PeliKan Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Ja jak i forum nie odpowiadamy za ew. uceglenia urządzeń, robisz to na własną odpowiedzialność Co będziemy potrzebować: LGFlashTool.rar (teorytycznie powinien ten programik działać, jednakże spakowałem Flashtoola u mnie w archiwum, jak nie będzie wam działać, pisać a poszukam linka do instalatora ) Sterowniki USB Urządzenie z wł. trybem donwload (S/W) Trochę doświadczenia z flashowaniem Instrukcja: Uruchamiamy Flashtool Zaznaczasz ten haczyk co dałem na SS, i w rubryce DLL wybierasz plik DLL z wypakowanego wcześniej pliku KDZ W S/W wybierasz plik DZ wypakowany z archiwum KDZ'ta jak na ss Potem wchodzisz w zarządzaj i wybierasz ''LGE CDMA USB SERIAL PORT'' i zmieniasz port na ''com41'' Potem klikasz w ten kabelek i zaznaczasz tak jak na SS jest Potem klikasz w strzałke, następnie odłączasz telefon i po 5 sekundach podłączasz znowu Gotowe SS'y: ad.1 ad.2 i 3 ad.4 ad.5 PS: SS'y są robione na sucho, także u was w pierwszej zakładce pojawi się jakiś napisPlik KDZ wypakowywujesz programem tym: Włóż plik *.KDZ do folderu i zmień jego nazwe na ''file'' . Uruchom (Run_Me.bat) . To wszytsko /EDIT W nie których modelach LG tym programem nie da się wypakować pliku kdz dlatego zalecam użycia tego programu Spoiler http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3136613&d=1422375924 obsługa jego jest banalnie prosta, więc nie widzę potrzeby by pisać krok po kroku co robić jest to dla urządzeń: Spoiler - LG G3 - KDZ, DZ - LG G2 - KDZ, DZ, TOT - LG G Pro - KDZ TOT - LG G FLEX - TOT - LG G Pro 2 - KDZ - LG G 2 Mini - KDZ Poradnik napisany z własnych źródeł oraz na podstawie poradnika z xda na rollback do ics w moim 4Xksie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Dobry temat. Zmień nazwę - bo chodzi o instalację prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vance.motion Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Zatrzymałem się na punkcie 4, gdyż nie mogę znaleźc ''LGE CDMA USB SERIAL PORT''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 @vance.motion zreinstaluj sterowniki oraz uruchom ponownie pc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Gdzie znajduję się plik Run_me.bat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Tu http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1834913&d=1364302702Tam jest zakamuflowany link xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Chyba coś tu jest nie tak... Edytowane 18 Maja 2015 przez Pawliniak Zdjęcia dodajemy jako załącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 zmieniasz nazwe pliku kdz na file.kdz i wklejasz do folderu z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Zrobiłem już to przed odpaleniem tego...A trzeba to wypakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Plik kdz wypakowywujesz tym programem, jak jest w zipe/rarze to eypakowywujesz winrarem i wrzucasz kdz do folderuBtw zobacz czy w folderze masz pliki dll oraz dzBtw2 a moze plik kdz uszkodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Paweł a co ja zrobiłem... To dodałem jako załącznik.. jprdl i już ostrzeżenie...Ps. Pelikan nie mam pliku dll... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 @Bluee to tylko notka informacyjna Hmmm jak bd w domu to zaaktualizuje poradnik, chyba wiem w czym tkwi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Proszę tylko szybko! potrzebuję telefony gdyż jadę do Gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 @Bluee powinienes wypakowac plik kdz przez ten 2gi program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Jest problem z plikami, nie chcą się pokazać a przez Aplikacje widać wszystkie...Tak to widać przez otwarcie folderu z pulpitu.A tak jak wchodzę przez Aplikację do rozpakowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 hmmm zabacz czy nie są ukryte przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 takpotem wejdź w info pliku i odznacz ukryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dupa, zaznaczyłem ,,Pokaż ukryte pliki,foldery i dyski" i nic, nadal nie widzę tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 nwm, a przez ten program wypakowales cos? wiesz ktory, ten dla nowszych kdz'tow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Tak, jest w folderze.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 zmien nazwe tych plików przez ten program, nie wiem, dodaj spacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 I dupa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 a przez kdz idzie to wgrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluee Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 ?, słuchaj... może zrobię to tak... wezmę na flash usb plik kdz i rozpakuje w innym kompie, i znowu tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi