jankessster Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Po co ja pisze jak tego nie czytasz-.- . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna MC Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Przeczytałem, wróciłem do stocka tak jak napisałeś teraz tylko interesuje mnie to czy to brak ext4 na karcie spowodował błąd o którym pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Możliwe że to przez to , ale takie pytanie lepiej zadać osobie która napisała ten temat ;p dlatego ja wstawiam tu takie romy które nie robią takich prima aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadid Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Tak właśnie powinieneś zrobić i powinno działać Dzięki wszystko gra teraz można się nacieszyć Jeszcze mam takie pytanie- zainstalowałem set cpu for root users i nie mogę zmienić taktowania - maksymalne to 1024 mhz a fabrycznie mogę mieć co najmniej 1400 mhz. Wina kernela czy coś innego za tym stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Raczej kernel jest niedokonczony w cm 12 w cm11 do 1400 mhz można było w cm 9 do 2000! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Przepraszam, że mnie nie było No cóż. Po długiej walce do samego rana wgrałem stockowego roma i kernel i myślałem że narazie się poddam. Ale teraz przeczytałem (wiem, jestem głupi) że ext4 trzeba zrobić na karcie pamięci... a ja myślałem że w telefonie... byłem pewny że już jest ale spoko. I teraz pytanie do was: Aktualnie mam sesję na studiach i nie mam ochoty spędzać następne 6 godzin bawiąc się z romem. Czy według was brak ext4 na karcie SD był powodem błędu ,,encryption unsuccessful"? Jeżeli tak to dam CM12 jeszcze jedną szansę ale jeżeli nie to zostaję narazie na stockowym Tak to był powód błędu ROOT jest w cm12 trzeba po prostu odblokować opcje programistyczneI jest Update z 31.01.15Update ! Edytowane 3 Lutego 2015 przez Damian MisieK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam mam taki problem: "Warning: No file_contextscould not detect filesystem for /dev/block/mmcblk0p2, assuming f2fs mount: failed to mount /dev/block/mmcblk0p2 at /data: No such device unmount of /data failed: no such volume pomocy, potrzebuję telefon mieć sprawny do 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 To wgraj stocka sobie na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Wgrywam CM11, i kręci się logo od 17 minut, coś nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Wipy zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 i zainstalowałeś system ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Tak, zainstalowałem system wszystko ok, Gapps również i teraz jest pierwszy start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 17 minut to nie pierwszy start , tylko bootloop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 czyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 czyli , albo nie wgrany właściwy kernel , albo nie wgrany system albo nie zrobione wipy , wiec sie logo kręci i kręci. Normalnie to by ie kręciło logo ze 20 razy i system by zaskoczył ale nie 17 minut. Jak ci potrzebny na teraz to wgraj stocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 kernel wgrałem przez flashtoola w fastbootmode przez boot.img, później wipe data/factory reset, wipe cache no i instalacja systemu tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 system nie uruchamia się wieć musisz w trybie fastboot wklepać te dwie komendyfastboot erase systemfastboot erase userdata i dopiero system zainstalujTo jest oryginalny proces instalacji1: Flash boot.img in fastboot & reboot into recovery2 (optional): If the device is not booting, reboot to bootloader again and run:fastboot erase systemfastboot erase userdata3: Enter recovery, go to mounts and storage4: Format /system, then /data and then /cache (Important step!)5: Flash update zip6: Flash gapps (recommended package is the one provided in the link below) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 No okej, ale szczerze mówiąc nie wiem jak mam to zrobić.system nie uruchamia się wieć musisz w trybie fastboot wklepać te dwie komendyfastboot erase systemfastboot erase userdata i dopiero system zainstalujTo jest oryginalny proces instalacji1: Flash boot.img in fastboot & reboot into recovery2 (optional): If the device is not booting, reboot to bootloader again and run:fastboot erase systemfastboot erase userdata3: Enter recovery, go to mounts and storage4: Format /system, then /data and then /cache (Important step!)5: Flash update zip6: Flash gapps (recommended package is the one provided in the link below)Ale to ja mam wpisywać przez CMD? tego nie rozumiem jakiś filmik może, jestem idiotą w tych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Wchodzisz w tryba fastboot * to już wiesz bo wgrywałeś kernel*. Jeśli instalowałeś flashtool na dysku C:Wchodzisz na C->Flashtool->x10flasher trzymasz lewy shift i klikasz na białym polu prawym przyciskiem myszy.Wybierasz (otwórz okno poleceń tutaj)Podpinasz fona i wklepujesz po kolei komendyPrzecież podałem dwa posty wyżej fastboot erase system ifastboot erase userdata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Wchodzisz w tryba fastboot * to już wiesz bo wgrywałeś kernel*. Jeśli instalowałeś flashtool na dysku C:Wchodzisz na C->Flashtool->x10flasher trzymasz lewy shift i klikasz na białym polu prawym przyciskiem myszy.Wybierasz (otwórz okno poleceń tutaj)Podpinasz fona i wklepujesz po kolei komendyPrzecież podałem dwa posty wyżej fastboot erase system ifastboot erase userdataniestety, znów to samo - bootloop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Gdzieś popełniasz błąd przy instalacji i tyle . Rób krok po kroku powoli a zainstalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 komendy wpisuję podczas fastboot'a wtedy jak jest niebieska ikonka? Mam CWM-based Recovery v6.0.2.8, może tutaj jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 niebieska dioda*Recovery to nie problem , bo jak wgrałes kernel z paczki to powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Wgrywam CM11, i kręci się logo od 17 minut, coś nie tak?Włączanie może potrwać do 35 minut komendy wpisuję podczas fastboot'a wtedy jak jest niebieska ikonka? Mam CWM-based Recovery v6.0.2.8, może tutaj jest problem? Wszystko znajdziesz u mnie na chomiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi