GeoHot Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witajcie,dziś pokażę Wam jak odblokować i zablokować bootloadera w naszych jotkach. Odblokowanie bootloaderaNa początku sprawdzamy, czy bootloadera możemy w ogóle odblokować wpisując *#*#7378423#*#* -> Service info -> Configuration -> po tej czynności możemy ujżeć Bootloader unlock: Yes (nie znaczy to, że jest odblokowany, a, że możemy to zrobić) lub Bootloader unlock: No (nie możemy odblokować, musimy zrobić to płatnie).Czego potrzebujemy?:- Sterowniki flashtool'aZippyshare.com - Flashtool-drivers.exe- SE Bootloader Unlocking RelockingZippyshare.com - SE Bootloader_Unlocking_Relocking_1.6.7zTeraz instalujemy sterowniki flashtoola, więc odpalamy Flashtool-drivers.exe, ptaszkujemy wszystkie pola i klikamy install. Po skończonej instalacji restartujemy komputer.Koniec przygotowań, zabieramy się do odblokowywania!1. Wypakowujemy paczkę SE Bootloader_Unlocking_Relocking_1.6.rar i odpalamy SE_Bootloader_Unlocking_Relocking.exe2. Kolejny raz wpisujemy *#*#7378423#*#* i wchodzimy w Service info -> Configuration. Wpisujemy stamtąd nasz kod imei i klikamy Get Unlock Code.3. Wchodzimy na stronę Unlocking the boot loader | Sony Xperia i klikamy Start unlocking the boot loader, następnie Continue, dalej Yes, I'm sure, ptaszkujemy i klikamy I accept.4. Teraz uzupełniamy pola, koniecznie należy podać swój email! - dostaniemy na niego specjalny kod, który wpisujemy do programu.5. W Select type of Flash wybieramy Fastboot Mode i wyłączamy telefon. Włączamy trzymająć volum up i gdy zaświeci się niebieska dioda w programie kliknij Unlock BL i gotowe! Zablokowanie bootloadera1. Pobierz Dev-Host - ST26i_relock_bootloader.ftf - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service2. Plik wrzuć do folderu firmwares we flashtoolu.3. Wybierz flashmode4. Wybierz plik i kliknij OK5. Wyłącz i podłącz telefon z przyciśniętym volume down Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Lewandowski Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Robię wszystko tak jak trzeba i tylko zawiesza mi się program i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Wszystko robisz? Czyli odblokowujesz i zablokowujesz? W jakim celu? Pokaż screena w którym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 To spróbuj przez flashtoola odblokować bootloader. Jest tam taka opcja i instrukcja, co robić i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SymeonS Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Ja próbowałem odblokować przez Flashtool i wyskoczyło mi 02/012/2015 23:12:51 - INFO - Your phone bootloader cannot be officially unlocked02/012/2015 23:12:51 - INFO - You can now unplug and restart your phoneJeśli nie mogę oficjalnie odblokować to jak inaczej to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacksu22 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Ja próbowałem odblokować przez Flashtool i wyskoczyło mi 02/012/2015 23:12:51 - INFO - Your phone bootloader cannot be officially unlocked02/012/2015 23:12:51 - INFO - You can now unplug and restart your phoneJeśli nie mogę oficjalnie odblokować to jak inaczej to zrobić?Boxem?Innej opcji nie widzę Edytowane 3 Października 2015 przez DaRkShAdOw Zdublowany post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SymeonS Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Boxem?Innej opcji nie widzęBoxem tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 JTAG Box takie jakby pudełko za 600zł nim możesz naprawić zbrickowany tele, odblokować bootloader nawet jeśli się nie da etc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacksu22 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Boxem tzn?Tak ja darkshadow pisał.A od siebie dodam że na *n*****.***.pl jest jeden użytkownik co sie takimi rzeczami w Sony zajmuje Bierze około 70/80 zł za zdjęcie wszystkich blokad z Sony.Fastboot,odblokowanie bootloadera itp.Zwie się chyba koperta czy jakoś tak.Z jego usług nie korzystałem bo trzeba mu telefon wysłać i opłacić przesyłkę i usługę.Ale ludzie tam sobie chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SymeonS Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Czyli lepiej by było kupić sobie to "pudełko" odblokować sobie swój telefon, a następnie trudnić się tym tak jak ten facet i jeszcze zrobić mu konkurencyjne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 jak chcesz wydać 600zł to prosze bardzo (trzeba jeszcze umieć tego używać) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SymeonS Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 No właśnie, jakbym miał kase i bym umiał się tym obsługiwać to nawet spoko by było. W moim telefonie niby można odblokować, przynajmniej tak jest napisane po sprawdzeniu tym sposobem opisanym w tym temacie.Lecz coś jest nie tak, wpisałem IMEI później na stronce otrzymałem ten kod i zrobiłem tak jak w instrukcji wyłączyłem telefon włączyłem go trzymając volume up pojawiła się niebieska dioda wpisałem otrzymany kod i nacisnąłem Unlock BL i wyskoczyło: (bootloader) Unlock phone requestedFAILED (remote: oem unlock 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)finished. total time: 0.016s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 bootloader sam sie nie zablokuje moze dlatego ten blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SymeonS Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 @SymeonS spróbuj jeszcze raz, na jakim firmware odblokowujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SymeonS Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Odblokowywałem na ST26i_11.0.A.7.5_CEPóźniej spróbuję na ST26i_11.2.A.0.31_CEJak coś to będę się odzywał. Próba odblokowania na ST26i_11.2.A.0.31_CE Niestety wyskakuje mi takie coś ;/(bootloader) Unlock phone requestedFAILED (remote: oem unlock 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)finished. total time: 0.01s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 A wpisujesz poprawie komendę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SymeonS Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 @NeoCM tak jak w instrukcji tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 @SymeonS opisz krok w krok co robiłęś, z wszystkimi szegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonon1 Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 pierwszy link nie działa :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi