NeoCM Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) [Samsung Galaxy S III] CyanogenMod 13 - Oficjalna wersja !!! Oficjalny wątek poświęcony najnowszej wersji CM 13 dla posiadaczy Galaxy S III ROOT CWM/ TWRP - najnowsze Pobieramy ROM i Gapps Przenosimy pliki na telefon lub na sdcard Wchodzimy w custom recovery Wykonujemy pełne WIPE Instalujemy ROM i Gapps Reboot ROM: https://download.cyanogenmod.org/?device=i9300 Gapps: http://cyanmod.pl/gapps Zalecane recovery https://download.cyanogenmod.org/get/jenkins/139738/cm-13.0-20151218-NIGHTLY-i9300-recovery.img Edytowane 20 Września 2016 przez Gabi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bardock Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 czy tylko u mnie gapps powoduje problemy ? po wgraniu gapps telefon ciągle inicjuje aplikacje i się restartuje, najpierw 92 aplikacje, a potem w kółko mieli 22 aplikacje. Wgralem bez gapps i system ruszył. Jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 napewno instalowałeś dobre gapps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bardock Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 40 minut temu, DaRkShAdOw napisał: napewno instalowałeś dobre gapps? gapps 13 z linku powyżej. plik "open_gapps-arm-6.0-nano-20151207" edit1 Próbowałem wgrać jeszcze raz system ale wywala błędy. Zmieniłem karte pamięci i na chwile pomogło ale telefon i tak zatrzymuje sie na logu samsunga. Zmieniłem recovery i ono w ogóle nie chce wgrać gappsa. Telefon i tak staje ciagle na logu samsunga. edit2 coś jest z tym romem nie tak, ROM CM11 i gapps 11 łyknęło bez problemu. Niestety telefon wciąż zatrzymuje sie na logu samsunga ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Spróbuj inne Gappsy choćby te z linku: http://forum.xda-developers.com/android/software/tk-gapps-t3116347 powinny pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bardock Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 obawiam się, że telefon jest już uwalony... co nie wgram to wisi na logu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nic nie uwaliłeś. Wystarczy, że Odinem wgrasz stocka i jeszcze raz zaczniesz procedurę na nowo wgrywania Custom ROM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Odzyskasz telefon za pomocą tego poradnika. Zainstaluj ponownie bez paczki gapps i sprawdź czy się uruchomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrk Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam, gdy instaluje gapps ciągle mam niekończące się aktualizacje, zrobilem wipe do orginalnego stanu telefonu zainstalowalem CM13, wszystko działa lecz gdy chcę zainstalować gapps nic się nie dzieje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_46 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam. Jak widać jestem tu nowym użytkownikiem i zaczynam swoje pierwsze kroki z wgrywaniem CM więc proszę o wyrozumiałość. Mam takie pytanie posiadam S3 z oryginalnym androidem 4.3 i chciałbym właśnie wgrać tego CM13. Moje pytanie jest takie w pierwszym kroku muszę zrotowować telefon, później mam ściągnąć room i na końcu gapsy przez recovery wgrać? W takiej to kolejności mam zrobić czy jeszcze coś dodatkowo mam wgrać na telefon? Czy to wystarczy? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakos12 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Mam to samo co kolega. jeszcze tak zapytam, kolego ile masz %bateri? Dodam jeszcze ze po optimizing 8 for 22 nastepnie jest firemwork i resetuje sie do loga 18 minut temu, Krzysiek_46 napisał: Witam. Jak widać jestem tu nowym użytkownikiem i zaczynam swoje pierwsze kroki z wgrywaniem CM więc proszę o wyrozumiałość. Mam takie pytanie posiadam S3 z oryginalnym androidem 4.3 i chciałbym właśnie wgrać tego CM13. Moje pytanie jest takie w pierwszym kroku muszę zrotowować telefon, później mam ściągnąć room i na końcu gapsy przez recovery wgrać? W takiej to kolejności mam zrobić czy jeszcze coś dodatkowo mam wgrać na telefon? Czy to wystarczy? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Tak, dkoladnie jak mowisz. ale musisz recovery zmienic na philz_tou programem odin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_46 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Czyli zamiast recovery mam wgrać philz_tou? Czy dobrze zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0boszczek Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Wszystko okej. Telefon działa nawet dość szybko. Problemami, które póki co zauważyłem jest to, że nie mogę zaimportować kontaktów z SIM chociaż jest taka możliwość ale wyświetla się brak kontaktów oraz co jakiś czas ekran zaczyna migać co jest dość uciążliwe ;/ Dalej nie mogę wysyłać filmów przez Snapchat oraz udostępniać ich na Facebooku oraz Instagramie. Ktoś wie może jak to naprawić czy tak już po prostu jest? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 @Pr0boszczek z dnia na dzień będzie coraz lepiej Problem z paczkami gapps to standart związany z najnowszym Androidem. Trzeba próbować z różnymi wersjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Mi tak samo gappsy od Was nie chciały ruszyć ale dorwałem inne i przeszło. Na razie zauważyłem brak roota - nie mogę wejść na kartę SD po przez menadżera. Ekran miga. Czy to przy podgłaśnianiu czy zciszaniu dźwięków. Po przez próbę zmian w ustawieniach. Potrafi nawet być cały czas czarny Bateria trzyma jak oszalała. Przy CM11 rozładowywał się szybko. Potrafił przez noc Na CM13 nie spadło kompletnie nic Czekam na update, które poprawią działanie systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_46 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Mam takie pytanie rooma mam wrzucić na kartę sd spakowanego zip rozpakowanego? Wrzuciłem spakowanego i wogóle w recovery mi go nie wykrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 2 minuty temu, Krzysiek_46 napisał: Mam takie pytanie rooma mam wrzucić na kartę sd spakowanego zip rozpakowanego? Wrzuciłem spakowanego i wogóle w recovery mi go nie wykrywa. Obojętnie gdzie go wrzucisz. Wszystkie archiwa muszą być spakowane. Czyli ich nie wypakowujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_46 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Wrzuciłem normalnie na karte SD ale po prostu mi nie wykrywa tego pliku. Mam do jakiegoś specjalnego archiwum to wrzucić albo coś ? Mam wrażenie jakby mi plików z karty nie czytało tylko z telefonu samego ;/ Mogę tego rooma wrzucic na telefon zamiast karty pamięci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 możesz też zsideloadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_46 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Jednak widzi karte tylko w pliku Choose zip from/ storage/sdcard1. Mogę z tego instalować czy musi być w Chose zip from/sdcard ? PS: Room zainstalowany i wszystko śmiga jak należy tylko gaapsy nie działają ;/ Dodatkowo w niektórych opcjach tak jak ktoś pisał wyżej miga obraz. Ogólnie room działa dość szybko, nie zauważyłem na razie żadnych zawiech albo coś podobnego. Polecam przetestować niezdecydowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bardock Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 telefon uratowany Na początku przeraziłem się bo po wyłączeniu telefon sam się włączał i uruchamiał recorvery. Wgrałem stocka odinem. Co do reszty to widzę, że inni też mieli problemy w tym romie z gapps, root, miganiem, importem kontaktów (root na karte SD). Czekam na ewentualne poprawki Zwróciłem uwagę, że teraz mój stockowy andek 4.3 gdy jest nieużywany pożera prawie zerową ilość baterii, nie to co archidroid cm12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Witam! Mam pytanie jaka musi być wersja philztouch,cwm lub twrp tak aby sflaszować cm i gappsy bez problemu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 @dominiksme najnowsza wersja oczywiście recovery. W temacie jest podane odpowiednie do tej wersji oprogramowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiksme Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 @Pawliniak dzięki za info nie zauważyłem tego zalecanego recovery a jeszcze jedno pytanie jak sflaszować to recovery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Przez odina w sekcji "AP" Odin3_v3.09.zip W razie problemów z komunikacją niżej poradnik instalacji stock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi