Pawliniak Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Po instalacji od razu uruchom recovery. To nie jest przypadkiem tymczasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Wiesz co nie wiem czy tymczasowe ale moge sprawdzić jak mi powiesz jak.Instaluje to twrp takPotem jak wpisuje to reboot recovery wyskakuje mi recovery not found i sie telefon restartuje i pokazuje cwm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 nie prościej flashtoolem ? poprzez flash kernel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A czy byłby jakiś poradnik do tego? Ja nowy w tych sprawach. Sory za brak wiedzy.Wysłane z mojego Xperia S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 look this : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1905-instalacja-custom-kernela-na-xperia-s/ odblokowany bootloader - jest?CWM - jest ?ROOT- jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Cwm jest.Bootloader odblokowany.Root jest.Wysłane z mojego Xperia S przy użyciu Tapatalkalook this : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1905-instalacja-custom-kernela-na-xperia-s/ odblokowany bootloader - jest?CWM - jest ?ROOT- jest ? Na podstawie tego poradnika mam wgrać TWRP czy ROM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 nowsze CWM - o tym piszemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 nowsze CWM - o tym piszemy. Wolałbym się pozbyć CWM a zainstalować TWRP bo z tego co słyszałem jest o wiele lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 a jakie ja ci recvoery dałem ? TWRP Tylko pisze sie cwm - TWRP budowane jest i tak na cwm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 a jakie ja ci recvoery dałem ? TWRP Tylko pisze sie cwm - TWRP budowane jest i tak na cwm Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RdQ Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zrobiłem wszystko jak pisze w instrukcji, telefon teraz nie chce się włączyć. Klikam power i tylko wibruje. O co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Kernel wgrywales? Wyciahasz go z bulidu i flashujesz via flashtool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt5005 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Mam pytanie odnośnie roma. Próbowałem znaleźć listę bugów i elementów niedziałających pod CM12, ale na próżno. Mam obecnie zainstalowany CM11 (najnowszy update), czy mógłby ktoś pokrótce porównać te 2 romy pod względem stabilności i działających funkcji? Wiem, że przez długi czas był problem z trzymaniem baterii, działaniem radia i bluetooth, czy te problemy występują na CM12?Interesowałoby mnie też czy CM12 wspiera swap memory, na CM11 nie udało mi się niestety jej ustawić, a w obliczu rosnących wymagań na RAM w aplikacjach i jednak stosunkowo dużej ilości pamięci wewnętrznej w XS'ce swap mógłby okazać się bardzo cenny Z góry dzięki za odpowiedź! Edit.1:I jeszcze jedno. W CM11 jest dosyć irytujący bug - gdy ktoś do mnie dzwoni ekran nie reaguje, a dzwonki grają, dopiero po chwili ~5 sekundach pojawia się ekran przychodzącego połączenia i mogę je odebrać. Czy ten bug dalej występuje w CM12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Osobiście mam zainstalowany ten ROM i problemy które są to Czasami wariuje dotykNie ma radia FMPo włączeniu internetu potrafi strasznie zmulić. Lecz po wyłączeniu synchronizacji jest ok.Batera bardzo słabo trzyma.Gdy ktoś dzwoni gra sam dźwięk dopiero po jakimś czasie zaświeca się interfejs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 @Virelox Co do radia fm, to musisz sobie wgrać apke SpiritFM, Cyanogenmod domyślnie nie obsługuje radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kałkowski Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Witam, mam pewien problem. Wgrałem wszystko, pościągałem i tu sie zaczyna dziwna sprawa, ponieważ mam TWRP v2.8.4.1 > wgrywam boot.img z paczki "uCyan-12.1-b04" jako kernel, odpalam telefon, wchodze w TWRP nastepnie czyszczę "Wipe Davlik" "Wipe data" i "Wipe cache" no i wchodzę w "install" i wybieram powownie "uCyan-12.1-b04.zip" i zaczyna się instalacja. W momencie gdy dochodzi do takie czegoś "detected filesystem ext4 for /dev/block/mmcblk0p12" i nic sie nie rusza dalej, ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Napewno masz kompatybipne custom recovery z tym formatem systemu plików? Jak tak to sformatuj /system na ext4 i ponów flashowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virelox Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 @Virelox Co do radia fm, to musisz sobie wgrać apke SpiritFM, Cyanogenmod domyślnie nie obsługuje radia Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Podsiadło Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Nie umie zainstalować ani twrp ani cwm, twrp próbowałem prze apke i ręcznie ale jak próbowałem wejść to czarny ekran sie pojawiał i telefon po chwili załączał sie normalnie, co do cwm dałem ściągnąłem z jakiejś stronki plik install.bat i miałem go zainstalować ale też nie dało rezultatów. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 co do install.bat tylko ten plik pobrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Podsiadło Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 był jeszcze folder files i tam min pliki o nazwach adb, chargemon, charger, jakiś rar recorvy, moge znaleść linka do tego zaraz jeśli trzebahttp://[link nie zgodny z regulaminem]/topic/60659-cwm-dla-sony-xperia-s-recovery-tylko-z-root/tam to znalazłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 link mi niepotrzebny chodziło mi o to czy dobre pliki, więc tak wszystkie pliki i foldery wrzuć luzem na dysk c tak aby np. folder adb miał ścieżkę c:/adb a install.bat również c:/install.bat chyba wiesz o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Podsiadło Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 w sumie wrzuciłem to na c wszystko, odpaliłem 2 razy, niby ok wszystko, włączam znowu fona i to samo czarny ekran i restart, wybacz mój brak wiedzy ale w życiu tego nie ogarniałemplik install.bat dałem do tego samego folderu co resztajak coś to najpierw robiłem root prze kingoroot, a później bootloader ściągłem z 4 stronek, niby pisze Bootloader unlocked: yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 podeślij mi paczkę z twrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Podsiadło Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 https://dl.twrp.me/nozomi/wgrywałem twrp-2.8.5.0-nozomi.img 6.7M https://twrp.me/devices/sonyxperias.htmli ta metoda dd install na samym dolehttp://chomikuj.pl/Dretrian32dałem tam screena z wgrywania tą metodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi