BR4KUS Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Mam odblokowany bootloader, wgrane CWM.. Kopiuję na kartę plik z CM11 lub CM12 i instaluję z poziomu CWM jako .zip. + Gappsy. Reboot.Spróbuj zrobić pełny wipe (system, data, cache, dalvik-cache), następnie zainstaluj system, uruchom telefon ponownie, jak wszystko się już wczyta, zrobisz wstępną konfigurację, dopiero wtedy zainstaluj GApps Często w systemach jest właśnie problem z tymi GAppsami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Hmmm coś w tutorialu mi nie pasuje... Wpierw powinien być root, potem bootloader. Seitedo w jakiej kolejności robileś?Telefon mam z odblokowanym BL. najpierw wrywam kernel ( z paczki z CM12) a potem wchodzę w CWM i instaluje CM12 z pliku .zip Spróbuj zrobić pełny wipe (system, data, cache, dalvik-cache), następnie zainstaluj system, uruchom telefon ponownie, jak wszystko się już wczyta, zrobisz wstępną konfigurację, dopiero wtedy zainstaluj GApps Często w systemach jest właśnie problem z tymi GAppsami Robię wszystko jak w poradniku, nawet pełne wipe. Ostatnio wyszła wersja Alpha4 i próbowałem na niej - rezultat taki sam, telefon jaby sie rebootował przy Logo, ciągle czarny ekran i wibracja jak przy uruchomieniu, czyli wibracaj, sekunda czy dwie ciszy jakby wstawał i ponownie wibracja jakby sie wyłaczył i zaraz druga wibracja jakby wstawał. i tak w kółko. Wróciłem po raz kolejny do KK4.4.4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 kernel z paczki CM wgraj na końcu. Nie przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 No czyli telefon się ciągle rebootuje... Częstym powodem czegoś takiego jest zły kernel Spróbuj dla pewności ze dwa albo nawet trzy razy go sflashować, a jak na to nic nie pomoże - spróbuj wgrać kernel z innego customroma opartego najlepiej na tym, który chcesz wgrać, czasem jedna mała zmiana w kernelu i wysypuje błędami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Teraz mam KK4.4.4 i kernel do niego. Rozumiem więc że wchodzę w CWM, robie pełne wipe i wgrywam CM12 z pliku .zip. Potem reboot telefonu, wyłaczam go i grywam kernel z paczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Dokładnie kolego. Problem może robić tu i recovery.Ja polecam TWRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Dokładnie kolego. Problem może robić tu i recovery.Ja polecam TWRPNie znalazłem tekiego.. Albo go przeoczyłemw nadmiarze plików. Czy możesz dać linka do takiego? Rozumiem że w pierwszej kolejnosci wrywam recovery z TWRP, potem CM12 i na koniec kernela z paczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Możesz go dograć później. Ale jak będą problemy to hmmm U ciebie powinno być dual recovery nie? Wgraj najnowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Dlaczego dual recovery? ma Xperię M2 z jedną kartą sim (D2303).. I gdzie znajdę ten recovery z TWRP pod mój aparat..EDIT1:znalałem Twój poradnik: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3857-redmi-1s-twrp-recovery-instalacja/?hl=%2Brecovery+%2Btwrpi teraz mam pytanie.. czy moge to TWRP zainstalować poprzez google sklep jak piszesz? i co mi to da na KK4.4.4 który mam obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Nie wiesz o co chodzi. Nie chodzi DUAL sim, tylko o dual recovery.Sony jako jeden z nielicznych telefonów ma 2 in1 recovery. (TWRP i CWM np) Nie wiem jakie masz recovery i strzelam. Jest tylko CWM (szkoda) http://forum.xda-developers.com/xperia-m2/orig-development/d2303-cwm-based-recovery-6-0-4-6-root-t2884503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 no tak... Rozumiem że to CWM: [D2303]Download for KitKat 4.4.4 (only RIC disabled) może pomóc w instalacji CM12? i w pierwszej kolejności je instaluję, później CM12, reboot i na koncu flash kernela z paczki?tylko CWM (szkoda) http://forum.xda-developers.com/xperia-m2/orig-development/d2303-cwm-based-recovery-6-0-4-6-root-t2884503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wykonaj tak. PS. Nie cytuj poprzedzającego postu. Odnosisz się do niego. Kolejna taka próba to warn! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 OK, rozumiem. Pytanie z innej strony: CM11 jest na bazie KK4.4.4? Czy działa w nim kamera i wifi? Może spróbuję najpierw ponownie ten wgrać stosując się do twoich poleceń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huzar Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Witam. Wiem, że trochę odgrzebuje temat, ale myślę, że może być nadal aktualny. Posiadam Sony Xperia m2 d2303 z androidem w wersji 5.1.1 Czy również mogę zastosować się do tego poradnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Oczywiście, że tak. Wystarczy poczytać w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Heheszki Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Linki powygasały. Można nowy download i instrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi