukończeniu zaktualizuj binary, potem wykonaj reboot To było by na tyle . Ważne Plik z root-em musi być na pamięci urządzenia, jeżeli inna jest nazwa pamięci niż sdcard, to wpisz taką jaką wskazuje ci eksplorator w telefonie Jak już nadmieniłem działa na większości urządzeń Usuwa w całości chińskie odpowiedniki ROOT-a. oryginalny wątek: http://www.w0lfdroid.com/2015/05/How-to-Remove-Replace-KingUser-KingRoot-with-SuperSU.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Na LG P710 z czystym Androidem 4.4.2 KK (V20C) nie udało się jeszcze zaktualizować SuperSU, binary, przez co dalej nie mogę podmienić KingRoot na SuperSU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 W dużej ilości przypadków tak jest niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Dzięki za informację. No to w takim razie, zostaję przy KingoRoot, który to też działa jak powinien działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 przeciez jest 20c z rootem...wystarczy pobrac z TWRP i wgrac od razu gotowa paczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PavelOS Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Miałem V20C z rootem, ale system nie przekonał mnie, gdyż animacje przejścia między oknami, są dość często "lagujące" . Bateria trzyma zdecydowanie dłużej, niż na V20A, ale jednak wróciłem do V10J gdzie to system działa płynnie. Gdyby nie to, że animacje "lagują" pewnie pozostałbym przy V20C. Szukałem sposobu, jak pozbyć się tych lagów, żeby telefon w końcu zaczął płynnie działać, jak JellyBean, ale nie znalazłem, choć kilka sposobów stosowałem, lecz bez skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Hmm. Te LG tak mają. Możesz powyrzucać zbędne aplikacje, ale to dobry sposób na krótką metę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 3 godziny temu, NeoCM napisał: Hmm. Te LG tak mają. Możesz powyrzucać zbędne aplikacje, ale to dobry sposób na krótką metę. dziwne ze mi nic nie lagowało od roku hehe 3 godziny temu, paweeloss napisał: Miałem V20C z rootem, ale system nie przekonał mnie, gdyż animacje przejścia między oknami, są dość często "lagujące" . Bateria trzyma zdecydowanie dłużej, niż na V20A, ale jednak wróciłem do V10J gdzie to system działa płynnie. Gdyby nie to, że animacje "lagują" pewnie pozostałbym przy V20C. Szukałem sposobu, jak pozbyć się tych lagów, żeby telefon w końcu zaczął płynnie działać, jak JellyBean, ale nie znalazłem, choć kilka sposobów stosowałem, lecz bez skutku. jak instalujesz byle g, nie dbasz o czystość systemu to sie dziwisz? mam obok 20c i zero problemu, a sporo poinstalowane aplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakula4 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Edit: Za każdym razem, kiedy wpisuję su wyskakuje mi not found. Nawet po rozpakowaniu roota. A w kodzie pełno "No such file or directory" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Na pewno ta chińska aplikacja zrobiła poprawnie roota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi