shizeR29 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 @CyanowySamsung Dzięki za odpowiedź . A w Twoim przypadku zadziałały te Gapps proponowane na forum?. Tak wogóle to od czego zależy że mogą działać czy lub nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Prawdopodobnie od tego jak w środku zostały zrobione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shizeR29 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 @Renox Aha rozumiem. No cóż to spróbuje zaistalować Gapps ktore są polecane w tym wątku. Mam nadzieje ze żadnych niespodzianek nie będzie z nimi. A widziałem ze sporo obób je pobrało juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4loryfer Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Witam, mam pytanie czy komus udalo sie skutecznie usunac roota na CM12.1 ?? musze sie go pozbyc bo mi apka bakowa nie ruszy a to dla mnie 10000000 razy bardziej istotnie niz posiadanie roota z ktorego nie kozystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Root jest wbudowany w CM, aczkolwiek możesz spróbować wejść w ustawienia programistyczne i go wyłączyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4loryfer Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 to nic nie daje bo aplikacja dalej wykrywa ingerencje i to ze telefon byl rootowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 norma, bo to jest custom rom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4loryfer Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 wlasnie ze na KK tez mialem problemy ale udalo mi sie usunac roota w koncu za pomoca SU-uninstaller a przy instalowaniu CM12.1 z wersji 11 nie dalem zeby mi naprawilo roota i chyba dlatego mam problemy ;/ bo niby czesciowo jest usuniety ale widocznie nie do konca ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 @k4loryferNie wiem czy to wogóle pomoże, ale spróbuj ściągnąć SuperSU w wersji .zip. PO czym zainstaluj go w Recovery. Odpalasz system odpalasz SuperSU i tam masz pełny Unroot. Nie dam gwarancji, że zadziała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4loryfer Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 @k4loryferNie wiem czy to wogóle pomoże, ale spróbuj ściągnąć SuperSU w wersji .zip. PO czym zainstaluj go w Recovery. Odpalasz system odpalasz SuperSU i tam masz pełny Unroot. Nie dam gwarancji, że zadziała. niestety nie zadzialalo ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 @k4loryferTo zostaje ci stock albo inne ROM'y AOSP jak np. SlimLP, OmniROM itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENSKA Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Witam. Od 17 lipca uzywam tego romu.Na poczatku instalowalem wersje z gapps.Pozniej juz nie bylo potrzeby bo wszystko dzialalo i dziala bez problemu oprocz...No wlasnie:) Jedyny mankament to zbyt cichy dzwiek z glosnika systemowego podczas rozmowy( na sluchawkach,i w trybie glosnomowiacym dziala OK.).Telefon zrootowany z terminala CM (wczesniej meczylem sie z wgrywaniem su jak wczesniej z flash-teraz nie ma tej potrzeby.Teraz ta funkcja jest wbudowana elegancko w system.Nie ma tez potrzeby dogrywania Gapps bo to tylko powodowalo ze niektore wersje romu nie uruchamialy sie).Teraz mam czysta wersje ktora aktualizuje prawie kazdego dnia.Programy mam przeniesione na karte SD przez Link2sd.I jedyny klopot to ten glosnik.Audio FX na ten glosnik akurat nie zadziala.Zastanawiam sie gdzie jest plik konfuguracyjny dzwieku w system/etc bo sa tylko pliki (ktore moga miec cos wspolnego z ustawieniem dzwieku)zaczynajace sie od media (codecs) i audio (policy,effects).Mam wrazenie ze ustawienia zakorzenione sa w media codecs ale tak naprawde nie mam pojecia faktycznego gdzie to tak naprawde jest i jakie zmiany wprowadzic.Podejrzewam ze raczej nie ma wersji volume boost for Galaxy S2 obslugujacego Loliipop 5.1.1. Pz obecna wersja:cm-12.1-20150823-Nightly Po zrzuceniu na kompa lepiej widac:) tinyalsa-audio.xml-Pozostaje zwiekszyc wartos i sprawwdzic:) Tutaj zawartosc plikuhttps://github.com/ridon/ridon-device_samsung_galaxys2-common/blob/master/configs/tinyalsa-audio.xmla tutaj zmiany na przykladziehttp://forums.androidcentral.com/sprint-galaxy-s-ii-epic-4g-touch/369744-cm11-0-villuminati-e4gt-possibly-grave-audio-playback-defect.htmlNalezy pamietac jak zawsze o kopi zapasowej plik(w razie czego) niestety nie zadzialalo ;/A probowales normalnie zainstalowac SuperSu z gogoleplay?Powinien wykryc ze juz jest Su i zaproponowac podmiane.Pozniej powinna byc mozliwosc unroota bez problemu.Ja na poczatku mialem Su ale za ktoras aktualizacja juz nie bardzo dalo sie go "przywrocic" przez flash.Zrobilem wiec to co powyzej napisalem.Teraz juz nie ma potrzeby meczyc sie gdy zalaczysz terminal i uruchomisz #su ktory jest wbudowany.PZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 @SVENSKA Natoiast ja po wczorajszej aktualizacji odnotowałem polepszony dźwięk przy słuchaniu muzyki. Bas już nie wyprzedza tak bardzo resztę i jest głośniej Słucham na słuchawkch Senheisser HD201. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENSKA Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wstyd sie przyznac ale wystarczylo wyczyscic siateczke od glosnika.Podglasnianie to chwilowe wyjscie ale jak widac nie zawsze winne jest oprogramowanie:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sgs2 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Po instalacji pakietu google apk w końcu uruchomilem sklep.Dzięki za poradę.Następny problem to :Jak zresetowac do ustawień fabrycznych. Mam nieszczęsnego Cyanogen recoveryPróbował em na różne sposoby ,nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 @Sgs2 Ustawienia->Kopia i kasowanie danych->na samym dole ustawienia fabryczne. Co do Cyanogen Recovery musisz najpierw wgrać Philz Recovery, a w to miejsce jakikolwiek kernel. Oczywiście pamiętaj o wgraniu ponownie Gapps'ów, bo lubią si po takiej operacji gubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi109 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witajcie. Wrzuciłem sobie tego nightly 12.1 chyba z 14 pazdziernika, ale mam pare zastrzeżeń#1. Messenger nie wyświetla mi się w dymkach, tylko zawsze odsyła do aplikacji#2. W messendżerze jest bardzo duza czcionka- na tyle duża, że nie mieści mi się napiś "teraz" (odnoszący się do dostępności) tam w lewym górnym rogu#3. Nie podoba mi się ten pasek szukania google, na stałe na pulpicie#4. Jak dam sobie hasło PIN, i włączę by od razu po wybudzeniu pokazywał się interfejs wpisywania hasła, nie ma tam ani godziny, ani paska, ani w sumie nic.#5. To menu, takie alfabetycznie zamiast klasycznegoDa się coś z tym zrobić? W jakiej wersji CM nie ma w/w problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Odpowiem na te pytania na które mam pewność ze będą działać3. Przycisk menu> pasek wyszukiwania tapnij aby pojawiło się wyłączone5. Przycisk menu> styl listy aplikacji(?) na poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi109 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Przycisk menu? że ten na środku, gdzie mamy listę aplikacji? Nie mam tam paska wyszukiwania Na dole jest tylko alfabet, po lewej rząd liter z apkami odpowiednio posegregowanymi.Dobra mam. NaprawioneNie da się zrobić tego tła zamiast białego to przezroczystego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Tylko inny launcher, polecam nova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi109 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Weszła dziś aktualizacja Messengera oraz CM, i nadal nic :c EDITAaa, dodam jako ciekawostke- kolega na stockowym romie w jakiejs nowej Xperii ma mozliwosc włączenia lub wyłączenia dymków czatu. Tu tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 @jogi109 Nic nie poradzisz, bo ja też to mam. Nawet te dymki wyłączyłem, bo tylko niepotrzebnie zżerają pamięć RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi109 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ale jak je wyłączyłeś? Skoro ich nie ma od początku? Nie ukrywam, że strasznie mnie to drażni, że ten mess jest taki duży (czcionka) i nie ma tych dymków czatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 @jogi109 bo to w ustawieniach messengera jest, to nie jest zalezne od romu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi109 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Tłumaczę wam w poście #71 że nie ma takiej opcji u mnie I jest on duży, przez co nie widzę czy ktoś jest dostępny czy nie, bo elementy sie zasłaniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi