aloisy Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 WSZYSTKO ROBISZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !Nie odpowiadam za żadne uszkodzenia.Odblokowanie Bootloadera = UTRATA GWARANCJI Po ostatniej aktualizacji do JellyBean od LG jest możliwość odblokowania bootloadera ! Ważne ! Po instalacji oficjalnej aktualizacji JB, upewnij się, że masz kartę SIM w telefonie i miej włączony telefon przez co najmniej 30 minut. Sprawdzone, telefon musi być w stanie działania od dłuższego czasu.Upewnij się, że masz włączone Debugowanie USB (Ustawienia -> Opcje dla programistów)Pobierz i wypakuj:L9-UnlockTool-v01.zipUruchom START.bat i postępuj zgodnie ze wskazówkami na ekranie. Jak zrobić ROOT po odblokowaniu bootloadera?Wgrać ten plik przez CWM (przez użycie opcji Install zip from sdcard) :UPDATE-SuperSU-v1.25.zip Ponoć istnieje już możliwość zablokowania bootloadera - ale nie chcę wprowadzać w błąd. ps. mój telefon już jest wolny 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky92 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Mam zainstalowane sterowniki fastboot i lg united. Gdy chce odblokowac bootloader telefon sie restartuje i tyle:( Czemu tak moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Na telefonie musi być android JB i telefon musi działać przynajmniej 30min. Jest to napisane Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky92 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Tak wiem o tym, mam soft v20b, Pasmo podstawowe L6260_Modem_SIC__01.1230.00 i czekalem ponad 2 godziny;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Program pobrałeś z tąd czy masz oryginalne LG? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky92 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Soft pobralem z innej strony v20b a programem probowalem i tym i z xda romtoolkit... Nie wiem co jest ze nie wejdzie w bootloadera;/Moj l9 jest chyba nie do odblokowania:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ja też miałem soft z innej strony i musiałem przeinstalować. Pobieżnie soft z tej strony, a raczej nie będzie problemu z odblokowaniem. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky92 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Wow udalo sie;o Nie przeinstalowywalem nic tylko podlaczylem tel do ladowania, naladowal sie do 100% i dzialal 10 godzin i poszlo. Az sam nie moge uwierzyc, no ale nic odblokowany;D Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaMb Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A u mnie nadal nic Mimo czekania, czy 3 min, czy kilka godzin... telefon wykonuje zwyczajny restart przy wybraniu opcji 1. unlock bootloader. Ktos ma jakies pomysły ? Może mam L9tke inną niż wszystkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 10 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Mimo czekania, czy 3 min, czy kilka godzin...Napisane jest że telefon musi działać przynajmniej 30min. To jest najczęstszą przyczyną nie działania programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaMb Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Przepraszam, literówka... nie wazne czy czekam ponad 30 min czy ponad 2 godziny... nadal nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 JB tylko ten system jest do odblokowania. Dodam jeszcze że twatowanw było to na 20A wiec może taki zainstaluj. Sent from my LG-P760 using Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latian Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 V20A ale dla jakiego Kraju ? bo nie dla Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 A właśnie że dla polski. Z tego co się orientuje to w każdej sieci wyszła ta aktualizacja. Sent from my LG-P760 using Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziaku Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 mam v20c-260-01, brandowany od plusa. Mogę bezpiecznie odblokować bootloadera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Chyba tak. Ponoć działa to na romach od 20A do 20C - więc się łapiesz. ps. podaj info jak zrobisz czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefik Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Witam bawię się już 3 dni, dalej nie mogę odblować bootloadera zmieniłem soft z 20H na 20C plusa i zawsze jest to samo czekam od 30 min do kilku godzin i cały czas to samo Restart i pulpit telefonu, macie może jakiś pomysł.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Program stoi i nie reaguje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefik Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Program przechodzi dalej a telefon się restartuje, i wraca do systemu nie przechodzi w tryb awaryjny, i niema możliwości odblokowanie bootloadera, z tego co wiem to jest dość powszechny problem ale nie znalazłem żadnego rozwiąznia na ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Wgraj nowszy rom 20A Ja z 4X HD też kombinowałem ... (l9 miałem odblokowany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefik Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 mam 20C za instalowany aktuanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 A program ma ustawienia administratora? I czy telefon jest zrootowany? Sent from my LG-P760 using Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefik Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 telefon jest zrotowany program działo w trybie administracyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Wieczorem zobaczę czy jest jakaś aktualizacja tematu. Liczę że jest. Sent from my LG-P760 using Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamamaly Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Skąd będę wiedzieć czy mój telefon już się odblokował? Edytowane 15 Grudnia 2013 przez aloisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi