Damian MisieK Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Update 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 1800MHz powinien wytrzymac tak ustawiłem i telefon śmiga normalnie, ale... jak go obciążę np kilkoma apk na raz to bardzo się grzeje. Na cm 11 trochę się grzał ale na cm 12 to momentami aż robi się gorący. Nie uwalę sobie telefonu takim grzaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Pewnie uwalisz bo 1800 MHz to za duzo jak na nasze Arc-ki. Kiedyś był kernel co podnosił do 2 GHz procek ale nie sądze by ktoś o zdrowych zmysłach sobie ustawił i korzystał z tej częstotliwości na co dzień. Lepiej ustaw sobie normalne 1,4GHz dla Arc S albo 1 GHz dla Arc zależy jaki masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ustawiłem na 1,517 GHz , nie grzeje się tak i chodzi lepiej niż na 1,400 GHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Update !!! CM 12.1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kash18 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Link od softu padł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalroma Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Pora odświerzyć wątek Problem jest taki że nie mogę wejść do CWM w Xperia arc. Po poprawnym wgraniu pliku boot.img za pomocą fastboota, telefon odłączam od kompa i po jego włączeniu naciskam przycisk wstecz, pokazuje mi się napis LegacyXperia który po pewnym czasie znika i telefon się resetuje, pokazuje się ponowienie napis Legacy... i dalej to samo. Problem ten dotyczy w moim telefonie wersji oprogramowania CM11 i CM12 Ostatni rom który udało mi się wgrać to wersja CM11 z 20150510, wszystkie pozostałe później wydane dostają zawieszki opisanej powyżej. Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 @rafalroma pobierz terminal emulator i wpisz w nim su [enter]reboot recovery [enter]aaa o ile pamiętam to do recovery na arc s wchodziło się wciskają naprzemniennie vol- i vol+menu jest do fastboot mode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalroma Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Dzięki za odpowiedź ale ona mi nie pomoże. Po wgraniu kernela z paczki CM, telefon odłączam od komputera a następnie naciskam podczas gdy się uruchamia (pojawia się napis LegacyXperia) przycisk wstecz, niestety telefon jakby nie przyjmował tego i po chwili ekran przygasa a następnie telefon sam się restartuje i tak ciągle dopóki nie wgram poprzedniego kernela z romu CM który mi działa. Jestem posiadaczem Xperia Arc i do tej pory nie miałem większego problemu z wgrywaniem romów, ale jak napisałem we wcześniejszym poście od dłuższego czasu coś nie potrafię sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 hmmm... a na kernelu z innego romu na cm11 i z tego recovery wgrać zipa z cm12 i wtedy wgrać kernel, może nie posypię błedami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi