Damian MisieK Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Przedstawiam wam jak wykonać partycje ext2/3/4 !!UWAGA!! TEN SPOSÓB USUWA DANE Z KARTY PAMIĘCI!! Pobieramy program (LINK) Otwieramy program i ukazują się nasze partycje na dysku twardym oraz karta sd Kilkamy na partycje karty sd, prawym przyciskiem myszki wybieramy DELETE Teraz klikamy CREATE , i tworzymy nową partycje w Create As zaznaczamy PRIMARY File System zaznaczamy FAT32 Size And Location (wybieramy odpowiednią wielkość partycji) Są dwie partycje Fat32 i Unllocated Klikamy prawym na Unllocated w Create As zaznaczamy PRIMARE a w FILE SYSTEM ext2/3/4 (zależy którą chcemy) Size And Location Zaznaczamy 512mb I jeszcze raz, czyli CREATE , w polu Create As wybieramy PRIMARE a w File System LINUX SWAP i tutaj zaznaczamy 64MB Teraz klikamy Na APPLY Ściągamy z marketu Link2sd Instalujemy i przy uruchomieniu klikamy ext4 Przy robieniu ext4 wybieramy ext4 i nic innego 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Czy Andek ICS wspiera format EXT3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Nie jestem pewny ale chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 OK, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Zrobiłem wszystko tak jak jest napisane i po wyciągnięciu karty pamieci z pc patrycji nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 kliknąłeś u góry tego "ptaszka xd", po zrobieniu partycji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Zrobiłem wszystko tak jak jest napisane i po wyciągnięciu karty pamieci z pc patrycji nie ma :/ Nie bo bo jej nie zainstalowałeś, w punkcie 13,14 jest to opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Pobrałem tą apke i mi nie wykrywa partycji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asker Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 przydało sie, nareszcie mogę zainstalować więcej gier : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max Knerych Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Hej , jak naprawić karte sd jak to próbowałem zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A co z kartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 @Max Knerych sd formatter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgi84 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Hej , jak naprawić karte sd jak to próbowałem zrobić ??Format karty z poziomu telefonu, powinien pomóc. Ustawienia-->pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 @Georgi84 Program Sd Formatter jest bardziej skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgi84 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Format karty to poprostu format, nie potrzeba miliona dodatkowych aplikacji do tego;-) Bawiłem się w robienie partycji jeszcze na Samsungu Galaxy Mini(s5570), ten program u mnie też nie trybił, dopiero przez CWM recovery zrobiłem sobie partycję. 1 gb dodatkowo na aplikacje i 64 MB na swap ;-) W telefonie z 384 MB Ram-u... Także temat dobrze mi znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi