Spikers Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam.Powstaje coraz więcej Romów pod Custom kernele. Niestety aby wgrać custom kernela trzeba mieć odblokowany boot loader.UWAGA!Opisane poniżej czynności wykonujesz na własną odpowiedzialność.W razie czego ja oraz te forum nie odpowiadamy za szkody.Przed wykonaniem jakichkolwiek czynności musisz wiedzieć, że domowym sposobem idzie złamać telefony przed 26 tygodniem 2011 roku (11W26). Co potrzebne:-Android 2.1(stockowy)-Włączone Debugowanie USB-RootInstrukcja:1. Na początek należy pobrać na komputer S1tools1tool_xperia_x8.zip oraz Unlockermsm7227.zip.2. Obie paczki należy wypakować do innych folderów dla ułatwienia operacji3. Wyłączamy telefon4. Odpalamy program rozpakowany z pierwszej paczki i przyciskamy po prawej stronie przycisk Indentify5. Do wyłączonego telefonu podłączamy kabel USB trzymając wciśnięty przycisk WSTECZ, powinny zostać odczytane informacje.6. Powinieneś zobaczyć takie coś: "??? SIMLOCK CERTIFICATE"a. Jeżeli w miejscu ??? widzisz "NOT RECOGNIZED" - bootloader nie może zostać odblokowanyb. Jeżeli widzisz w miejsce ??? jest "SEMC" - będziesz korzystał z msm7227_semc.cmdc. Jeżeli nie ma linijki "??? SIMLOCK CERTIFICATE" - będziesz korzystał z msm7227_Setool2.cmd7. Wiemy zatem jakiego pliku mamy użyć, więc wchodzimy w miejsce gdzie wypakowaliśmy drugą paczkę. W zależności od tego co otrzymaliśmy w kroku 6 odpalamy taki plik.8. Wyskoczy "Press any key to continue..." czyli Naciśnij dowolny przycisk, aby kontynuować i tak trzeba zrobić 9. Zacznie się proces, po którym Bootloader zostanie odblokowany.Teraz najlepiej sprawdzić, czy udało nam się odblokować tego bootloadera.1. Wyłączamy telefon2. Uruchom S1tool, wybierz Indentify i podłącz telefon w trybie flash(z wciśniętym przyciskiem WSTECZ)3. Odnajdź linię:RUNNING S1_EROM VER "x8A029"a. teraz jeżeli w miejscu " x " jest "r" to twój bootloader został odblokowany prawidłowob. jeżeli w miejscu " x " jest "R" to twój bootloader nie został odblokowany 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Udało się Dzięki wielkie ziomek.Przeniosłem się na X8 bo mi siora zepsuła moją świerzo zrootowaną X10 Ale grunt,że dobrze odblokkowałem bootloadera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spikers Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Podziękowania też kieruj do Grzesiek95112, który bardzo mi pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nordo7 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Bardzo dobrze opisany poradnik. Sam odblokowywalem identycznym poradnikiem dzieki mojemu kumplowi Tiestobunio, to wlasnie dzieki niemu odwazylem sie odblokowac bootl (a na plycie byla wersja 11.40 sam nie wierzylem ze mi sie udalo, no ale coz .. czapki z glow) i moj dotychczasowy fon rowniez X8 ale tu juz bylo zdecydowanie inaczej (wersja 10.51) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMSlazak Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 mogę łamać jeśli wiem, że mam cypress ?? pomimo ze moja x osemka jest 11w47 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek95112 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 mogę łamać jeśli wiem, że mam cypress ?? pomimo ze moja x osemka jest 11w47 ??100 % szans na uceglenie telefonu. Polecam płatne metody. Kosz od 40 do 60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilike999 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 mam xperie x8 11w33 i mam juz zrootowanego ale jak chce bootloadera sciagnac to mi wyskakuje po wlaczeniu pliku "Getting ROOT rights" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinomam0 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Probuj na innych portach USB i oczywiscie musisz miec stockowy rom Wysłane z mojego SonyX8 za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakipus Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Trzymam przycisk wstecz i podłączam wyłączony telefon do komputera. Oczywiście po kliknięciu IDENTIFY. I nic się nie dzieje, ekran jest czarny. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 lapka sie zapala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi