Skuchacz Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 [Xperia M4 Aqua & Dual] Czyste Firmware/Stocki Nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenia, gdyż wszystkie modyfikacje robisz na własną odpowiedzialność! Legalna metoda! Nie zalecam jednak informowania serwisu o jej zastosowaniu. Powód do zerwania gwarancji. Xperia M4 Aqua (E2303) Device: Xperia M4 Aqua (E2303)CDA: 1294-4815Market: Central Europe 1Operator: Customized CE1Network: GENERICRelease: 26.1.A.2.99 / R5AAndroid OS: 5.0.2Size: 1.47 GB DOWNLOAD Xperia M4 Aqua (E2306) Device: Xperia M4 Aqua (E2306)CDA: 1294-3902Market: Generic LAMOperator: Customized GELNetwork: GENERICRelease: 26.1.A.2.99 / R5AAndroid OS: 5.0.2Size: 1.51 GB DOWNLOAD Xperia M4 Aqua Dual (E2312) Device: Xperia M4 Aqua dual (E2312)CDA: 1293-8829Market: SingaporeOperator: Customized SGNetwork: GENERICRelease: 26.1.B.1.85 / R8AAndroid OS: 5.0.2Size: 1.36 GB DOWNLOAD Xperia M4 Aqua Dual (E2333) Device: Xperia M4 Aqua dual (E2333)CDA: 1293-7732Market: FranceOperator: Customized FRNetwork: GENERICRelease: 26.1.B.1.85 / R6AAndroid OS: 5.0.2Size: 1.46 GB DOWNLOAD Xperia M4 Aqua (E2353) Device: Xperia M4 Aqua (E2353)CDA: 1293-8832Market: SingaporeOperator: Customized SGNetwork: GENERICRelease: 26.1.A.2.99 / R7AAndroid OS: 5.0.2Size: 1.50 GB DOWNLOAD Xperia M4 Aqua Dual (E2363) Device: Xperia M4 Aqua dual (E2363)CDA: 1295-2357Market: IndiaOperator: Customized INNetwork: GENERICRelease: 26.1.B.1.85 / R5AAndroid OS: 5.0.2Size: 1.40 GB DOWNLOAD 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard Amr Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 I co to niby ma być?Powstawiałeś linki do zawirusowanych downloaderów nie mających nic wspólnego z smartfonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 wszystko masz w SS'nie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raziol Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Cześć, Wiem że pewnie gdzieś na forum jest odpowiedź na moje pytanie ale myślę że dla innych uzytkownikow M4 Aqua tez sie przyda odpowiedz w jednym miejscu mianowicieCzy zainstalowanie czystego firmware Sony narusza gwarancję jeżeli mam telefon w Orange?Bardzo mnie denerwuje ilość apek z orange i chcialbym się ich pozbyć bez utraty gwarancji. Ogolnie chcialbym zrobic jak najwiecej wolnego miejsca na tel, mam nadzieje ze to najlepsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 to jest raczej powód do jej zerwania, możesz zawsze znowu wgrać stock od orange jeśli coś nie bedzie,ale.. po co gwarancja skoro wiesz jak zainstalować stock rom, a gwarancja w sumie obejmuje głównie oprogramowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raziol Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ok dzieki.myslalem ze gwarancja jest w Sonym na hardware tez(wykluczajac uszkodzenia spowodowane przez upadek) i ze w Sonym nie beda mieli problemu z firmware ich a nie orange. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 chodzi o to ze (chyba) karta gwarancyjna jest z orange i takiego firmware będą oczekiwali, jeśli tak nie będzie to znaczy że było coś grzebane i po gwarancji dlatego przed oddaniem trzeba wgrać spowrotem orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Chłopie... Wpisz w swoim Sony:*#*#7378423#*#*Następnie wejdź w Service Info > Configuration > Rooting Status i masz tam Bottloader unlock allowed...I tak: Yes = bez blokady... No = blokada Jeśli telefon jest zablokowany, to nawet samemu nic nie zrobisz... Będziesz musiał dawać telefon do Orange w celu zdjęcia blokady... I ja bym to zrobił jak najszybciej... Wgranie czystego firmware nie jest powodem do zerwania gwarancji, jednak... No jak napisałem... Nie powinno się o tym informować, a jeśli telefon jest z Orange, to bym nic nie zmieniał, dopóki jest blokada Bootloadera. Po wgraniu stocka mogą Ci nie odblokować chamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 @Skuchacz blokada bootloadera niema wpływu na wgrywanie stock rom, bo kernel jest ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 @Skuchacz blokada bootloadera niema wpływu na wgrywanie stock rom, bo kernel jest ten sam O tym to ja wiem... Ale tak jak wyżej napisałem chamy mogą potem nie odblokować Bootloadera Pamiętaj... To jest Orange... Oni mają swoje własne zasady, by tylko trochę im w kieszeni ciężaru przybyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 @Skuchacz bo on chciał zainstalować czystego stocka od sony, a mówisz że sam nic nie zrobi xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 @Skuchacz bo on chciał zainstalować czystego stocka od sony, a mówisz że sam nic nie zrobi xdMówię, żeby lepiej nic nie robił, bo wiesz, jaki jest Orange... [emoji14]Nic takiego nie napisałem przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Dobra ok, ale nie robmy offtopa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Dobra ok, ale nie robmy offtopaDokładnie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Witam, mam pytanie, posiadam telefon xperie m 4 aqua lecz bardzo irytuje mnie w nim imała ilość pamięci i to że aplikacje muszą mieć swoje pliki w pamięci telefonu..chce wrzucić roota żeby to zmienić i zaoszczędzić choć troszkę pamięci dla systemu..i teraz tak, w informacjach o telefonie numer kompilacji jest podane 26.1.A.2.167znalazłem w internecie plik o takiej nazwie E2303_26.1.A.2.167_CEczy to jest ta sama wersja androida łącznie z oryginalnymi aplikacjami operatora?czy jeżeli telefon by się uszkodził mechanicznie,(np głośnik czy coś) po wgraniu tego telefon by był jak z nowym systemem i mógł bym oddać go na gwarancje bez obaw że w serwisie zorientują się że był wgrany wcześniej root? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jeśli rootujesz telefon/ odblokowywujesz bootloader tracisz gwarancję... Niestety... Coś za coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 ehhmm, to chyba będę musiał się wstrzymać, telefon był już raz oddawany na gwarancje i nie chce ryzykować..może trafił mi się jakiś wadliwy.. dobrze, dziękuje za rozwianie moich wątpliwości ;Dpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich ze wsi Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Za pomocą jakiego programu wgrać tego androida? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Flashtool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich ze wsi Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 A jakie component'y wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 http://forum.cyanmod.pl/index.php?/topic/5403-Flash-stock-oraz-kerneli-w-telefonach-Sony tu jest opisane co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi