Skocz do zawartości
  • 0

[Manta 713 QCE] Wolno działa.

Piotrek82

Pytanie

Dzień dobry wszystkim, jestem tu nowy i z góry przepraszam za błędy.
Proszę o pomoc z tabletem wymienionym w temacie. Urządzenie strasznie wolno działa po zrootowaniu i usunięciu zbędnego syfu sytuacja bez zmian. Program cpu-z pokazuje, że pracują tylko dwa z czterech rdzeni. Prosiłbym o jakiś alternatywny soft do tego ustrojstwa i instrukcję wgrania. Dodam, że menu downloadingu jest po chińsku i nie mogę się połapać. Podsyłam fotki z programu i owego menu.

post-79189-0-29471300-1445010296_thumb.j

post-79189-0-85642300-1445010299.png

post-79189-0-02518900-1445010316_thumb.p

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cały zbędny syf został usunięty po zrobieniu roota, niestety nic to nie dało. otwarcie internetu graniczy z cudem. Pisałem do manty i uzyskałem odpowiedź, że to wina softu. Niestety na prośbę o podesłanie owego romu nigdy nie uzyskałem już odpowiedzi.

• 0

Cały zbędny syf został usunięty po zrobieniu roota, niestety nic to nie dało. otwarcie internetu graniczy z cudem. Pisałem do manty i uzyskałem odpowiedź, że to wina softu. Niestety na prośbę o podesłanie owego romu nigdy nie uzyskałem już odpowiedzi.

Możesz jeszcze spróbować aplikacji seeder, sdmaid i no frills.

Tą ostatnią podkręcić procesor.

Może coś pomoże

• 0

@Zacksu22 na stockowym kernelu nic nie podkreci

• 0

Wiesz takie chińczyki jak manta, to niema co się spodziewać jakiegoś supportu ze strony zarówno producenta jak i deweloperów. Coś się zepsuje-serwis, bo softa nie wgrasz..

• 0

@Zacksu22 na stockowym kernelu nic nie podkreci

Gówno prawda.

Zawsze może zwiększyć minimalne taktowanie procesora z no 200 na 400mhz. I ustawić performance.

Także podkręci.

Tylko maksymalnego taktowania nie zmieni .

Zdążyłem się zorientować, ale może jakiś rom z urządzenia z podobną płytą. W końcy jakoś Antka wgrali, to może i da się go zmienić.

Nie kombinuj tak to na dobre uwalisz ten tablet.

Niestety, nie ma custom Romów na ten tablet.

O oryginalny ciężko, bo nawet na forum manty nie widziałem.

A o wgrywaniu stocka z innego modelu zapomnji.

To zawsze kończy sie brickiem w przypadku tabletów.

W niektórych smartfonach się dało.

Ale to tylko wyjątki.

• 0

A ja dodam cos od siebie jezeli chodzi o brak pracy rdzeni (testowane na mojej zetce) jezeli telefon byl w stanie spoczynku to 3rdzenie nie dzialaly .. Zaczely dzialac jak klikalem w ekran i przewijalem w dol i do gory jak glupi

Mozliwe ze u Cb jest tak samo :)

• 0

@Piotrek82 chyba wszędzie tak jest, że cz\ęść rdzeniów jest uśpiona a część pracuje, dzięki temu bateria starcza na dużej ;)

spróbuj odpalic coś bardzo wymagającego i odpalić od razu cpu-z, założe się że wszytskie rdzenie będą pracować ;)