Archie111 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam Nie długo chcę w praktyce przetestować niektóre info z forum zaczynając od sprawy zawartej w tytule Nie wiem jeszcze jaki to będzie smart(kupię jakiegoś szrota ) ale już teraz prosiłbym o informacje. Mianowicie gdy w ADB uruchomię tel w trybie fastboot i wgram recovery czy nie będzie to błąd, że urządzenie nie było wcześniej zrootowane?? Celem wszystkich działań ma być instalacja custom romu Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Możesz wgrać recovery i potem wgrać przez zip plik z rootem. O ile przejdzie. Bo to różnie bywa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Czyli najpierw lepiej zrobić root a potem resztę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Różnie to bywa, np na xperiach musisz najpierw zrootowac, na lg odblokować bootloader, a samsung ma odina to po cholere fastbpot xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Jeśli chodzi o samsungi to zrobiłbym to dla treningu --------------------------------------------------------------------------A xperie też mają chyba bootloader zablokowany, pomimo tego można je rootować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Jest odin i tar- po co kombinować.ponad to masz opisy ręcznych instalacji adb reboot bootloaderfastboot flash recovery recovery.img 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Jakbym miał robić sobie samsunga do użytku to pewnie, że odin jest prostszy, ale w wersji testowej tak dla praktyki ---------------------------------------------------------------------------Czytałem też na forum, że można wgrać root jednocześnie z cwm( tyczyło się to galaxy mini). Przez fastboot raczej by to nieprzeszło ( mam namyśli modele nie samsungowe )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Czemu? Jak wgrasz custom recovery, np w htc one x po odblokowaniu bt i wgraniu przez fastboota cwm możesz zrootować fona xDSam tak zrobiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Zaraz, zrobiłeś root przez fastboot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Wgrałem cwm'a przez fastboota a przez cwm zrootowałem ten pliczek z tematu na szybkiego roota na samsungi i nie tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 A, no a poza możliwością wgrania cwm co jeszcze może fastboot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Wpisz fastboot help ;DNie no serio, to możesz kopjować partycje, usuwać partycje, tworzyć, formatować, uruchomić telefon na nowo itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 hehe fastboot help, chyba umieszczę to w statusie Dobra ostatnie pytanie i można temat uznać za zakończony Czym różni się tryb fastboot od trybu bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Niczym xD poprostu na niektórych urządzeniach to tryb bootloader a na innych tryb fastboot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Aha i mamy jasność, bardzo dziękuje Ci @PeliKan oraz Tobie@NeoCM Pewnie jutro/dziś znowu coś naskrobię i będę wszystkich męczył Życzę dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Cox Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jest odin i tar- po co kombinować.ponad to masz opisy ręcznych instalacjiadb reboot bootloaderfastboot flash recovery recovery.imgWitam Nie długo chcę w praktyce przetestować niektóre info z forum zaczynając od sprawy zawartej w tytule Nie wiem jeszcze jaki to będzie smart(kupię jakiegoś szrota [emoji14] ) ale już teraz prosiłbym o informacje. Mianowicie gdy w ADB uruchomię tel w trybie fastboot i wgram recovery czy nie będzie to błąd, że urządzenie nie było wcześniej zrootowane?? Celem wszystkich działań ma być instalacja custom romu Z góry dziękuje Możesz wgrać recovery i potem wgrać przez zip plik z rootem. O ile przejdzie. Bo to różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 @up co to ma być? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi