DaRkShAdOw Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 http://www.sammobile.com/firmwares/download/11709/I9100XXMS1_I9100OXAMS1_XEO/ proszę bardzo tylko musisz tam konto założyć żeby móc pobierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 OK . Udało mi sie wgrac stockowy system nastepnie CWM 6.0.2.9 i teraz stoje przed instalacja samego cm tylko jest taki problem ze gdy wchodzę w recovery i daje instal zip i chce wybrac opcje instalowania zipa z karty sd wywal mi bład jakis ;/ a gdy recznie chce odnaleźć plik na karcie wywala mi foldery z pamieci telefonu ;/ co mogłem zrobic nie tak ? Edit@. Chyba ze ta sie zainstalowac cm odinem w taki sposob jak stock i cwm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Nie tylko nie Odinem. Odinem CM nie zainstalujesz. Używasz do tego starego CWM. Potrzebny Ci jest Recovery KitKat Compatible lub nowsze Recovery i dopiero wtedy Ci się prawidłowo zainstaluje. Prawdopodobnie masz błąd Status 7 czyli nieprawidłowe Recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 to jaki CMW sie nada ? Edit. Jeśli będę musiał wgrywać nowe recovery to będę obecne musiał usunąć ? czy moge wgrac prosto to właściwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Jak wyżej pisałem CWM KitKat Compatible lub CWM 6.0.4.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Nic , dale stoję w martwym punkcie ;/ Niepotrafie znaleźć CWM 6.0.4.9 lub nowszego w formacie .tar tylko wszystko w zip ;/ ten CWM KitKat compatible tez nw jak zainstalować ;/ (ostatni system na telefonie by JB a nie KK ) PS. Na CWM 6.0.2.9 klikam install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> i tu dalej nie ide i wyskakuje powiadomienie E:can't mount /sdcard/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Bo bardzo dobrze, że CWM 6.0.4.9 jest w ZIP. Jego instalujesz przez to Recovery jakie masz obecnie czyli 6.0.0.2.9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Jak skoro w 6.0.2.9 nie moge wybrać pliku do zip tak jak wyzej pisałem "Na CWM 6.0.2.9 klikam install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> i tu dalej nie ide i wyskakuje powiadomienie E:can't mount /sdcard/ " w dodatku jak instaluje z tego tematu http://forum.cyanmod.pl/topic/1085-samsung-galaxy-s2-i9100-clockworkmod-recovery-6029/ cwm 6.0.2.9 to system nie wstaje ;/ (po logo samsung [z żółtym wykrzyknikiem ] widnieje czarny ekran ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 W takim przypadku wgraj od nowa stocka 2.3.6, a potem 4.1.2 z powiększoną partycją i na to Recovery Philz i dopiero Recovery KitKat Compatible lub CWM 6.0.4.9. Gdybyś nie mógł znaleźć odpowiednich plików, to mogę się podzielić bo mam takowe poza stockiem bo tutaj nie zuploaduję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 ło panie co pan do mnie gada ! xd (dobra żart) to bardzo bym prosił o podesłanie potrzebnych plików i jedynie co z tego nie rozumiem jak wgrać 4.1.2 z powiększoną partycją i na to Recovery Philz PS. Czy instalujac 2.3.6 muszę go konfigurować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Przy instalacji 2.3.6 nie musisz tego robić tylko robisz wyłączasz fona i tyle. Podobnie z 4.1.2 pomijasz konfigurację konta GMail, a tylko na chwilę ustawiasz język polski. Co do instalacji z powiększoną partycją to robisz jak jak z instalacją stocka podając w PDA ROM, a w PIT plik powiększający pamięć wewnętrzną. Po tej akcji zalecam formatowanie pamięci wewnętrznej. Philz Recovery: PhilZ-cwm6-XXMS1-OXA-4.53-signed.zip KitKat Compatible: CWM-KitKatCompatible-i9100.zip Plik pozwalający na powiększenie partycji: I9100_4GB_Data_1GB_System.pit Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wielkie dzieki za pliki jutro będę działał bo w wigilie nie chce mi sie przy tym siedzieć xd a 2.3.6 gdzie znajde ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 w Sammobile. Musisz się tam zarejestrować i pobierzesz oba stocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wybaczcie moja nieudolność ale tam sa same +4.x.x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Znalazłem tylko taki 2.3.6: http://chomikuj.pl/magic1982/Samsung/i9100+Galaxy+S2/2.3.6 Dla 4.1.2:http://chomikuj.pl/wwawer/Samsung/Galaxy+SII+GT-i9100/Android+4.1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Na Recovery Philz to samo dalej stoje na "install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> i tu dalej nie ide i wyskakuje powiadomienie E:can't mount /sdcard/ " nw co robic ? moze jakas lipna karta ? ale chyba nie sporo sam recovery sie zainstalował ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 moze zsideloaduj? (poradnik jest w cyanogenmod-poradniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Przenieś te dane na wewnętrzną pamięć i zobacz co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ok Panowie udało sie ! Wielkie dzięki każdemu ! Próbowałem rożnych rzeczy ale jednak okazało sie ze to tak karta nw co z nia nie tak było ale zmieniłem i wszystko sie udało i gra elegancko teraz ide sprawdzać co i jak z systemem . Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc każdemu Edit@ System śmiga elegancko wszystko działa tylko kart sd mi nie czyta tzn. w ustawieniach widnieje karta i jej zasoby itd. ale nie mogę ej używać i pisze ze jej nie mam ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 moze sformatuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 nic nie dało format przez pc i przez telefon nic nie daje ;/ Ps. mam dwie rożne karty na obu jest to samo ;/ jak ude mi sie 3 załatwić możne coś z tego bedziie Dodam jeszcze ze kara w menadżerze plików jest widoczna ale jak przyjdzie użyć aparatu nie da sie zrobić zdjęć (informacja o braku karty sd) rowniez nie mozna pobierac plikow ze stron internetowych EDIT@Jeszcze jedna informcja ,mianowicie jak podpinam telefon do pc mam tylko kartę sd a nie ma pamięci wewnętrznej ? Nw czy dobrze rozumiem ale z komunikatów wyglada to tak jakby telefon traktował karte sd jako pamiec wewnetrzna ale jak wyciągnie sie karte to nadal działa . EDIT@2 Juz naprawiłem problem tkwił w powiększenie partycji i tym pliku to tego zainstalowałem bez i działa ładnie dzieki wam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Może ktoś wie jak wyłączyć blokadę ekranu wzorem? W ustawieniach znalazłem tylko zmianę na inny rodzaj zabezpieczenia a nie widać opcji żeby całkowicie ją wyłączyć. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Nie masz takich opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitlex Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jesteś ustawiony jako administrator czy jako gość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi