DaRkShAdOw Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Też nie miałem takiej opcji na CM12.1. Nic nie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 @jogi109 apka od messengera zaaktualizowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvvzc Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Ja posiadam CM 12.1 na S2 i nie mam żadnych problemów wszystko działa tak jak trzeba. Aktualizuje tak raz na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi109 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 @jogi109 apka od messengera zaaktualizowana?Zaktualizowana.Miło by było żeby te dymki jednak się pojawił...czyli zostaje przeinstalowanie na nowo całego systemu, co jest równoznaczne z ponownym instalowaniem wszystkich aplikacji....?Znalazłem jeszcze, ze jak kliknę w pomarańczową ikonkę podczas gdy jestem w galerii, to wyskakuje błąd "Niestety, aplikacja Galeria została zatrzymana"GPS też jakby nie do końca dobrze działa.. Nie zawsze łapie, długo mu to zajmuje mimo że jest w centrum miasta wojewódzkiego, niedokładne, powolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 @jogi109 No to Ci zostaje przeinstalowanie, a co się za tym wiąże instalowanie na nowo aplikacji bądź zrobienie backupu apek bez ich danych przez Titanium Backup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi109 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Co mogło pójść nie tak podczas instalacji, skoro to nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 @jogi109 Ale co? Próbowałeś czyścić Philzem tak jak pisałem na poprzedniej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi109 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Nie nic jeszcze nie robiłem. Czyszczenie, czyli wipe czy wgrywanie na nowo CM? Nie jestem na bieżąco z terminologią, wybacz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 @jogi109 Wchodzisz do zainstalowanego Philza i tak: Robimy tzw. Full wipe zawiera on :-Wipe Data-Factory Reset-Wipe Dalvik\ART-Format System Przy Format system wchodzimy w Mount and Storage i tam to znajdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonch Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Mam problem z aktualizacjami i instalacją nowych aplikacji, pomimo miejsca na partycji mniejszej 170mb a większej 7,5gb, wyskakują komunikaty o braku miejsca. Można jakoś powiększyć partycję mniejszą? Jeszcze pytanie co do blokady ekranu wzorem, nie mogę znaleźć opcji żeby go całkiem wyłączyć - pomoże ktoś? I jak się pozbyć żółtego trójkąta?Dzięki i podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 1. Poprzenoś apki na sd2. Raczej się nie da3. Triangle away ale wątpię czy zadziała na s2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 @szymonch Można powiększyć pamięć wewnętrzną, ale będziesz musiał wrócić na chwilę do stocka wgrywając PIT z zaznaczonym RE-partition. Potrzebny plik I9100_4GB_Data_1GB_System.pit@DaRkShAdOw 3. Triangle away ale wątpię czy zadziała na s2 Pozwolę się z Tobą nie zgodzić dlatego, że sam użyłem Triangle Away i zadziałało bez żadnych problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cineek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zawieszanie się telefonu (martwy ekran, samoczynny reset) witam. mam CM 12.1 od około 2 miesięcy, zacząłem od wersji nightly, aktualizacje robiłem mniej więcej co tydzień, ale nie ze względu na to żeby mieć najnowsze, tylko przez to że telefon niestety wieszał się średnio co 1,2 - 3 dni (samoczynny reset, albo martwy ekran) w różnych momentach, losowych: menu, sms, fb, muzyka, itp. Aktualizacje nic nie pomagały, gdy w końcu gdy pojawił się snapshot aktualizowałem i mam na chwilę obecną cm-12.1-20151116-SNAPSHOT-YOG7DAO1JN-i9100 (rom zainstalowany na oryginalny 4.1.2 , wgrany pit (pamięć wewnętrzna 4GB)) posiadam go od 7 grudnia i niestety przez te 6 dni był jeden samoczynny reset i 2 razy martwy ekran. uważam że problem nadal jest. telefon potrafi chodzić ładnie przez pewien czas, aż w pewnym momencie wszystko się zatrzymuje. Dodam że kolega niedługo po mnie także zaczął eksperymentować z wersjami nightly, róznież miał takie same problemy, aktualnie posiada snapshota i też ma podobne objawy Dlatego chciałbym zapytać czy wy też zmagacie się z tym, bo przegrzebałem sporo wątków i nikt nie skarży się na resety/zawiechy ??? (czy może mieć coś wspólnego z tym np; rodzaj gaapsów, rooma, supersu, cwm,recovery) i jeszcze jedno, czy też macie problem z latarką ? (gaśnie gdy wyłącza się ekran) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Spróbuj tego romu. http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/development-derivatives/rom-resurrection-remix-lp-5-2-5-t2987338 Jest oparty na CM12.1 Wykonaj pełne wipe oczywiście. I w tedy napisz, czy jest poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cineek Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 niestety coś się popsuło i nie mogę wgrać ŻADNEGO custom roma, za każdym razem install aborted status 7, albo status 6 gdy robię metodę z youtuba usuwającą status 7, próbowałem na wielu rodzajach cwm recovery, jest jakieś lekarstwo na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgi84 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Odin i wieloplikowy gimgerbread, mi zawsze pomagało na takie problemy. Niestety żeby wgrać customa będziesz musiał robić wszystko od początku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cineek Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 no niestety wpadłem na taki pomysł i wgrywałem juz 2.3.5 trzyplikowy + pit + repartition, nic nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Spróbuj przez TWRP. To też jest jakieś wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witam was potrzebuje pomocy . Postanowiłem przesiąść sie z cm11 na cm12 i zainstalowałem wszystko ładnie tak jak w instrukcji i wszystkie instalacje przebiegły pomyslnie ale podczas rebotu uruchamia sie tylko logo samsung i dalej nie przechodzi ;/ ma ktoś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 musisz instalować to ze stock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 tzn ze musze orginalny system wgrać i dopiero wtedy cm 12 ? dodam ze recovery mi nie odpala ;/ działa tylko power+home+ vol - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 przez tą kombinację włącza się download mode przez który można wgrać oryginalny system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Wiec w jaki sposób wgrać stockowy rom ? wiem ze odinem ale nie mogę znaleźć oryginalnego romu orange ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 a po co Orange? znajdź zwykły xeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiToS Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 no to juz mi obojetne chce by mi działało a wierze ze wy sie lepiej znacie wiec jak by mi ktos podesłał skad go pobiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi