aurban6 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Pobieramy plik aboot.rar i go wypakowujemyKopiujemy do pamięci telefonu (sdcard), a nie do external_SDOtwieramy Terminal emulator w telefonie i wpisujemysu dd if=/sdcard/aboot.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/abootJeżeli operacje wykonujemy na komputerze to komenda powinna wyglądać następująco:adb shellsu dd if=/sdcard/aboot.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/abootOperacje wykonujesz na własną odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wildrik Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Mam na karcie sd, wpisuje komende pisze że nie ma pliku aboot.help ( ͡° ʖ̯ ͡°)edit.1- działa, zmieniłem plik na nowyedit.2-niby działa ale nie wiem. Daje w załaczniku screena z terminal emulatora. Napisze ktoś jak moge sprawdzic czy bootloader zainstalowany? Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 uruchom go w trybie download tam powinno pisać czy odblokowany, bądź jakimś kodem sprawdź, nie pamiętam jaki to był kod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianb543 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 uruchom go w trybie download tam powinno pisać czy odblokowany, bądź jakimś kodem sprawdź, nie pamiętam jaki to był kodjak włączyć w trybie download? po zrobieniu tak jak w instrukcji wyskoczyło mi to samo jak gościowi wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Podpinasz telefon pod pc i trzymasz klawisz ściszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianb543 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 jak sie nic nie dzieje to co?Podpinasz telefon pod pc i trzymasz klawisz ściszanianic sie nie dzieje, zrobiłem jak w instrukcji i nic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 nwm to zrób backup partycji recovery i wgraj custom recovery, jak zadziała to masz odblokowany bootloader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianb543 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 jak mam wgrac to custom recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 przez adb zbootować do fastboota/bootloaderkomendą fastboot flash recovery recovery.imgalbo jak masz roota to apką twrp manager/cwm manager z marketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro1987 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Pierwszy post więc witam wszystkich ! Po wykonaniu powyższych instrukcji i próbie restartu, telefon jest martwy. Jak i czy mogę go uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Nic?zero reakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro1987 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Jedynie na kablu bez baterii była ikonka z "!". Udało mi się po długich próbach podłączyć tel do komputera ruszając baterią i skorzystać z LG Flash Tool 2014 i przywrócić flash D620r20b. Rozwiązanie znalazłem na XDA. Co mogłem zrobić nie tak, że telefon zmienił się w cegłę? Zainstalowałem KingRoot i w terminalu wpisałem to co tutaj. Restart telefonu i zwis. Nie zdążyłem zainstalować TWRP. Chcę zainstalować CM13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Powinieneś juz miec odblokowany. Czasem sie zdarza brick, w gorszych przypadka moze nawet nie odpalic i nie da sie go uratowac, bo ta operacja jest przeprowana ze tak powiem "glebiej" nie na oprogramowaniu a na hardware więc jak to padnie to tylko serwis.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk55 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Na 5.0.2 tez działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 @Patryk55 Działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk55 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 A trzeba mieć roota??? By to działało bo mi nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 komenda "su" wskazuje na roota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutekb Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 U mnie nie działają komendy linuxa. Czy ktoś miał podobny problem? Winna wersja ADB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Daj ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutekb Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 ss . . . ? Czy literówka i powinno być su? Problem w tym, że też nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 screenschot (zrzut ekranu kolego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk55 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Nie moge pobrać tego pliku aboot.rar Wgl sie nie pobiera daje ss takie coś jak widać mam tylko w pobranych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 pobierz to na pc, bo android nie obsługuje rar, ewentualnie pobierz adm ze sklepu, menedżer pobierania, szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk55 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 A potem z pc na telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 jeśli tak jest w poradniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi