lelo33 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Mam pytanie. Jaki rozmiar ma mieć partycja ext4 ? Mam cm11 i patycje ext2, jak zrobię ext4 to aplikacje bedą sie na niej instalowały ? czy bedzie potrzebna też ext2 i link2sd tak jak jest w cm11 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Robisz partycje 512MB lub 1GB, a cm12 sam "zainstaluje" twoją partycje ext4 i aplikacje będą się instalowały na tej partycji ext4 Robisz partycje 512MB lub 1GB, a cm12 sam "zainstaluje" twoją partycje ext4 i aplikacje będą się instalowały na tej partycji ext4 Update !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Ok, gdybyś mógł jeszcze napisać jak przejść przez punkt 3 i 4 bo jakoś nie wiem czym i jak to zrobić. Mam problem, zrobiłem partycje, wgrałem od nowa stokowy room, wrzuciłem kernela przez fastboot-a i jak prubuje po restarcie uruhomić cwm to przez chwile wyskakuje logo legacy ixperia i czarny ekran i tyle. Co robię nie tak ?Wgrałem stokowy kernel 4.1.A.0.562. potem root/ kernel 4.1.B.0.587 / CWM instal / kernel cm12 i nie mogę wejść w cwm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Plik f2fs i anzu-system-format instalujesz tak jak rom cm12 Mam problem, zrobiłem partycje, wgrałem od nowa stokowy room, wrzuciłem kernela przez fastboot-a i jak prubuje po restarcie uruhomić cwm to przez chwile wyskakuje logo legacy ixperia i czarny ekran i tyle. Co robię nie tak ?Wgrałem stokowy kernel 4.1.A.0.562. potem root/ kernel 4.1.B.0.587 / CWM instal / kernel cm12 i nie mogę wejść w cwm. Bootloader odblokowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 odblokowany, coś nakombinowałem z kartą pamięci ale już jest ok. Gdzie mogę ściągnąć gapps ? link nie działa. Znalazłem takie gapps-lp-20141109-signed ale po instalce wyskoczył jakiś błąd i ogólnie cały system muli jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Link do Gappsów zaaktualizowany Update Edytowane 23 Lutego 2015 przez Damian MisieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Potrzebna pomoc, robię wszystko tak jak trzeba (bootloader odblokowany, root , partycja ext4 plus świeży android 4.0.4). Następnie flash kernel przez fastboot, później wchodzę w cwm i po kolei :wipe data/factory resetapply update/choose from sdcard0/ f2fsapply update/choose from sdcard0/ format systemapply update/choose from sdcard0/ instalacja cm12apply update/choose from sdcard0/ instalacja gappswipe data/factory reseturuchomienie androida/android is upgradind..... installing app (78)tel się włącza i lipa, zamulony strasznie, i błędy - aplikacja setup wizard nie reaguje, aplikacja music została zatrzymana,Co jest nie tak ? Gdzie popełniam błąd ? Wcześniej miałem cm 11 i wszystko było w porządku , proszę o pomoc.Jedyne co mi przychodzi na myśl to Jakiś błąd z partycją ext4 ale szczerze mówiąc nie wiem jak ją sprawdzić, w programie MiniTool Partition Wizard Home Edition ta partycja jest. Mam jeszcze pytanie : Czy na stokowym androidzie z root-em link2sd da rade pracować na partycji ext4 czy musi być ext2? Bo jak ext4 to sprawdzę to jutro czy ta partycja jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jest wersja androida w fazie BETA, więc takie błedy będą się generowały. Na stockowym nie można mieć ex4 (chyba że się mylę to niech mnie ktoś poprawi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Właśnie wrzucam cm11 i zobaczę czy ex4 pójdzie na link2sd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Zapewne nie pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Zapewne nie pójdzie Poszło , link2sd bez problemu radzi sobie z partycją ext4 z tym że na cm11 . Na stokowym 4.0.4 nie idzie, tylko ext2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 da się da pisałem poradnik przecież http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3385-modarc-s-zwi%C4%99kszanie-pami%C4%99ci-telefonu-na-stockowym-ics-587/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jest szansa że cm 12 pójdzie na romie z cm11? Bo już nie mam siły.. 4 raz zainstalowałem cm12 i teraz nawet bez googleapps i dalej telefon zamulony że nie da się nic zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 cm 12 to nie jakaś nakładka że "pójdzie na cm 11" albo źle instalujesz albo autor coś pokręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubisiowy Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Siemanko, zainstalowałem na arc S i śmiga fajnie, faktycznie potrzebował parę godzin pootwierać aplikacje, tak jakby np. wchodząc ustawienia albo kontakty pierwszy raz jeszcze coś rozpakowywał. Ustawiłem roota dla aplikacji, potem uruchomiłem voltage control - śmiesznie bo było ustawione procek na 125mhz-1025mhz czy coś takiego, jak dałem na 245-1400 to tel. odżył, może ten cm12 nie ogarnia ile dać Arc S na procek ? Wcześniej miałem CM 11 od Vanira - moim zdaniem najlepszy cm 11, było mnóstwo bajerów dodatkowych których mi będzie brakować, lepszy aparat, super optymalizacja i ogrom customizacji. Ale na razie zostanę z tym 5.0.2 Pierwszy raz mam 4gb wbudowanej pamięci, główna wada tego telefonu właśnie dla mnie zostałą wyeliminowana Jest jeszcze opcja z powiększeniem ramu poprzez partycję 16-256mb na SD. Opłaca się ? Da się to zrobić na tym CM12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 jankessster, dnia 27 Lut 2015 - 17:56, napisał:cm 12 to nie jakaś nakładka że "pójdzie na cm 11" albo źle instalujesz albo autor coś pokręcił.Zainstalowałem tak jak pisałem, więc raczej dobrze.Małe sprostowanie : nie chodziło mi o room tylko o kernel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubisiowy Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 fizycznie jedynie u Ciebie różni się od mojej karta pamięci. Mi system śmiga. Może masz jakąś słabej jakości kartę pamięci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelo33 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 fizycznie jedynie u Ciebie różni się od mojej karta pamięci. Mi system śmiga. Może masz jakąś słabej jakości kartę pamięci ?karta Nokia 8gb, na cm11 śmiga.Siemanko, zainstalowałem na arc S i śmiga fajnie, faktycznie potrzebował parę godzin pootwierać aplikacje, tak jakby np. wchodząc ustawienia albo kontakty pierwszy raz jeszcze coś rozpakowywał. Ustawiłem roota dla aplikacji, potem uruchomiłem voltage control - śmiesznie bo było ustawione procek na 125mhz-1025mhz czy coś takiego, jak dałem na 245-1400 to tel. odżył, może ten cm12 nie ogarnia ile dać Arc S na procek ? Wcześniej miałem CM 11 od Vanira - moim zdaniem najlepszy cm 11, było mnóstwo bajerów dodatkowych których mi będzie brakować, lepszy aparat, super optymalizacja i ogrom customizacji. Ale na razie zostanę z tym 5.0.2 Pierwszy raz mam 4gb wbudowanej pamięci, główna wada tego telefonu właśnie dla mnie zostałą wyeliminowana Jest jeszcze opcja z powiększeniem ramu poprzez partycję 16-256mb na SD. Opłaca się ? Da się to zrobić na tym CM12? może podeślesz jakiegoś linka skąd pobrać cm11 od Vanira ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubisiowy Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Mam problem, chciałem zainstalować cerberusa i : pinding update package...opening update packageveryfing update package...e: footer is wronge: signature verification failedinstallation aborted. Okazuje się, że ten kernel z tego roma sprawdza sygnatury. Da się zainstalować jakiś inny kernel, żeby zflaszować cerberus.zip jak już mam działającego CM12 ? Edit:Już wychodzą pierwsze niedoróbki... aplikacja sms działa, ale próba napisania sms kończy się crashem zawsze... Edit: tutaj masz oficjalną pobieralnię Vanira :http://www.emccann.net/nuclearmistake/VanirAOSPNightlies/anzu/ edit: Po 24h używania tel. mocno zwolnił, potrafi długo myśleć przy jakiś odpalonych aplikacjach, nie wiem czy to kwestia tego, że zainstalowałem więcej aplikacji niż przy tych normalnych 200mb wolnych na cm11. Karta sd jest dużo wolniejsza ?Czy to wyszedł nowy update z 28.02.2015 ? https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=21591 Tego softa pod cm12 robi jedynie ten "Mardon" ? nigdzie nie mogę znaleźć jego tematu z changelogiem itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 o tym mówisz ? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus&hl=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubisiowy Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Tak o tym ale w wersji ukrytej. normalnie się ją flashuje z poziomu recovery. Ja wziąłem zainstalowałem z pliku .apk, a potem link2sd ukryłem w procesach systemowych. Niby to samo, ale zupełnie na około... Zrobiłem sobie update do 28.02.2015, jest radio. Podobno stabilniejsza wersja całego softu. Ja jestem zadowolony. A problem z spowolnieniem systemu miałem złe ustawienia procesora. Teraz dałem na "Sio" i "smartassV2" i zaczął normalnie działać. Szkoda, że nikt od Vanira nie kontynuje tego softu. Jedyny koleś to ten niemiec Mardon. Zauważyłem, że żadną aplikacją nie mogę nagrywać filmów poza dodanym aparatem i snapchatem. Teraz przeczytałem w oryginalnym poście na niemieckim forum :"Known Bugs720p Video Camera recordinglockscreen battery status"więc wszystko jasne... edit: Fajnie bo właśnie wyszła wersja pre-Beta 3 z 01.03.2015... ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 @hubisiowy problem został zażegnany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubisiowy Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 W sumie to tak: -aplikacja sms się naprawiła, już działa.-wbudowana aplikacja aparatu nagrywa filmy normalnie, ale nie w 720p. 846x480-cLock się wywala i przestał działać, (budziki i inne można ustawić, ale widget nie działa),-mam prawdziwe 4GB pamięci wewnętrznej, i (faktycznie mój problem z wyborem między facebookiem a chromem został rozwiązany).-mam kartę SD goodram 16gb class 10, ale system czasami przymula na chwilę jakby wczytywał dane. Widać to mocno po odblokowaniu telefonu, albo w grach, animacja 3d śmiga, ale np. trzeba czekać na jakieś okienko, albo reakcję przycisku.-czasem gra się zawiesi i bedzie myśleć minutę.-zdażyło się że po restarcie nie widzi sieci, ponowny restart pomaga.-pojawiła się aplikacja fm radio, ale wywala się na starcie. Pozostałe wygląd, cienie, ustawienia, powiadomienia bardzo mi się podobają daje 10/10. Brakuje trochę smaczków z vanira jak ilość pamięci wolnej na pasku w aplikacjach, latarki z poziomu blokady ekranu przyciskiem, itd. ale przypuszczam, że są do tego aplikacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 No to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Dalecki Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Może ktoś dać ponownie paczkę z CM12? bo w głównym poście tego nie ma;/ A chciał bym sobie po testować ^^ Spodobało mi się ze można zwiększyć pamieć telefonu zawsze w tym modelu mnie to wku****** Edit1:Znalazłem linki na innym forum więc daje i tu : CM12:https://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934536232 Gappsy: Minihttps://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934535020 Normalnehttps://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934535019 Pozdrawiam a ja biorę się do testowania Edit2:Yh i już mam problem... nie mogę gappsów zainstalować jakiś error mi wywala;/ Miał ktoś coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi