ryoPL Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) TamsuiCM11 jest portem CyanogenMod 11 (4.4.2 kitkat) dla J, warto rzucić okiem na ten rom dlatego że Kitkat jest optymalizowany pod 512mb ram, a J właśnie tyle posiada. Dzięki temu telefon dostanie "kopa". Odblokowany Bootloader jest WYMAGANY! Jeżeli się zastanawiasz co to znaczy, lepiej się za to nie bierz. (psst. To znaczy że jeśli twój telefon jest z Orange to niestety, CM nie jest dla ciebie...) Co rom zawiera? -Wszystko co CM, -Działające ważne funkcje telefonu jak WIFI, Bluetooth, -Gapps A pobieralnia gdzie? Tutaj - https://drive.google.com/file/d/0ByDTUztGLYpWM0w3b1lHRS1ERzg/view Jak to zainstalować? (OSTATNI RAZ PRZYPOMNĘ - ODBLOKOWANY BOOTLOADER WYMAGANY! ) 1.Wyciągamy z paczki "boot.img" . 2.wrzucamy rom (.zip) do pamięci wewnętrznej telefonu. 3.Wyłączamy telefon. 4.Przytrzymujemy Vol+ i połączamy USB (dopóki nie ujrzymy niebieskiej diody). 5.Wgrywamy kernel "boot.img". 6.Wchodzimy do recovery. (vol+) 7.Wipe data/cache/dalvik oraz format /system partition 8.Instalujemy rom oraz gapps'y 9.Czekamy aż się odpali. Jeżeli funkcje telefoniczne nie będą działać, musisz wgrać czysty ICS dla J i zacząć całe wgrywanie od nowa. Oczywiście wszystko robisz na własną odpowiedzialność! Temat na XDA: http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/orig-development/j-miro-tipo-edevelopment-cyanogenmod-11-t2699996 Edytowane 19 Lipca 2016 przez ryoPL Podkreślenie wagi posiadania odblokowanego BL. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedna R Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Na forum XDA czytałem że nie działa kamera , w tej wersji romu działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liske1 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Na forum XDA czytałem że nie działa kamera , w tej wersji romu działa ?Zainstalowałem te oprogramowanie na Xperii J i odpowiadam, że nie działa aparat. Pisze "Nie można połączyć się z aparatem" , przynajmniej przez ich oprogramowanie, nie testowałem jeszcze przez inne np. jakis messenger albo gg.Jednak jest cos takiego: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.billgbennett.camerafix&hl=pl nie wiem czy to działa - nie zdążyłem przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Daj znać jak przetestujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiges Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Na mojej xperii j nie ma trybu recovery ... tylko czarny ekranpotrafię wrzucic plik boot.img, po restarcie pokazuje się logo cyanogen mod i koniec. Czarny ekran zamiast trybu recovery. przywróciłem JB... czy może trzeba flaszować CM11 na ICS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Musisz mieć recovery Próbuj w niego wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Pykało Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Siemka mam problem bo gdy już zainstaluje cm 11 to przy konfiguracji wyskakuje by włożyć kartę sim :/Poradzi mi ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Wykonaj wipe. Wyjmij i włóż kartę sim. Uruchom telefon.Powinno działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Pykało Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Wykonaj wipe. Wyjmij i włóż kartę sim. Uruchom telefon.Powinno działać Dalej nie działa szkoda bo chętnie bym z tego systemu korzystał :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Niewiedział Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Wgralem ten system wczoraj i owszem moja xperia j dostala kopa,ale takiego,ze jest strasznie zamulona. Wywala co chwile z przegladarki, wywala z candy crusha... strasznie wolny sie zrobil. Wczesniej mialem 4.1.2 i bylo ok... teraz nie wiem co sie stalo,ze zaczal tak tragicznie dzialac. Prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 No bo kk będzie tak chodził niestety, chyba że znajdziesz wersje bez bugów. 4.1.2 jest dużo lżejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasin **BlackTeam** Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 WitamNie czyta po instalacji karty sim .Prosze o rade.Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nowa wersja romu. Link zaktualizowany. Spróbuj ją zainstalować po czym daj nam znać czy działa Pamiętaj o tym screenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasin **BlackTeam** Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) ok Nie, po aktualizacji nadal nie działa sieć (karta sim). Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Assasin **BlackTeam** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zobacz post pawliniakaWysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasin **BlackTeam** Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie do końca rozumiem to zdjecie Dodaje to co mam ja Jakby ktoś mogł to wytłumaczyć to bardzo prosze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Coś jest nie tak. Spróbuj zainstalować inny rom. Wipe wykonałeś full? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasin **BlackTeam** Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Coś jest nie tak. Spróbuj zainstalować inny rom. Wipe wykonałeś full?Tak,długo sie z tym bawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wgraj na szybko stock i zacznij od nowaWysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianos80 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Witam na mojej jotce też nie działa karta sim a szkoda, co najciekawsze wersja z (kk 4.4.4) 2014-10-30 r. lepeiej jest spolszczona niż poprzednia Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Pawliniak Proszę nie cytować post pod postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 To że jest lepiej spolszczona to dlatego że są aktualizacje , jak ci nie działa wgl karta sim to sflashuj z paczki plik boot.img może jest jakaś mała aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianos80 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Oczywiście że tak brubowałem i nic.Odnośnie wersji systemu 4.4.2 przy bróbje instalowania aplikacji ktura już jest zainstalowanawyswietla sie ciekawe info o wersji jaka już jest zaintalowana i jaka bedzie czy coś takiego można skonstruować na cm 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 A czy przed instalacją cm11 miałeś system ICS zainstalowany czy JB ?http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/orig-development/j-miro-tipo-edevelopment-cyanogenmod-11-t2699996 pierwszy post pokazuje co pownieneś był zrobić. Zrobiłeś tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianos80 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Troche zamotałem ostatnie posty chidziło oto że starsze wydanie w pełni spolszczone niż ostatnie wydanewłasnie sie zastanawiam czy czasem nie powinienem basebanda sfleszowac od JB jak pamietam w opsie jest aby walnąć ICS i tak robiąc rom 4.4.2 z 2014-04-23 smigał normalnie widząc sim, a 4.4.4. nie widzi zachwile strzele basbanda z JB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 tam jest zdjecie trzeba było zajrzec i zobaczyć bo jest opisana karta sim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi